2012
Principy enogastronomie
BUREŠOVÁ, PavlaZákladní údaje
Originální název
Principy enogastronomie
Název česky
Principy enogastronomie
Název anglicky
Principles of Wine and Food Pairing
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla
Vydání
Gastronomické sympozium, 2012
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Vyžádané přednášky
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled
Klíčová slova anglicky
appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 13. 9. 2012 18:50, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.
Anglicky
The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality.