J 2011

Základy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Basic information

Original name

Základy enogastronomie

Name (in English)

Enogastronomy Essentials

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví

Keywords in English

enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health

Tags

Reviewed
Změněno: 5/11/2011 10:47, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Abstract

V originále

Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.

In English

Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.