Informační systém UCP

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2024

    1. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Zbyněk VINŠ a Věra LEVIČKOVÁ. GENDER STILL DOES MATTER IN THE HOTEL INDUSTRY. TEM JOURNAL. Serbia: UIKTEN - Association for Information Communication Technology Education and Science,Serbia, 2024. ISSN 2217-8309.
      URL
      Název anglicky: GENDER STILL DOES MATTER IN THE HOTEL INDUSTRY.
      angličtina.
      Klíčová slova anglicky: gender equality index, gender pay gap, precarization of work, remuneration inequalities, SIGI, Strategy 2021+
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 13. 1. 2024 20:46.
    2. ZELENÝ, Jiří, Darina SVOBODOVÁ, Zbyněk VINŠ, Michal LOŠŤÁK a Anna ULRICHOVÁ. The Authenticity of ChatGPT’s Responses in the Tourism and Hospitality Sector: An Explorative Study on Human Perception of Artificial Intelligence. Online. In Reis, J.L., Zelený, J., Gavurová, B., Santos, J.P.M.d. Marketing and Smart Technologies. Singapore: SpringerLink, 2024, s. 39–55. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 386. ISBN 978-981-97-1551-0. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-97-1552-7_4.
      URL
      Název anglicky: The Authenticity of ChatGPT’s Responses in the Tourism and Hospitality Sector: An Explorative Study on Human Perception of Artificial Intelligence
      angličtina. Singapur.
      Klíčová slova anglicky: AI-generated content; Gastronomy; Hotels; Text elicitation; Tourist information center; Wine-food pairing, Qualitative methodology
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 14. 11. 2024 23:58.

    2023

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Michal MAREŠOVSKÝ. Cesta Skotskem Vol. II.: Single Malt Whisky Tasting Workshop by Michal Marešovský. 2023.
      Název anglicky: Cesta Skotskem Vol. II.: Single Malt Whisky Tasting Workshop by Michal Marešovský
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Auchentoshan, Johnnie Walker, Laphroaig, Oban, Talisker
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:01.
    2. VINŠ, Zbyněk a Jiří ZELENÝ. Czech Cuisine Tasting at ICMarkTech´23. 2023.
      URL
      Název anglicky: Czech Cuisine Tasting at ICMarkTech´23
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Czech beer, Czech pastries, Czech pate, becherovka, pickled sausages
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:02.
    3. SVOBODOVÁ, Darina, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Zbyněk VINŠ, Anna ULRICHOVÁ a Ege ILGÜZ. Decorating and serving tartlets. 2023.
      Název česky: Zdobení a servis tartaletek
      Název anglicky: Decorating and serving tartlets
      RIV: Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Svobodová, Darina (203 Česká republika, garant, domácí) -- Popl Petránková, Lada (203 Česká republika, domácí) -- Vinš, Zbyněk (203 Česká republika, domácí) -- Ulrichová, Anna (203 Česká republika, domácí) -- Ilgüz, Ege (792 Turecko)
      Klíčová slova anglicky: Professional workshop; baking; decorating; serving; tartlets

      Změnila: Ing. Darina Svobodová, učo 6138. Změněno: 4. 4. 2023 09:21.
    4. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ a Věra LEVIČKOVÁ. Grender Still does Matler inf the Hotel Industry. TEM JOURNAL. 2023. ISSN 2217-8333.
      Změnila: Ing. Věra Levičková, Ph.D., učo 4137. Změněno: 27. 12. 2023 22:57.
    5. SVOBODOVÁ, Darina, Ege ILGÜZ, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Zbyněk VINŠ a Anna ULRICHOVÁ. Non-alcoholic cocktails mixing and serving. 2023.
      Název česky: Míchání a servis nealkoholických nápojů
      Název anglicky: Non-alcoholic cocktails mixing and serving
      RIV: Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Svobodová, Darina (203 Česká republika, garant, domácí) -- Ilgüz, Ege (792 Turecko) -- Popl Petránková, Lada (203 Česká republika, domácí) -- Vinš, Zbyněk (203 Česká republika, domácí) -- Ulrichová, Anna (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Professional workshop; non alcoholic; cocktails; mixing; serving

      Změnila: Ing. Darina Svobodová, učo 6138. Změněno: 4. 4. 2023 09:30.
    6. VINŠ, Zbyněk. Organizer of Gastronomic Workshop at ICMarkTech´23 Conference. 2023.
      URL
      Název anglicky: Organizer of Gastronomic Workshop at ICMarkTech´23 Conference
      angličtina.
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 5. 2. 2024 12:38.
    7. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Veselý MICHAL. Párování Rémy Martin Cognac s finger food. 2023.
      Název anglicky: Pairing Rémy Martin Cognac with Finger Food
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: cranberries, lingonberries, muffin, shrimp, venison
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:02.
    8. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Michaela KAPIČKOVÁ. Rosé Wines Master Class. 2023.
      Název anglicky: Rosé Wines Master Class
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: French market, grape harvest, mechanization, Provence, wine production

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:03.
    9. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Zázvorková MARKÉTA. Ruinart Champagne: historie a současnost. 2023.
      Název anglicky: Ruinart Champagne: History and Present
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Blanc de Blancs, Magnum, Rosé, Ruinart de Ruinart
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:03.
    10. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Martiník JAN. Rum & Tequila Tasting Workshop by Jan Martiník. 2023.
      Název anglicky: Rum & Tequila Tasting Workshop by Jan Martiník
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Cuba, Eminente, Mexico, Molasses, Volcan
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:03.

    2022

    1. ZELENÝ, Jiří, Marešovský MICHAL, Zbyněk VINŠ, Jakub SLÁNSKÝ, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ, Zuzana NEŠETŘILOVÁ, Kateřina HAVELKOVÁ, Ege ILGÜZ a Veronika FRAŇKOVÁ. Cesta Skotskem: Whisky Workshop by Michal Marešovský. 2022.
      Název anglicky: Journey through Scotland: Whiskey Workshop by Michal Marešovský
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Campbeltown, Highland, Islay, Lowland, Speyside

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:03.
    2. ZELENÝ, Jiří, Peter BOBULA, Zbyněk VINŠ, Jakub SLÁNSKÝ, Tomáš KROPÁČEK, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ a Zuzana NEŠETŘILOVÁ. Japanese Whisky & American Whiskey Tasting Workshop. 2022.
      Název anglicky: Japanese Whisky & American Whiskey Tasting Workshop
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: gin, rye whisky, single grain, sushi
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 19. 4. 2022 20:04.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ a Jaromír FIALA. Kulinární dědictví v praxi. 2022.
      URL
      Název anglicky: Culinary heritage in the practice
      RIV: Uspořádání konference. čeština. Česká republika.
      Hán, Jan (203 Česká republika, garant, domácí) -- Vinš, Zbyněk (203 Česká republika, domácí) -- Korbelářová, Irena (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: gastronomy; culinary heritage; tourism
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 7. 11. 2022 12:07.
    4. ZELENÝ, Jiří, Zázvorsková MARKÉTA, Zbyněk VINŠ, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ, Kateřina HAVELKOVÁ, Ege ILGÜZ, Jakub SLÁNSKÝ a Veronika FRAŇKOVÁ. Moët & Chandon Tasting Workshop. 2022.
      Název anglicky: Moët & Chandon Tasting Workshop
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Chardonnay, Champagne, Pinot Meunier, Pinot Noir, Vintage

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 8. 6. 2022 17:36.
    5. ZELENÝ, Jiří, Vladimír VIETORIS, Anna KUBÁTOVÁ a Zbyněk VINŠ. Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism. Online. In Carvalho, J.V.d., Liberato, P., Peña, A. Advances in Tourism, Technology and Systems. Singapore: SpringerLink, 2022, s. 127-137. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 284. ISBN 978-981-16-9700-5. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-16-9701-2_11.
      URL
      Název anglicky: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism
      angličtina. Singapur.
      Klíčová slova anglicky: cultural capital, cyprinus carpio, photo-elicitation, social fields, South Bohemia, traditional gastronomy
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 29. 4. 2023 23:21.
    6. SLÁNSKÝ, Jakub, Tomáš KROPÁČEK, Jan KRAJČA, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ. Párování koktejlů a fingerfood: konferenční workshop. 2022.
      URL
      Název anglicky: Pairing of Cocktails and Fingerfood: A Conference Workshop
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: halibut, praline, wild boar, zucchini
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 19. 4. 2022 20:04.
    7. STUDNIČKA, Petr, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Darina SVOBODOVÁ, Zbyněk VINŠ a Jiří ZELENÝ. Ukrajinská kuchyně. 2022.
      URL
      Název anglicky: Ukrainian Cuisine
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: gastronomy, cuisine, tradition, Ukraine

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 4. 6. 2024 01:04.

    2021

    1. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Jonathan OSUOHA, Jan HÁN, Irena KORBELÁŘOVÁ a Zbyněk VINŠ. Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study. Czech Hospitality and Tourism Paper (CHTP). Prague: The Institute of Hospitality Management in Prague, 2021, roč. 17, 34/2021, s. 4-16. ISSN 1801-1535.
      URL
      Název česky: Komparace výskytu pouťových a tradičních regionálních pokrmů na českých kulinárních festivalech: terénní studie
      Název anglicky: Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Central European cuisine, culinary culture, festival stands, sensory preferences, tastes of dishes
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 25. 2. 2022 11:24.
    2. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Roman DUDÍK, Jiří ZELENÝ, Dana KOLÁŘOVÁ, Zbyněk VINŠ a Marcel RIEDL. Forest Manners Exchange: Forest as a Place to Remedy Risky Behaviour of Adolescents: Mixed Methods Approach. International Journal of Environmental Research and Public Health. Basel, Švýcarsko: MDPI, 2021, roč. 18, č. 11, 20 s. ISSN 1660-4601. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/ijerph18115725.
      URL
      Název anglicky: Forest Manners Exchange: Forest as a Place to Remedy Risky Behaviour of Adolescents: Mixed Methods Approach
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: forest fauna community; communication; social behaviour; aggression; projective tests; Shinrin-yoku; forest pedagogy
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 4. 2023 00:41.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA a Josef NEJDL. Gastronomické poklady českých zemí. první. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2021.
      URL
      Název anglicky: Gastronomical treasures of the Czech regions

      Klíčová slova anglicky: traditional food, culinary heritage
      Recenzováno: ano

      Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 21. 3. 2022 11:20.
    4. HÁN, Jan, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Zbyněk VINŠ a Jiří ZELENÝ. Mapa kulinární kultury českých zemí. 2021.
      Mapa kulinární kultury českých zemí
      Název anglicky: Map of Culinary Culture of the Czech Lands
      čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 12. 7. 2024 00:29.
    5. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Dana KOLÁŘOVÁ a Zbyněk VINŠ. Nature Ideas Exchange: Education of Sustainable Business Principles Based on Parallels with Forest Ecosystem. Sustainability. Basel, Switzerland: MDPI, 2021, roč. 13, č. 9, s. 1-18. ISSN 2071-1050. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/su13095306.
      URL
      Název anglicky: Nature Ideas Exchange: Education of Sustainable Business Principles Based on Parallels with Forest Ecosystem
      angličtina. Švýcarsko.
      Klíčová slova anglicky: deep ecology; Arne Næss; value objectivism; forest educator; forest fauna and flora; cooperative models; forest pedagogy; business principles
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:35.
    6. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Anna ULRICHOVÁ. Párování španělských tapas s aperitivními a digestivními koktejly. 2021.
      Název anglicky: The Pairing of Spanish tapas with aperitif and digestive cocktails
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: B52, churros, Margarita, sangria, serrano
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 6. 11. 2021 23:57.
    7. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Párování zahraničních pivních speciálů s pokrmy české kuchyně. 2021.
      Název anglicky: The Pairing of Foreign Beer Specials with Dishes of the Czech Cuisine
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Olomouc Cheese, Czech pancakes, IPA, kriek, lager, pork chops
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 22:01.
    8. ZELENÝ, Jiří, Petr STUDNIČKA a Zbyněk VINŠ. Qualitative Photo-Based Analysis of Product Innovations in Culinary Tourism: Case of Traditional Food at Czech Culinary Events. Online. In Abreu A., Liberato D., González E.A., Garcia Ojeda J.C. Advances in Tourism, Technology and Systems. Singapore: SpringerLink, 2021, s. 421-433. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 209. ISBN 978-981-334-259-0. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-33-4260-6_36.
      URL
      Název anglicky: Qualitative Photo-Based Analysis of Product Innovations in Culinary Tourism: Case of Traditional Food at Czech Culinary Events
      angličtina. Singapur.
      Klíčová slova anglicky: Authentic food, Cultural tourism, Gastronomy festivals, Photo-elicitation
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 31. 3. 2022 23:29.
    9. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ a Martin POP. Sladkovodní ryba v české gastronomii. 2021.
      Zpráva z realizace odborného workshopu Sladkovodní ryba v české gastronomii
      Název anglicky: The freshwater fish in the Czech gastronomy
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Fish, Gastronomy

      Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 23. 3. 2022 18:55.
    10. HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ. Tradiční pokrmy v české gastronomii. 2021.
      Zpráva z odborného workshopu
      Název anglicky: Traditional food in the Czech gastronomy

      Klíčová slova anglicky: culinary heritage, traditional food, gastronomy

      Změnil: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., učo 12793. Změněno: 23. 3. 2022 18:53.
    11. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Daniel LANG a Zbyněk VINŠ. Wild Boar Meat as a Sustainable Substitute for Pork: A Mixed Methods Approach. Sustainability (WoS). Basel, Switzerland: MDPI, 2021, roč. 13, č. 5, s. 1-20, 21 s. ISSN 2071-1050. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.3390/su13052490.
      URL
      Název anglicky: Wild Boar Meat as a Sustainable Substitute for Pork: A Mixed Methods Approach
      angličtina. Švýcarsko.
      Klíčová slova anglicky: consumer panel; focus groups; forest pedagogy; sensory evaluation; nutritional properties; willingness to pay
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:35.

    2020

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Preference konzumentů vína: focus group generace Y. 2020.
      Název anglicky: Wine Consumers' Preferences: Focus Group for Generation Y
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: habitus, mikulovsko, quality, VOC, znojemsko
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:34.
    2. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Martin POP a Jiří ZELENÝ. Workshop: Tradiční kuchyně Chodska a Plzeňska. 2020.
      URL
      Název anglicky: Workshop: Traditional cuisine of Chodsko and Plzeňsko
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: potatoes, gastro events, dumplings, legumes, Šumava
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:34.

    2019

    1. ZELENÝ, Jiří, Karolina MACHÁČKOVÁ a Zbyněk VINŠ. Can Gastronomy Make Forests and Vineyards Good Friends Forever? A Case of Sustainable Management of Game Species, Environment & Organic Wines. 2019.
      angličtina. Belgie.
      Klíčová slova anglicky: potato pockets, plum jam, rosehip sauce, venison pâté, wild boar
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    2. VINŠ, Zbyněk, Zuzana NEŠETŘILOVÁ a Jiří ZELENÝ. Degustace italských pokrmů a českých vín ve stylu filmu "Jíst, meditovat, milovat". 2019.
      Název anglicky: Tasting of Italian Dishes and Czech Wines in the Style of "Eat, Pray, Love" Film
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: eggplant, mascarpone, parmesan, pasta, pesto

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    3. HLAVÁČ, Václav, Jakub ABRAHAM, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ. Degustační workshop Herencia de Plata: párování s mexickými pokrmy. 2019.
      Název anglicky: Herencia de Plata Tasting Workshop: Pairing with Mexican Dishes
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: agave, añejo, gran reserva, mezcal, reposado
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    4. MICHAL, Veselý, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ a Strejček DAVID. Degustační workshop Rémy Martin Cognac Fine Champagne: párování s podzimními pokrmy. 2019.
      Název anglicky: Rémy Martin Cognac Fine Champagne Sensory Workshop: Pairing with Autumn Dishes
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Accord Royal, sawdust smoking, terroir, VSOP, XO
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    5. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ, Petr STUDNIČKA a Irena KORBELÁŘOVÁ. Extended abstract: Previous Sensory Experience and Region of Origin as a Factors Influencing Attitudes Towards Traditional Foods. Online. In Mark Lang. International Food Marketing Research Symposium at the University of Sunshine Coast, Queensland, Australia. 1st. Sippy Downs: Institute of Food Products Marketing, International Forum for Food Products Marketing Research, 2019, s. 133-137.
      IFPM Proceedings
      angličtina. Austrálie.
      Klíčová slova anglicky: Central Bohemian swollen doughnuts, hanácko pike pies, jaroslavický carp, kyselo, kyselica, rožmberk carp
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:29.
    6. ŽIŽKA, Emil, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ. Possibilities of Wines and Fish Dishes Pairing: Preliminary Study. 1. vyd. Praha: The Institute of Hospitality Management In Prague, 2019, s. 127-139, 141 s. ISBN 978-80-87411-87-2.
      URL
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Czech Republic, Fish Restaurants, Gastronomical Concepts, Just-about-right, Questionnaire, Seafood, Sensory Evaluation
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:29.
    7. ZIMÁKOVÁ, Blanka, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Tradiční česká kuchyně: HTV workshop. 2019.
      URL
      Název česky: Traditional Czech cuisine: HTV Workshop
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: JAR scale, pate with mushrooms, Prague dessert, wild boar
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    8. VINŠ, Zbyněk, Karolina MACHÁČKOVÁ a Jiří ZELENÝ. Traditions and Regional Food as a Part of Czech Identity. 2019.
      angličtina. Belgie.
      Klíčová slova anglicky: Christmas dishes, Czech beer, Czech cuisine, Easter dishes, Moravian cuisine
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.

    2018

    1. VINŠ, Zbyněk a Jiří ZELENÝ. Beverages & Food Pairing Worskhop for Students of Erasmus Programme. 2018.
      Název česky: Workshop zaměřený na párování nápojů a pokrmů pro studenty programu Erasmus
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: brownies, poultry pâté, poultry soup, Sichuan chicken, sequential method
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:33.
    2. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁ. Češi a Moravané: jsme kulinářští regionální patrioti? 2018.
      URL
      Název anglicky: Czechs and Moravians: Are We Culinary Regional Patriots?
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: carp, doughnut, kyselica soup, kyselo soup, mince pie
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
    3. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Jan HÁN. Dokumentace kulinární kultury a budování kulinárního korpusu na VŠH. 2018.
      Název anglicky: Documentation of Culinary Culture and Building a Culinary Corpus at VŠH
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: carp, doughnut, kyselica soup, kyselo soup, mince pie
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
    4. ZELENÝ, Jiří, Dana KOLÁŘOVÁ a Zbyněk VINŠ. Influence of Paradigm Shifts in Agriculture on Wine Production and Development of Wine Regions: Review Study. Online. In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. 1. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2018, s. 187-197. ISBN 978-80-87411-93-3.
      Název česky: Vliv paradigmatických posunů v zemědělství na vinnou produkci a rozvoj vinařských regionů: přehledová studie
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: consumer, European wine, globalization, protected designation of origin, regional development, terroir, tourism, wine market organization, wine regions
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:29.
    5. GORETI, Botelho, Zbyněk VINŠ a Jiří ZELENÝ. Pairing of Portuguese Wines with Dishes of Czech Cuisine. 2018.
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: filled turkey, Jeropiga, mince pie, Ruby port, Tawny port, vegetable consommé
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.

    2017

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Blanka ZIMÁKOVÁ. Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2017.
      Název anglicky: Easter Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Lamb meat, nettle soup, stuffing, sweat bread, wine food pairing, yeanling meat
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
    2. ZELENÝ, Jiří a Zbyněk VINŠ. Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie. In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2017, s. 204-213, 9 s. ISBN 978-80-87411-99-5.
      Název anglicky: Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study
      Sociologie, demografie. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: culinary identity, environment, gastronomy, national projects, social institutions, sustainable rural development, wine
      Druh sborníku: předkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:28.
    3. ZELENÝ, Jiří a Zbyněk VINŠ. Senzorické hodnocení pokrmů a nápojů dle zahraničních standardů s využitím metody Body Deviation-from-Match. 2017.
      Název česky: Sensory Evaluation of Food and Beverages According to Foreign Standards Using the Body Deviation-from-Match Method
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Body of food, body of wine, fats, ISO standards, tannins

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
    4. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Dominika KEČKEŠOVÁ. Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí. 2017.
      URL
      Název anglicky: Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Grüner Veltliner, Halászlé soup, marinated salmon, Merlot, Pinot Blanc, smoked trout, tartar
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:32.
    5. ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ. Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny. 2017.
      Název anglicky: Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31.
    6. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Dana KOLÁŘOVÁ. The Preference of Professionals Working in Gastronomy Field with regard to the Impact of Biosocial Factors: Sensory Evaluation of Traditional Czech Pickled Sausage „Utopenci“. Czech Tourism and Hospitality Papers. Praha: The Institute of Hospitality Management in Prague, 2017, roč. 13, č. 28, s. 28-45. ISSN 1801-1535.
      URL
      Název česky: Preference odborných pracovníků v gastronomii s ohledem na vliv biosociálních faktorů: senzorické hodnocení tradičních českých utopenců
      Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: biosocial factors, Czech pickled sausage, hedonic evaluation, traditional speciality guaranteed
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:34.

    2016

    1. VINŠ, Zbyněk. Člen expertní komise v pořadu ČT - Černé ovce. Člen expertní komise v pořadu ČT - Černé ovce, 2016.
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 26. 9. 2016 12:04.
    2. VINŠ, Zbyněk a odborné knihy EDITORSTVÍ. Editorství odborné knihy. Praha: Profi Press s.r.o., 2016, 284 s. ISBN 978-80-86726-73-1.
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: kuchařské recepty, gastronomie, zbožíznalství
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 26. 9. 2016 11:34.
    3. VINŠ, Zbyněk. Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“. In Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu. 2016.
      Název anglicky: Historical Seminar "Gastronomy in the Time of Charles IV."
      Ekonomie. čeština. Česká republika.
      Druh účasti: vyžádaná přednáška

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 3. 10. 2016 12:27.
    4. VINŠ, Zbyněk a Jiří ZELENÝ. Hodnocení uzenářských výrobků. 2016.
      Název anglicky: Evaluation of Sausages
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: food acceptability, food quality, pickled foods, sensory evaluation
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31.
    5. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Jan HÁN. Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2016.
      Název anglicky: Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Jam pirog, leek cream, venison, wine food pairing
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31.
    6. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁ. Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2016.
      Název anglicky: Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Carp and salad, fish soup, sweet bread, wine food pairing
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31.
    7. VINŠ, Zbyněk a Jiří ZELENÝ. Přednáška na téma Vliv kuchyňské technologie na senzorické vlastnosti zapečených těstovinových pokrmů. In Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy. 2016.
      Název anglicky: Lecture on the topic Effect of Kitchen Technology on Sensory Charasterictics of Gratinated Pasta Dishes
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: food quality, heat treatment, lasagne, pasta, sensory profile
      Druh účasti: vyžádaná přednáška
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:30.
    8. VINŠ, Zbyněk a Jiří ZELENÝ. Vliv kuchyňské technologie na senzorické vlastnosti zapečených těstovinových pokrmů. In Bohuslava Tremlová. Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny. první. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2016, s. 56-63. ISBN 978-80-7305-782-4.
      Název anglicky: Effect of Kitchen Technology on Sensory Charasterictics of Gratinated Pasta Dishes
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: food quality, heat treatment, lasagne, pasta, sensory profile
      Druh sborníku: předkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:28.

    2015

    1. VINŠ, Zbyněk. expert. Konkurzní komise pro výběr vedoucího stravovacího zařízení - Ministerstva zemědělství, 2015.
      Název česky: expert

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 7. 9. 2015 23:15.
    2. VINŠ, Zbyněk. Klamavé praktiky v gastronomii, Nejčastější problematické komodity, které jsou při přípravě pokrmů nahrazovány jinými, zpravidla levnějšími. In Školení pro kontrolní pracovníky SZPI, ústřední inspektorát SZPI, Brno,2015. 2015.
      Název česky: Klamavé praktiky v gastronomii, Nejčastější problematické komodity, které jsou při přípravě pokrmů nahrazovány jinými, zpravidla levnějšími

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 7. 9. 2015 22:53.
    3. VINŠ, Zbyněk. Recenzní posudek odborné publikace - Burešová, P. Tremlová, B. Hygiena a technologie v gastronomii. Svazek 1. Brno: 978-80-7305-765-7, 2015, 107 s.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Hygiena a technologie v gastronomii.
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 16. 12. 2015 14:03.
    4. BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ a Martin HEŘMÁNEK. VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA. In Ing. Radka Šperková, Ph.D. Mgr. Petra Kůdelová. Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. Brno: Vysokáškola obchodní a hotelová, 2015, s. 9-16, 241 s. ISBN 978-80-87300-61-9.
      Příspěvek představuje výsledky šetření s cílem verifikovat výzkumnou otázku, zda mohou nádoby určené ke konzumaci vína ovlivnit senzorické vlastnosti vína – vzhled, aroma a chuť, které jsou považovány za atributy určující kvalitu vína. Metodou senzorické
      Název česky: VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA
      Název anglicky: IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE
      Pedagogika a školství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Appearance, aroma, design, taste, wine.
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 12. 4. 2015 09:21.

    2014

    1. VINŠ, Zbyněk. Gastronomická sekce při konferenci VŠH. 2014.
      Název česky: Gastronomická sekce při konferenci VŠH

      Klíčová slova anglicky: Hygiene, Trends, Gastronomy, Wine, Tee

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 18. 11. 2014 12:43.

    2013

    1. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Brain Food v enogastronomii. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, roč. 3/2013, č. 3, s. 164-165. ISSN 1212-7884.
      Brain Food – strava podporující činnost mozku (soustředěnost, koncentraci, paměť, pozitivní energii a dobrou náladu). Chceme li mít dostatek energie a cítit se v pohodě tak, abychom netrpěli pocitem únavy, vyčerpání a nedostatkem soustředěnosti, pak se
      Název česky: Brain Food v enogastronomii
      Název anglicky: Brain Food and enogastronomy
      Pedagogika a školství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Brain Food, avocado, broccoli, blueberries, garlic, red river, chocolate, coffee
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 1. 9. 2013 09:27.
    2. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Brambory v enogastronomii. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, roč. 4/2013, č. 4, s. 225-225. ISSN 1212-7884. Dostupné z: https://dx.doi.org/.
      URL
      Název česky: Brambory v enogastronomii
      Název anglicky: Potatoes - pairing with wine
      čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 23. 5. 2013 09:14.
    3. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Jarní enogastronomické menu pro slavnostní a sváteční chvíle. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, roč. 106/5/13, č. 106, s. 278-279. ISSN 1212-7884.
      Název česky: Jarní enogastronomické menu pro slavnostní a sváteční chvíle
      čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 5. 6. 2013 13:17.
    4. VINŠ, Zbyněk. Street Food. 2013.
      Název česky: Street Food
      Název anglicky: Street Food
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Hygiene, Street Food, Trends, gastronomy
      Druh účasti: aktivní účast

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 18. 9. 2014 11:20.
    5. VINŠ, Zbyněk. Studijní opora HO 042. 2013.
      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 12. 9. 2013 12:54.
    6. VINŠ, Zbyněk. Studijní opora HO 062. 2013.
      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 9. 9. 2013 14:27.
    7. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Vánoční a sváteční enogastronomie. Vinařský obzor. V. Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013. ISSN 1212-7884.
      Pedagogika a školství. čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 3. 1. 2014 13:33.
    8. VINŠ, Zbyněk a Pavla BUREŠOVÁ. Vdolkobraní. Vinařský obzor. Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, roč. 11/2013, č. 11, s. 531. ISSN 1212-7884.
      Pedagogika a školství. čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 3. 1. 2014 13:13.

    2012

    1. VINŠ, Zbyněk a Pavla BUREŠOVÁ. Hovězí maso v gastronomii. Vinařský obzor. Svaz vinařů ČR, 2012, 9/12, s. 470-471. ISSN 1212-7884.
      Název česky: Hovězí maso v gastronomii
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 10. 9. 2013 12:38.
    2. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Poznejme vybrané gastronomické trendy. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2012, roč. 102/2012, č. 4, s. 228-229. ISSN 1212-7884.
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Culinary arts, Lohas, Ethno Food, Slow Food
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 9. 5. 2012 12:32.

    2011

    1. BUREŠOVÁ, Pavla a Zbyněk VINŠ. Červnová harmonie vín a pokrmů. Vinařský obzor. Svaz vinařů ČR, 2011, roč. 2011, 104/2011, s. 332-334. ISSN 1212-7884.
      Název česky: Červnová harmonie vín a pokrmů
      Název anglicky: The harmony of wine and food (June)
      Šlechtění rostlin. čeština. Česká republika.
      Recenzováno: ano

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 7. 2. 2012 13:59.
    2. VINŠ, Zbyněk. Gastronomické služby - kulinářství. Praha: VŠH, 2011, 20 s.
      URL
      Název česky: Gastronomické služby - kulinářství

      Změnil: Ing. Zbyněk Vinš, učo 4175. Změněno: 7. 2. 2012 13:33.
Zobrazeno: 22. 11. 2024 21:25