2021
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název česky
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název anglicky
Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects
Autoři
DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ
Vydání
1. vyd. Opava - Praha, 257 s. 2021
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-7568-463-9
Příznaky
Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 8. 6. 2022 17:43, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.
Anglicky
Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries