J 2012

Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie

BUREŠOVÁ, Pavla

Basic information

Original name

Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie

Name in Czech

Vzdělávací model pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie

Name (in English)

THE EDUCATIONAL MODEL FOR HIGHER LEVELS OF HOSPITALITY AND GASTRONOMY

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Czech Hospitality and Tourism Papers, Praha, 2012, 1801-1535

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

50300 5.3 Education

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

gastronomie; hotelnictví; dovednosti; vzdělávání

Keywords in English

education; gastronomy; hotel industry; skills

Tags

International impact, Reviewed
Změněno: 7/1/2013 14:24, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Abstract

V originále

Vzdělávání pro vysokoškolskou úroveň hotelnictví a gastronomie umožňuje modifikace v rámci studijního programu – s ohledem na požadavky profesního prostředí. Na základě výsledků šetření jsou definovány kompetence, které jsou od absolventů vyžadovány zaměstnavateli zkoumaného odvětví. Klíčové kompetence se odvíjejí od sociálních a interpersonálních dovedností, od empatie, motivačních schopností, komunikačních dovedností, multikulturní tolerance. Mezi základní odborné kompetence patří systematičnost, kritičnost, analytičnost, organizační dovednosti, kreativita a smysl pro detail, umění predikce, smysl pro vytyčení a naplnění cílů. Zásadní pro obor jsou intrapersonální kompetence – sebereflexe, sebevědomí, příkladná sebekázeň.

In English

The education for higher levels of hospitality and catering allows modifications within the study program – with regard to the requirements of professional environments. Based on survey results, it was defined competencies of graduates, which are required by employers of surveyed industries. Key competencies are derived from social and interpersonal skills, empathy, motivational skills, communication skills, multicultural tolerance. Systematic method, criticality, analyticity, organizational skills, creativity and attention to detail, the art of prediction, the sense of definition and setting objectives are essential expertise. Intra personal skills are crucial for the field – self-reflection, self-confidence, self-discipline.