p 2012

Principy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Basic information

Original name

Principy enogastronomie

Name in Czech

Principy enogastronomie

Name (in English)

Principles of Wine and Food Pairing

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla

Edition

Gastronomické sympozium, 2012

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Vyžádané přednášky

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

aroma, chemická analýza, chuť, senzorické hodnocení, víno, pokrm, vzhled

Keywords in English

appearance, aroma, assessment system, food, chemical analysis, sensory evaluation, wine

Tags

Reviewed
Změněno: 13/9/2012 18:50, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Abstract

V originále

Příspěvek s názvem „Principy enogastronomie“ je zaměřen na význam senzorických ukazatelů uplatňovaných při analýze vín, ale i pokrmů. Cílem příspěvku je představit metody používané při smyslovém posuzování vín a pokrmů z pohledu certifikovaného hodnotitele. Senzorická analýza dovede odhalit i drobné nuance v kvalitě.

In English

The article „Principles of Wine and Food Pairing" focuses on importance of sensory indicators that are asserted in the process of wine and food assessment. The goal of this article is to introduce the methods of sensory wine and food assessment implemented by a certified specialist. The analysis can help us distinguish the least details quqality.