J
2011
Základy enogastronomie
BUREŠOVÁ, Pavla
Basic information
Original name
Základy enogastronomie
Name (in English)
Enogastronomy Essentials
Authors
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884
Other information
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví
Keywords in English
enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health
V originále
Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.
In English
Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.
Displayed: 9/11/2024 23:15