HÁN, Jan a Zdena LUSTIGOVÁ. Využití eLearningu při naplňování aktuálních vzdělávacích potřeb pracovníků hotelů a restaurací. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2012, s. 89-95, 6 s. ISBN 978-80-7375-644-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití eLearningu při naplňování aktuálních vzdělávacích potřeb pracovníků hotelů a restaurací
Název anglicky E-learning in hotel and restaurant staff development
Autoři HÁN, Jan a Zdena LUSTIGOVÁ.
Vydání Brno, od s. 89-95, 6 s. 2012.
Nakladatel Mendelova univerzita v Brně
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7375-644-4
Klíčová slova česky Vzdělávací potřeby, analýza, hotely, eLearning, rozvoj lidských zdrojů
Klíčová slova anglicky Training needs, Analysis, Hotels, eLearning, Human resources development
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 1. 10. 2012 23:20.
Anotace
Příspěvek poukazuje na potřeby dalšího vzdělávání a rozvoje pracovníků v sektoru ubytovacích a stravovacích služeb, přičemž akcentuje možnosti využití moderních didaktických nástrojů a metod. V České republice bylo aktuálně provedeno několik analýz zabývajících se právě potřebami ubytovacích a stravovacích zařízení v oblasti kompetencí svých zaměstnanců. Příspěvek představuje vybraná data z těchto analýz a staví je do širšího rámce systémů řízení lidských zdrojů. Zároveň poukazuje na možnosti aplikace vybraných moderních didaktických nástrojů a metod a jejich význam při naplňování analyzovaných potřeb.
Anotace anglicky
The paper presents the needs of vocational training in the sector of hospitality. It highlights the possibilities of modern didactic methods and tools applications. In the Czech Republic there were realised several surveys and analysis focused on the training needs and employees competences. The paper shows selected data gathered from these analysis and it relates them to the wide frame of human resource management systems. It refers also to the possibilities of modern didactic methods and tools applications and their role within vocational training processes.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 03:47