BUREŠOVÁ, Pavla. Principy enogastronomie. In Gastronomické sympozium. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Principy enogastronomie
Název česky Principy enogastronomie
Název anglicky Principles of Wine and Food Pairing
Autoři BUREŠOVÁ, Pavla.
Vydání Gastronomické sympozium, 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled
Klíčová slova anglicky appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 13. 9. 2012 18:50.
Anotace
Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.
Anotace anglicky
The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 04:13