B 2021

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ et. al.

Basic information

Original name

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Name in Czech

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Name (in English)

Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects

Authors

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ and Jiří ZELENÝ

Edition

1. vyd. Opava - Praha, 257 pp. 2021

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Odborná kniha

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

ISBN

978-80-7568-463-9

Tags

Reviewed

Links

DG18P02OVV057, research and development project.
Změněno: 8/6/2022 17:43, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.

In English

Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries