Information System UCP

Publication Records

česky | in English

Filter publications

    2024

    1. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Zbyněk VINŠ and Věra LEVIČKOVÁ. GENDER STILL DOES MATTER IN THE HOTEL INDUSTRY. TEM JOURNAL. Serbia: UIKTEN - Association for Information Communication Technology Education and Science,Serbia, 2024. ISSN 2217-8309.
    2. ZELENÝ, Jiří, Darina SVOBODOVÁ, Zbyněk VINŠ, Michal LOŠŤÁK and Anna ULRICHOVÁ. The Authenticity of ChatGPT’s Responses in the Tourism and Hospitality Sector: An Explorative Study on Human Perception of Artificial Intelligence. Online. In Reis, J.L., Zelený, J., Gavurová, B., Santos, J.P.M.d. Marketing and Smart Technologies. Singapore: SpringerLink, 2024, p. 39–55. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 386. ISBN 978-981-97-1551-0. Available from: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-97-1552-7_4.

    2023

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Michal MAREŠOVSKÝ. Cesta Skotskem Vol. II.: Single Malt Whisky Tasting Workshop by Michal Marešovský. 2023.
    2. SVOBODOVÁ, Darina, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Zbyněk VINŠ, Anna ULRICHOVÁ and Ege ILGÜZ. Decorating and serving tartlets. 2023.
    3. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ and Věra LEVIČKOVÁ. Grender Still does Matler inf the Hotel Industry. TEM JOURNAL. 2023. ISSN 2217-8333.
    4. SVOBODOVÁ, Darina, Ege ILGÜZ, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Zbyněk VINŠ and Anna ULRICHOVÁ. Non-alcoholic cocktails mixing and serving. 2023.
    5. VINŠ, Zbyněk. Organizer of Gastronomic Workshop at ICMarkTech´23 Conference. 2023.
    6. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Veselý MICHAL. Párování Rémy Martin Cognac s finger food (Pairing Rémy Martin Cognac with Finger Food). 2023.
    7. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Michaela KAPIČKOVÁ. Rosé Wines Master Class. 2023.
    8. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Zázvorková MARKÉTA. Ruinart Champagne: historie a současnost (Ruinart Champagne: History and Present). 2023.
    9. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Martiník JAN. Rum & Tequila Tasting Workshop by Jan Martiník. 2023.

    2022

    1. ZELENÝ, Jiří, Marešovský MICHAL, Zbyněk VINŠ, Jakub SLÁNSKÝ, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ, Zuzana NEŠETŘILOVÁ, Kateřina HAVELKOVÁ, Ege ILGÜZ and Veronika FRAŇKOVÁ. Cesta Skotskem: Whisky Workshop by Michal Marešovský (Journey through Scotland: Whiskey Workshop by Michal Marešovský). 2022.
    2. ZELENÝ, Jiří, Peter BOBULA, Zbyněk VINŠ, Jakub SLÁNSKÝ, Tomáš KROPÁČEK, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ and Zuzana NEŠETŘILOVÁ. Japanese Whisky & American Whiskey Tasting Workshop. 2022.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ and Jaromír FIALA. Kulinární dědictví v praxi (Culinary heritage in the practice). 2022.
    4. ZELENÝ, Jiří, Zázvorsková MARKÉTA, Zbyněk VINŠ, Veronika VYBÍRALÍKOVÁ, Kateřina HAVELKOVÁ, Ege ILGÜZ, Jakub SLÁNSKÝ and Veronika FRAŇKOVÁ. Moët & Chandon Tasting Workshop. 2022.
    5. ZELENÝ, Jiří, Vladimír VIETORIS, Anna KUBÁTOVÁ and Zbyněk VINŠ. Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism. Online. In Carvalho, J.V.d., Liberato, P., Peña, A. Advances in Tourism, Technology and Systems. Singapore: SpringerLink, 2022, p. 127-137. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 284. ISBN 978-981-16-9700-5. Available from: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-16-9701-2_11.
    6. SLÁNSKÝ, Jakub, Tomáš KROPÁČEK, Jan KRAJČA, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ. Párování koktejlů a fingerfood: konferenční workshop (Pairing of Cocktails and Fingerfood: A Conference Workshop). 2022.
    7. STUDNIČKA, Petr, Lada POPL PETRÁNKOVÁ, Darina SVOBODOVÁ, Zbyněk VINŠ and Jiří ZELENÝ. Ukrajinská kuchyně (Ukrainian Cuisine). 2022.

