B
2021
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ et. al.
Basic information
Original name
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name in Czech
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name (in English)
Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects
Authors
DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ and
Jiří ZELENÝ
Edition
1. vyd. Opava - Praha, 257 pp. 2021
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Links
DG18P02OVV057, research and development project.
V originále
Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.
In English
Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries
Displayed: 24/11/2024 02:20