HÁN, Jan a Alžběta CEDIDLOVÁ. Sonda do systémů hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ubytovacích a stravovacích zařízení v ČR. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2012, roč. 2012, č. 17, s. 55-62. ISSN 1801-1535.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sonda do systémů hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ubytovacích a stravovacích zařízení v ČR
Název anglicky The Probe in the Systems of Hotels and Restaurants Employees Performance Appraisal
Autoři HÁN, Jan a Alžběta CEDIDLOVÁ.
Vydání Czech Hospitality and Tourism Papers, Praha, Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2012, 1801-1535.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky Hodnocení pracovníků, Hotely a restaurace, Rozvoj lidských zdrojů, Řízení lidských zdrojů
Klíčová slova anglicky Employees Performance Appraisal, Human Resource Development, Human Resource Management, Hotels and Restaurants
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 2. 1. 2013 10:28.
Anotace
Příspěvek popisuje část výsledků dotazníkového průzkumu stavu systémů a procesů hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ubytovacích a stravovacích zařízení České republiky, který byl proveden v polovině roku 2012 ve spolupráci Vysoké školy hotelové v Praze a Asociace hotelů a restaurací České republiky na vzorku cca 170 reprezentativních subjektů. V rámci toho identifikuje zjištěné nedostatky a upozorňuje na případná rizika, která z nich mou vyplývat. Ve své druhé části se hrubě zmiňuje o vybraných skutečnostech z první fáze průzkumu provedeného formou osobních rozhovorů a pozorováním na stejné téma ve vybraných hotelech jižní Indie.
Anotace anglicky
The paper describes the part of questionnaire survey results related to the systems and processes of hospitality employees appraisals in the Czech Republic. This survey was realised in the middle of 2012 by the Institute of Hospitality Management in Prague and the Czech Association of Hotels and Restaurants. 170 subjects sent their data. The paper identifies lacks and it points out possible risks related to these lacks. In the second part of the paper selected facts found out in the first phase of the research realised in selected hotels in the south India are mentioned shortly. This initial phase of the research was realised by the form of both the personal interviews and the direct observation of particular processes.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 04:48