Detailed Information on Publication Record
2012
Principy enogastronomie
BUREŠOVÁ, PavlaBasic information
Original name
Principy enogastronomie
Name in Czech
Principy enogastronomie
Name (in English)
Principles of Wine and Food Pairing
Authors
BUREŠOVÁ, Pavla
Edition
Gastronomické sympozium, 2012
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Vyžádané přednášky
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled
Keywords in English
appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine
Tags
Reviewed
Změněno: 13/9/2012 18:50, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.
In English
The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality.