p 2012

Principy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Basic information

Original name

Principy enogastronomie

Name in Czech

Principy enogastronomie

Name (in English)

Principles of Wine and Food Pairing

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla

Edition

Gastronomické sympozium, 2012

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Requested lectures

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled

Keywords in English

appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine

Tags

Reviewed
Changed: 13/9/2012 18:50, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Abstract

V originále

Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.