B 2021

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Název česky

Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty

Název anglicky

Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects

Autoři

DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ

Vydání

1. vyd. Opava - Praha, 257 s. 2021

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-80-7568-463-9

Příznaky

Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 8. 6. 2022 17:43, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.

Anglicky

Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries