BUREŠOVÁ, Pavla. Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie. Czech Hospitality and Tourism Papers. Praha, 2012, roč. 17/2012, č. 17, s. 43-54. ISSN 1801-1535.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie
Název česky Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie
Název anglicky THE EDUCATIONAL MODEL FOR HIGHER LEVELS OF HOSPITALITY AND GASTRONOMY
Autoři BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Czech Hospitality and Tourism Papers, Praha, 2012, 1801-1535.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky gastronomie; hotelnictví; dovednosti; vzdělávání
Klíčová slova anglicky education; gastronomy; hotel industry; skills
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 7. 1. 2013 14:24.
Anotace
Vzdělávání pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie umožňuje modifikace v rámci studijního programu – s ohledem na požadavky profesního prostředí. Na základě výsledků šetření jsou definovány kompetence, které jsou od absolventů vyžadovány zaměstnavateli zkoumaného odvětví. Klíčové kompetence se odvíjejí od sociálních a interpersonálních dovedností, od empatie, motivačních schopností, komunikačních dovedností, multikulturní tolerance. Mezi základní odborné kompetence patří systematičnost, kritičnost, analytičnost, organizační dovednosti, kreativita a smysl pro detail, umění predikce, smysl pro vytyčení a naplnění cílů. Zásadní pro obor jsou intrapersonální kompetence – sebereflexe, sebevědomí, příkladná sebekázeň.
Anotace anglicky
The education for higher levels of hospitality and catering allows modifications within the study program – with regard to the requirements of professional environments. Based on survey results, it was defined competencies of graduates, which are required by employers of surveyed industries. Key competencies are derived from social and interpersonal skills, empathy, motivational skills, communication skills, multicultural tolerance. Systematic method, criticality, analyticity, organizational skills, creativity and attention to detail, the art of prediction, the sense of definition and setting objectives are essential expertise. Intra personal skills are crucial for the field – self-reflection, self-confidence, self-discipline.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 04:06