DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ and Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty (Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects). 1. vyd. Opava - Praha: Slezská univerzita v Opavě, 2021, 257 pp. ISBN 978-80-7568-463-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name in Czech Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name (in English) Fish Cuisine of the Czech Lands: Cultural-historical Traditions and Contemporary Aspects
Authors DLUHOŠOVÁ, Radmila, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Irena KORLEBÁŘOVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ and Jiří ZELENÝ.
Edition 1. vyd. Opava - Praha, 257 pp. 2021.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Book on a specialized topic
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN 978-80-7568-463-9
Tags Reviewed
Links DG18P02OVV057, research and development project.
Changed by Changed by: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Changed: 8/6/2022 17:43.
Abstract
Ryby a vodní živočichové byli součástí stravování obyvatel střední Evropy od nepaměti. Archeologické nálezy pozůstatků živočišných kostí či nástrojů běžného používání odhalují, že se ryby lovily a pojídaly už v paleolitu.
Abstract (in English)
Fish cuisine has been an integral part not only of diet in terms of the necessary satisfaction of hunger, but also culinary culture as an essential element of ordinary as well as festive everydayness for centuries
PrintDisplayed: 20/5/2024 06:13