Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{8268, author = {Burešová, Pavla}, article_location = {Praha}, article_number = {17}, keywords = {education; gastronomy; hotel industry; skills}, language = {cze}, issn = {1801-1535}, journal = {Czech Hospitality and Tourism Papers}, title = {Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie}, volume = {17/2012}, year = {2012} }
TY - JOUR ID - 8268 AU - Burešová, Pavla PY - 2012 TI - Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie JF - Czech Hospitality and Tourism Papers VL - 17/2012 IS - 17 SP - 43-54 EP - 43-54 SN - 18011535 KW - education KW - gastronomy KW - hotel industry KW - skills N2 - Vzdělávání pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie umožňuje modifikace v rámci studijního programu – s ohledem na požadavky profesního prostředí. Na základě výsledků šetření jsou definovány kompetence, které jsou od absolventů vyžadovány zaměstnavateli zkoumaného odvětví. Klíčové kompetence se odvíjejí od sociálních a interpersonálních dovedností, od empatie, motivačních schopností, komunikačních dovedností, multikulturní tolerance. Mezi základní odborné kompetence patří systematičnost, kritičnost, analytičnost, organizační dovednosti, kreativita a smysl pro detail, umění predikce, smysl pro vytyčení a naplnění cílů. Zásadní pro obor jsou intrapersonální kompetence – sebereflexe, sebevědomí, příkladná sebekázeň. ER -
BUREŠOVÁ, Pavla. Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie (THE EDUCATIONAL MODEL FOR HIGHER LEVELS OF HOSPITALITY AND GASTRONOMY). \textit{Czech Hospitality and Tourism Papers}. Praha, 2012, 17/2012, No~17, p.~43-54. ISSN~1801-1535.
|