2011
Základy enogastronomie
BUREŠOVÁ, PavlaZákladní údaje
Originální název
Základy enogastronomie
Název anglicky
Enogastronomy Essentials
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví
Klíčová slova anglicky
enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:47, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.
Anglicky
Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.