p 2012

Principy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Základní údaje

Originální název

Principy enogastronomie

Název česky

Principy enogastronomie

Název anglicky

Principles of Wine and Food Pairing

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla

Vydání

Gastronomické sympozium, 2012

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Vyžádané přednášky

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled

Klíčová slova anglicky

appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 13. 9. 2012 18:50, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.

Anglicky

The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality.