2022
Traditional European Desserts
PETRÁNKOVÁ, Lada, Darina SVOBODOVÁ a Natálie SUDOVÁZákladní údaje
Originální název
Traditional European Desserts
Autoři
PETRÁNKOVÁ, Lada (203 Česká republika, garant, domácí), Darina SVOBODOVÁ (203 Česká republika) a Natálie SUDOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
Czech Hospitality and Tourism Papers, 2022, 2571-0389
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova anglicky
Traditional desserts European cuisine Gastronomy Pastry Sweet meals
Změněno: 25. 10. 2022 19:00, Ing. Darina Svobodová
Anotace
V originále
This paper provides a comprehensive overview of traditional European sweet desserts and meals. Nine European countries (Portugal, Spain, France, Italy, Greece, United Kingdom, Germany, Austria, and Czech Republic) have been chosen and their traditional desserts and sweet meals were described. These countries have been randomly chosen based on their impact on dessert development and their influence on other countries’ sweet-eating customs. Literature review has been used to describe traditional sweet desserts and meals in chosen countries. This paper contributes to a better understanding of gastronomy and tourism within the context of traditional European desserts. This paper also provides valuable resources for current students, teachers and researchers in the field and those entering this area of research. It can also be a valuable source of information for tourists discovering the specifics of the desserts and the linked gastronomy of specific regions.