    2021

    1. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Jonathan OSUOHA, Jan HÁN, Irena KORBELÁŘOVÁ and Zbyněk VINŠ. Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study. Czech Hospitality and Tourism Paper (CHTP). Prague: The Institute of Hospitality Management in Prague, 2021, vol. 17, 34/2021, p. 4-16. ISSN 1801-1535.
    2. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Roman DUDÍK, Jiří ZELENÝ, Dana KOLÁŘOVÁ, Zbyněk VINŠ and Marcel RIEDL. Forest Manners Exchange: Forest as a Place to Remedy Risky Behaviour of Adolescents: Mixed Methods Approach. International Journal of Environmental Research and Public Health. Basel, Švýcarsko: MDPI, 2021, vol. 18, No 11, 20 pp. ISSN 1660-4601. Available from: https://dx.doi.org/10.3390/ijerph18115725.
    3. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA and Josef NEJDL. Gastronomické poklady českých zemí (Gastronomical treasures of the Czech regions). první. Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2021.
    4. HÁN, Jan, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Zbyněk VINŠ and Jiří ZELENÝ. Mapa kulinární kultury českých zemí (Map of Culinary Culture of the Czech Lands). 2021.
    5. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Dana KOLÁŘOVÁ and Zbyněk VINŠ. Nature Ideas Exchange: Education of Sustainable Business Principles Based on Parallels with Forest Ecosystem. Sustainability. Basel, Switzerland: MDPI, 2021, vol. 13, No 9, p. 1-18. ISSN 2071-1050. Available from: https://dx.doi.org/10.3390/su13095306.
    6. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Anna ULRICHOVÁ. Párování španělských tapas s aperitivními a digestivními koktejly (The Pairing of Spanish tapas with aperitif and digestive cocktails). 2021.
    7. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ. Párování zahraničních pivních speciálů s pokrmy české kuchyně (The Pairing of Foreign Beer Specials with Dishes of the Czech Cuisine). 2021.
    8. ZELENÝ, Jiří, Petr STUDNIČKA and Zbyněk VINŠ. Qualitative Photo-Based Analysis of Product Innovations in Culinary Tourism: Case of Traditional Food at Czech Culinary Events. Online. In Abreu A., Liberato D., González E.A., Garcia Ojeda J.C. Advances in Tourism, Technology and Systems. Singapore: SpringerLink, 2021, p. 421-433. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 209. ISBN 978-981-334-259-0. Available from: https://dx.doi.org/10.1007/978-981-33-4260-6_36.
    9. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ and Martin POP. Sladkovodní ryba v české gastronomii (The freshwater fish in the Czech gastronomy). 2021.
    10. HÁN, Jan and Zbyněk VINŠ. Tradiční pokrmy v české gastronomii (Traditional food in the Czech gastronomy). 2021.
    11. MACHÁČKOVÁ, Karolina, Jiří ZELENÝ, Daniel LANG and Zbyněk VINŠ. Wild Boar Meat as a Sustainable Substitute for Pork: A Mixed Methods Approach. Sustainability (WoS). Basel, Switzerland: MDPI, 2021, vol. 13, No 5, p. 1-20, 21 pp. ISSN 2071-1050. Available from: https://dx.doi.org/10.3390/su13052490.

    2020

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ. Preference konzumentů vína: focus group generace Y (Wine Consumers' Preferences: Focus Group for Generation Y). 2020.
    2. HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Karolina MACHÁČKOVÁ, Martin POP and Jiří ZELENÝ. Workshop: Tradiční kuchyně Chodska a Plzeňska (Workshop: Traditional cuisine of Chodsko and Plzeňsko). 2020.

    2019

    1. ZELENÝ, Jiří, Karolina MACHÁČKOVÁ and Zbyněk VINŠ. Can Gastronomy Make Forests and Vineyards Good Friends Forever? A Case of Sustainable Management of Game Species, Environment & Organic Wines. 2019.
    2. VINŠ, Zbyněk, Zuzana NEŠETŘILOVÁ and Jiří ZELENÝ. Degustace italských pokrmů a českých vín ve stylu filmu "Jíst, meditovat, milovat" (Tasting of Italian Dishes and Czech Wines in the Style of "Eat, Pray, Love" Film). 2019.
    3. HLAVÁČ, Václav, Jakub ABRAHAM, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ. Degustační workshop Herencia de Plata: párování s mexickými pokrmy (Herencia de Plata Tasting Workshop: Pairing with Mexican Dishes). 2019.
    4. MICHAL, Veselý, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ and Strejček DAVID. Degustační workshop Rémy Martin Cognac Fine Champagne: párování s podzimními pokrmy (Rémy Martin Cognac Fine Champagne Sensory Workshop: Pairing with Autumn Dishes). 2019.
    5. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ, Petr STUDNIČKA and Irena KORBELÁŘOVÁ. Extended abstract: Previous Sensory Experience and Region of Origin as a Factors Influencing Attitudes Towards Traditional Foods. Online. In Mark Lang. International Food Marketing Research Symposium at the University of Sunshine Coast, Queensland, Australia. 1st. Sippy Downs: Institute of Food Products Marketing, International Forum for Food Products Marketing Research, 2019, p. 133-137.
    6. ŽIŽKA, Emil, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ. Possibilities of Wines and Fish Dishes Pairing: Preliminary Study. 1. vyd. Praha: The Institute of Hospitality Management In Prague, 2019, p. 127-139, 141 pp. ISBN 978-80-87411-87-2.
    7. ZIMÁKOVÁ, Blanka, Zbyněk VINŠ, Jiří ZELENÝ and Karolina MACHÁČKOVÁ. Tradiční česká kuchyně: HTV workshop. 2019.
    8. VINŠ, Zbyněk, Karolina MACHÁČKOVÁ and Jiří ZELENÝ. Traditions and Regional Food as a Part of Czech Identity. 2019.

    2018

    1. VINŠ, Zbyněk and Jiří ZELENÝ. Beverages & Food Pairing Worskhop for Students of Erasmus Programme. 2018.
    2. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ and Blanka ZIMÁKOVÁ. Češi a Moravané: jsme kulinářští regionální patrioti? (Czechs and Moravians: Are We Culinary Regional Patriots?). 2018.
    3. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ and Jan HÁN. Dokumentace kulinární kultury a budování kulinárního korpusu na VŠH (Documentation of Culinary Culture and Building a Culinary Corpus at VŠH). 2018.
    4. ZELENÝ, Jiří, Dana KOLÁŘOVÁ and Zbyněk VINŠ. Influence of Paradigm Shifts in Agriculture on Wine Production and Development of Wine Regions: Review Study. Online. In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. 1. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze, 2018, p. 187-197. ISBN 978-80-87411-93-3.
    5. GORETI, Botelho, Zbyněk VINŠ and Jiří ZELENÝ. Pairing of Portuguese Wines with Dishes of Czech Cuisine. 2018.

    2017

    1. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Blanka ZIMÁKOVÁ. Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí (Easter Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions). 2017.
    2. ZELENÝ, Jiří and Zbyněk VINŠ. Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie (Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study). In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2017, p. 204-213, 9 pp. ISBN 978-80-87411-99-5.
    3. ZELENÝ, Jiří and Zbyněk VINŠ. Senzorické hodnocení pokrmů a nápojů dle zahraničních standardů s využitím metody Body Deviation-from-Match. 2017.
    4. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Dominika KEČKEŠOVÁ. Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí (Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions). 2017.
    5. ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ. Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny (Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines). 2017.
    6. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ and Dana KOLÁŘOVÁ. The Preference of Professionals Working in Gastronomy Field with regard to the Impact of Biosocial Factors: Sensory Evaluation of Traditional Czech Pickled Sausage „Utopenci“. Czech Tourism and Hospitality Papers. Praha: The Institute of Hospitality Management in Prague, 2017, vol. 13, No 28, p. 28-45. ISSN 1801-1535.

