p 2023

Servis, výroba a kategorizace šumivých vín: gastronomická perspektiva

ZELENÝ, Jiří

Basic information

Original name

Servis, výroba a kategorizace šumivých vín: gastronomická perspektiva

Name (in English)

Service, Production and Categorization of Sparkling Wines: A Gastronomic Perspective

Authors

Edition

předmět 3MA395 Etiketa pro manažery, Katedra podnikání, VŠE, 2023

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Vyžádané přednášky

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

Cava, Champagne, Prosecco, Sekt, tradiční metoda

Keywords in English

Cava, Champagne, Prosecco, Sekt, traditional method
Změněno: 16/11/2023 20:36, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Cílem vyžádané přednášky bylo seznámit posluchače s hlavními technologickými rozdíly při výrobě šumivých a perlivých vín, a to v závislosti na regionu původu. Posluchačům byla rovněž prezentována implikace výše uvedených znalostí v oblasti gastronomie.

In English

The aim of the requested lecture was to acquaint the audience with the main technological differences in the production of sparkling and sparkling wines, depending on the region of origin. Implications of the aforementioned knowledge in the field of gastronomy were also presented to the audience.