2011
Enogastronomie
BUREŠOVÁ, PavlaZákladní údaje
Originální název
Enogastronomie
Název anglicky
ENOGASTRONOMY
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Vinařský obzor, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova anglicky
wine; food; appetizer; seasonal food
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:31, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Letní enogastronomie. Menu s využitím čerstvých, sezonních a lokálních surovin. Vybrané pokrmy byly kombinovány vždy se čtyřmi víny. Metodu senzorického hodnocení vín a pokrmů využila, při zkoumání vzájemné harmonie, skupina 32 studentů magisterského a bakalářského studia. Bylo použito hodnotící tabulky (desetibodové škály), do které byly individuálně zaznamenávány výsledné hodnoty, které studenti zadávali na základě organoleptické analýzy.
Anglicky
Summer gastronomy. They use fresh ingredients that meet our conditions. For the menu we selected the wines with the use of empirical research.