2011
Základy enogastronomie
BUREŠOVÁ, PavlaZákladní údaje
Originální název
Základy enogastronomie
Název anglicky
Enogastronomy Essentials
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla
Vydání
Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví
Klíčová slova anglicky
enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:47, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.
Anglicky
Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.