p 2023

Servis, výroba a kategorizace šumivých vín: gastronomická perspektiva

ZELENÝ, Jiří

Základní údaje

Originální název

Servis, výroba a kategorizace šumivých vín: gastronomická perspektiva

Název anglicky

Service, Production and Categorization of Sparkling Wines: A Gastronomic Perspective

Autoři

Vydání

předmět 3MA395 Etiketa pro manažery, Katedra podnikání, VŠE, 2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Vyžádané přednášky

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

Cava, Champagne, Prosecco, Sekt, tradiční metoda

Klíčová slova anglicky

Cava, Champagne, Prosecco, Sekt, traditional method
Změněno: 16. 11. 2023 20:36, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Cílem vyžádané přednášky bylo seznámit posluchače s hlavními technologickými rozdíly při výrobě šumivých a perlivých vín, a to v závislosti na regionu původu. Posluchačům byla rovněž prezentována implikace výše uvedených znalostí v oblasti gastronomie.

Anglicky

The aim of the requested lecture was to acquaint the audience with the main technological differences in the production of sparkling and sparkling wines, depending on the region of origin. Implications of the aforementioned knowledge in the field of gastronomy were also presented to the audience.