B 2021

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ et. al.

Basic information

Original name

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Name in Czech

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Name (in English)

Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects

Authors

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ and Jiří ZELENÝ

Edition

1. vyd. Opava - Praha, 257 pp. 2021

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Book on a specialized topic

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

Publication form

printed version "print"

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

ISBN

978-80-7568-463-9

Tags

Reviewed

Links

DG18P02OVV057, research and development project.
Changed: 8/6/2022 17:43, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.