J 2011

Enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Základní údaje

Originální název

Enogastronomie

Název anglicky

ENOGASTRONOMY

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Vinařský obzor, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova anglicky

wine; food; appetizer; seasonal food

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:31, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Letní enogastronomie. Menu s využitím čerstvých, sezonních a lokálních surovin. Vybrané pokrmy byly kombinovány vždy se čtyřmi víny. Metodu senzorického hodnocení vín a pokrmů využila, při zkoumání vzájemné harmonie, skupina 32 studentů magisterského a bakalářského studia. Bylo použito hodnotící tabulky (desetibodové škály), do které byly individuálně zaznamenávány výsledné hodnoty, které studenti zadávali na základě organoleptické analýzy.

Anglicky

Summer gastronomy. They use fresh ingredients that meet our conditions. For the menu we selected the wines with the use of empirical research.