J 2022

Traditional European Desserts

PETRÁNKOVÁ, Lada, Darina SVOBODOVÁ a Natálie SUDOVÁ

Základní údaje

Originální název

Traditional European Desserts

Autoři

PETRÁNKOVÁ, Lada (203 Česká republika, garant, domácí), Darina SVOBODOVÁ (203 Česká republika) a Natálie SUDOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Czech Hospitality and Tourism Papers, 2022, 2571-0389

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

50902 Social sciences, interdisciplinary

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova anglicky

Traditional desserts European cuisine Gastronomy Pastry Sweet meals
Změněno: 25. 10. 2022 19:00, Ing. Darina Svobodová

Anotace

V originále

This paper provides a comprehensive overview of traditional European sweet desserts and meals. Nine European countries (Portugal, Spain, France, Italy, Greece, United Kingdom, Germany, Austria, and Czech Republic) have been chosen and their traditional desserts and sweet meals were described. These countries have been randomly chosen based on their impact on dessert development and their influence on other countries’ sweet-eating customs. Literature review has been used to describe traditional sweet desserts and meals in chosen countries. This paper contributes to a better understanding of gastronomy and tourism within the context of traditional European desserts. This paper also provides valuable resources for current students, teachers and researchers in the field and those entering this area of research. It can also be a valuable source of information for tourists discovering the specifics of the desserts and the linked gastronomy of specific regions.