2008
Nové gastronomické koncepty na české železnici
STUDNIČKA, Petr a Petr VONDRLÍKZákladní údaje
Originální název
Nové gastronomické koncepty na české železnici
Název anglicky
New Gastronomic Conceptions in Czech Railways
Autoři
STUDNIČKA, Petr a Petr VONDRLÍK
Vydání
Czech Hospitality and Tourism Papers, Praha, Vysoká škola hotelová, 2008, 1801-1535
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
gastronomický koncept, železnice, SC Pendolino, restaurace La Rocket
Klíčová slova anglicky
gastronomic conception, railways, SC Pendolino product, La Roquette restaurant
Příznaky
Recenzováno
Návaznosti
WD-37-07-2, projekt VaV.
Změněno: 6. 11. 2011 16:22, Ing. Petr Studnička, PhD.
V originále
Průzkumy ukazují, že průměrný občan stráví 700 hodin ročně při cestování v dopravních prostředcích. Především v zemích s vysokorychlostní železniční dopravou se stává cestování po železnici stále více populárnější. Vlaky mohou vedle přepravy poskytnout i další služby, jedná se především o ubytovací a stravovací služby.
Anglicky
Surveys says that a common citizen passes 700 hours per year travelling in different means of transport. Especially in those countries which boast having high-speed railway transport, travelling by train is becoming more and more popular. Railways can offer, apart from transport services, accommodation services and catering services.