J 2011

Enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Basic information

Original name

Enogastronomie

Name (in English)

ENOGASTRONOMY

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Vinařský obzor, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords in English

wine; food; appetizer; seasonal food

Tags

Reviewed
Změněno: 5/11/2011 10:31, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Abstract

V originále

Letní enogastronomie. Menu s využitím čerstvých, sezonních a lokálních surovin. Vybrané pokrmy byly kombinovány vždy se čtyřmi víny. Metodu senzorického hodnocení vín a pokrmů využila, při zkoumání vzájemné harmonie, skupina 32 studentů magisterského a bakalářského studia. Bylo použito hodnotící tabulky (desetibodové škály), do které byly individuálně zaznamenávány výsledné hodnoty, které studenti zadávali na základě organoleptické analýzy.

In English

Summer gastronomy. They use fresh ingredients that meet our conditions. For the menu we selected the wines with the use of empirical research.