J 2011

Základy enogastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Základní údaje

Originální název

Základy enogastronomie

Název anglicky

Enogastronomy Essentials

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví

Klíčová slova anglicky

enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 5. 11. 2011 10:47, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.

Anglicky

Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.