PETRÁNKOVÁ, Lada, Darina SVOBODOVÁ a Natálie SUDOVÁ. Traditional European Desserts. Czech Hospitality and Tourism Papers. 2022, XVIII, Issue 36/2022, s. 39-46. ISSN 2571-0389.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Traditional European Desserts
Autoři PETRÁNKOVÁ, Lada (203 Česká republika, garant, domácí), Darina SVOBODOVÁ (203 Česká republika) a Natálie SUDOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Czech Hospitality and Tourism Papers, 2022, 2571-0389.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova anglicky Traditional desserts European cuisine Gastronomy Pastry Sweet meals
Změnil Změnila: Ing. Darina Svobodová, učo 6138. Změněno: 25. 10. 2022 19:00.
Anotace
This paper provides a comprehensive overview of traditional European sweet desserts and meals. Nine European countries (Portugal, Spain, France, Italy, Greece, United Kingdom, Germany, Austria, and Czech Republic) have been chosen and their traditional desserts and sweet meals were described. These countries have been randomly chosen based on their impact on dessert development and their influence on other countries’ sweet-eating customs. Literature review has been used to describe traditional sweet desserts and meals in chosen countries. This paper contributes to a better understanding of gastronomy and tourism within the context of traditional European desserts. This paper also provides valuable resources for current students, teachers and researchers in the field and those entering this area of research. It can also be a valuable source of information for tourists discovering the specifics of the desserts and the linked gastronomy of specific regions.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 03:36