    2016

    1. VINŠ, Zbyněk. Člen expertní komise v pořadu ČT - Černé ovce. Člen expertní komise v pořadu ČT - Černé ovce, 2016.
    2. VINŠ, Zbyněk and odborné knihy EDITORSTVÍ. Editorství odborné knihy. Praha: Profi Press s.r.o., 2016, 284 pp. ISBN 978-80-86726-73-1.
    3. VINŠ, Zbyněk. Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“ (Historical Seminar "Gastronomy in the Time of Charles IV."). In Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu. 2016.
    4. ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN. Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí (Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions). 2016.
    5. VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ and Blanka ZIMÁKOVÁ. Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí (Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions). 2016.
    6. VINŠ, Zbyněk and Jiří ZELENÝ. Přednáška na téma Vliv kuchyňské technologie na senzorické vlastnosti zapečených těstovinových pokrmů (Lecture on the topic Effect of Kitchen Technology on Sensory Charasterictics of Gratinated Pasta Dishes). In Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy. 2016.
    7. VINŠ, Zbyněk and Jiří ZELENÝ. Vliv kuchyňské technologie na senzorické vlastnosti zapečených těstovinových pokrmů (Effect of Kitchen Technology on Sensory Charasterictics of Gratinated Pasta Dishes). In Bohuslava Tremlová. Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny. první. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2016, p. 56-63. ISBN 978-80-7305-782-4.

    2015

    1. VINŠ, Zbyněk. expert. Konkurzní komise pro výběr vedoucího stravovacího zařízení - Ministerstva zemědělství, 2015.
    2. VINŠ, Zbyněk. Klamavé praktiky v gastronomii, Nejčastější problematické komodity, které jsou při přípravě pokrmů nahrazovány jinými, zpravidla levnějšími. In Školení pro kontrolní pracovníky SZPI, ústřední inspektorát SZPI, Brno,2015. 2015.
    3. VINŠ, Zbyněk. Recenzní posudek odborné publikace - Burešová, P. Tremlová, B. Hygiena a technologie v gastronomii. Svazek 1. Brno: 978-80-7305-765-7, 2015, 107 pp.
    4. BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ and Martin HEŘMÁNEK. VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA (IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE). In Ing. Radka Šperková, Ph.D. Mgr. Petra Kůdelová. Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. Brno: Vysokáškola obchodní a hotelová, 2015, p. 9-16, 241 pp. ISBN 978-80-87300-61-9.

    2014

    2013

    1. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Brain Food v enogastronomii (Brain Food and enogastronomy). Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, 3/2013, No 3, p. 164-165. ISSN 1212-7884.
    2. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Brambory v enogastronomii (Potatoes - pairing with wine). Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, 4/2013, No 4, p. 225-225. ISSN 1212-7884. Available from: https://dx.doi.org/.
    3. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Jarní enogastronomické menu pro slavnostní a sváteční chvíle. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, 106/5/13, No 106, p. 278-279. ISSN 1212-7884.
    4. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Vánoční a sváteční enogastronomie. Vinařský obzor. V. Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013. ISSN 1212-7884.
    5. VINŠ, Zbyněk and Pavla BUREŠOVÁ. Vdolkobraní. Vinařský obzor. Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2013, 11/2013, No 11, p. 531. ISSN 1212-7884.

    2012

    1. VINŠ, Zbyněk and Pavla BUREŠOVÁ. Hovězí maso v gastronomii. Vinařský obzor. Svaz vinařů ČR, 2012, 9/12, p. 470-471. ISSN 1212-7884.
    2. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Poznejme vybrané gastronomické trendy. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2012, 102/2012, No 4, p. 228-229. ISSN 1212-7884.

    2011

    1. BUREŠOVÁ, Pavla and Zbyněk VINŠ. Červnová harmonie vín a pokrmů (The harmony of wine and food (June)). Vinařský obzor. Svaz vinařů ČR, 2011, vol. 2011, 104/2011, p. 332-334. ISSN 1212-7884.
    2. VINŠ, Zbyněk. Gastronomické služby - kulinářství. Praha: VŠH, 2011, 20 pp.
Display details
Displayed: 22/11/2024 11:24