W 2024

Párování vánočních nápojů a tradičních regionálních moučníků

ZELENÝ, Jiří and Zbyněk VINŠ

Basic information

Original name

Párování vánočních nápojů a tradičních regionálních moučníků

Name in Czech

Párování vánočních nápojů a tradičních regionálních moučníků

Name (in English)

Pairing Christmas Beverages with Traditional Regional Desserts

Edition

2024

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

Irská káva, Regionální moučníky, Sváteční pochoutky, Svařené víno, Tradiční dezerty

Keywords in English

Holiday Treats, Irish Coffee, Mulled Wine, Regional Pastries, Traditional Desserts

Tags

International impact
Změněno: 15/12/2024 00:58, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Projekt spojil dvě skupiny studentů, z nichž jedna připravovala a servírovala vánoční nápoje, jako svařené víno a irskou kávu, zatímco druhá se zaměřila na tradiční regionální moučníky a dezerty. Obě skupiny spolupracovaly na vytvoření harmonického propojení chutí. Cílem bylo nejen představit tradiční recepty, ale také naučit studenty efektivní týmové práci a estetické prezentaci.

In English

The project brought together two groups of students: one prepared and served Christmas beverages, such as mulled wine and Irish coffee, while the other focused on traditional regional pastries and desserts. Both groups collaborated to create a harmonious pairing of flavors. The goal was not only to showcase traditional recipes but also to teach students effective teamwork and aesthetic presentation.