J 2011

Základy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Základní údaje

Originální název

Základy enogastronomie

Název anglicky

Enogastronomy Essentials

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla

Vydání

Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví

Klíčová slova anglicky

enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:47, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.

Anglicky

Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.