BUREŠOVÁ, Pavla. Základy enogastronomie (Enogastronomy Essentials). Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2011, vol. 2011, No 2, 10 pp. ISSN 1212-7884.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Základy enogastronomie
Name (in English) Enogastronomy Essentials
Authors BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Vinařský obzor, Velké Bílovice, Svaz vinařů ČR, 2011, 1212-7884.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech) enogastronomie kultura gastronomie vinná réva víno sommelier zdraví
Keywords in English enogastronomy culture wine grapevine gastronomy sommelier health
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Changed: 5/11/2011 10:47.
Abstract
Enogastronomie v historických a kulturních souvislostech – základní pojmy, význam a původ. Několik příkladů vytváření harmonických spojení mezi vínem a pokrmem. Povolání a profesní úloha sommeliera (původ povolání sommeliera, nezbytné znalosti a dovednosti), jeho postavení a hlavní cíle v současných gastronomických konceptech.
Abstract (in English)
Enogastronomy in the historical and cultural context – basic terms, the meaning and the origin. A few examples of creating harmonious link between wine and food. Professions and professional role of a sommelier (the origin of the profession of a sommelier, the indispensable knowledge and skills), its position and the main goals in the current gastronomic concepts.
PrintDisplayed: 28/4/2024 17:48