BUREŠOVÁ, Pavla. Současné styly vín. In Uvírová, J. Kubátová, J. Víno multikulturní fenomén. Olomouc: Societas Scientiarum Olomoucensis II., 2011, 9 s. ISBN 978-80-87533-00-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Současné styly vín
Název česky Současné styly vín
Název anglicky Sensory Wine Assessment
Autoři BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Olomouc, Víno multikulturní fenomén, 9 s. 2011.
Nakladatel Societas Scientiarum Olomoucensis II.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-87533-00-0
Klíčová slova česky styly vín terroir vzhled aroma chuť
Klíčová slova anglicky styles of wines terroir features aroma taste
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 5. 11. 2011 11:03.
Anotace
Příspěvek s názvem Senzorické hodnocení vín je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín z pohledu certifikovaného hodnotitele. Analýza VACH (vzhled, aroma, chuť) dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě. Dále jsou zde uvedeny nejčastější nedostatky, se kterými se spotřebitel může setkat. Součástí textu jsou odborné degustační listy podle OIV , které mohou být inspirací pro správné hodnocení vín.
Anotace anglicky
The article " Sensory Wine Assessment" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine assessment implemented by a certified specialist. The VACH analysis (abbr. from the Czech words for appearance, aroma, palate) can help us distinguish the least details of wine quqality. There are mentioned the most frequent defects which the consumer can meet with. The OIV professional degustation charts are a part of this article. They can be an inspiration for professional assessment.
VytisknoutZobrazeno: 9. 7. 2024 03:26