J 2008

Nové gastronomické koncepty na české železnici

STUDNIČKA, Petr a Petr VONDRLÍK

Základní údaje

Originální název

Nové gastronomické koncepty na české železnici

Název anglicky

New Gastronomic Conceptions in Czech Railways

Autoři

STUDNIČKA, Petr a Petr VONDRLÍK

Vydání

Czech Hospitality and Tourism Papers, Praha, Vysoká škola hotelová, 2008, 1801-1535

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

50200 5.2 Economics and Business

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

gastronomický koncept, železnice, SC Pendolino, restaurace La Rocket

Klíčová slova anglicky

gastronomic conception, railways, SC Pendolino product, La Roquette restaurant

Příznaky

Recenzováno

Návaznosti

WD-37-07-2, projekt VaV.
Změněno: 6. 11. 2011 16:22, Ing. Petr Studnička, PhD.

Anotace

V originále

Průzkumy ukazují, že průměrný občan stráví 700 hodin ročně při cestování v dopravních prostředcích. Především v zemích s vysokorychlostní železniční dopravou se stává cestování po železnici stále více populárnější. Vlaky mohou vedle přepravy poskytnout i další služby, jedná se především o ubytovací a stravovací služby.

Anglicky

Surveys says that a common citizen passes 700 hours per year travelling in different means of transport. Especially in those countries which boast having high-speed railway transport, travelling by train is becoming more and more popular. Railways can offer, apart from transport services, accommodation services and catering services.