Skip to top bar
Skip to header
Skip to content
Skip to footer
IS UCP
CS
>
Publications
>
Publication Records - Search
Publication Records - Search
Advanced search
Deletion completed.
Selected publication/outcome records
Inovace marketingových cílů v oblasti cestovního ruchu na základě didaktických afektivních cílů (2010)
Ozvučovací systémy nejen pro velká auditoria - Ozvučení malé seminární pracovny (2010)
Charakteristické znaky masových médií (2010)
Marketing a média v hotelnictví a cestovním ruchu (2010)
Komunikace a média pro využití v hotelnictví a cestovním ruchu (2010)
Management kvality v cestovním ruchu ve vybraných evropských zemích a řešení v České republice (2010)
Sbírka úloh a řešených příkladů ze základů finančního účetnictví (2011)
Inovace marketingových cílů v oblasti cestovního ruchu (2010)
Gastronomické služby - servis (2010)
Gastronomické služby - servis (2010)
Spolehlivá ochrana elektronických dat (2010)
Interpretace, čtení a prospektiva (K tématu "historických mutací") (2010)
Studijní opora k EK 010 - účetnictví (2011)
Banketní a cateringové služby (2011)
Sociální ekonomika (2011)
VÝHODY USPOŘÁDÁNÍ VIRTUÁLNÍCH KONFERENCÍ VE SROVNÁNÍ S REÁLNÝMI KONFERENCEMI PRO REÁLNÉ NADNÁRODNÍ TRŽNÍ KORPORACE (2010)
Friendly versus Familiar: the importance of register in English language teaching when preparing students for careers in the hospitality industry (2011)
Cestovní ruch v platební bilanci České republiky a komparace s Rakouskem (2010)
Starší pracovník – příležitost nebo problém pro organizaci (2011)
Anglicismy v české terminologii cestovního ruchu (2010)
Zmírňování regionálních rozdílů rozvojem cestovního ruchu v Ústeckém kraji (2011)
Vztah mezi potenciálem území a vývojem regionálních disparit z hlediska cestovního ruchu (2010)
Aktuální problémy terminologie v oblasti železniční dopravy (2010)
Зачем чехи изучают русский язык: опыт социолингвистического анализа (2011)
Almanach k 10. výročí VŠH, resume v ruském jazyce (s E.Mičkovou) (2010)
SENZORICKÉ HODNOCENÍ VÍN (2010)
K některým aspektům ochrany osobních údajů v hotelových informačních systémech (2010)
K problému česko-ruské mezijazykové homonymie (2010)
Language use and formal and informal interactions in the U.S. and Czech Republic. (2010)
Monitorování finanční stability a solventnosti jako prevence před finanční krizí na bázi účetních informací (2010)
Trendy komunikace v cestovním ruchu (2010)
Toulky mediálními světy : I. (2010)
The Research Programme Concerning Literary Kind and Genre Modifications (in the Central-European Context). (2011)
K možnému původu žánrů elektronické komunikace (2011)
Principy Enogastronomie II. (2010)
Vybrané směry výzkumu v průniku oblastí komuni-kace – cestovní ruch - gastronomie (2010)
Nové trendy v komunikaci sektorů - možnosti pro cestovní ruch (2010)
K možnostem a omezením komunikace v cestovním ruchu (2010)
Internet a cestovní ruch (2010)
Letní gastronomie (2011)
Současné styly vín v české gastronomii (2011)
Principy enogastronomie II. (2011)
článek „Kvalita služeb v gastronomii a její řízení" (2010)
Česká kuchyně (2011)
Současné styly vín (2011)
Sociální ekonomika a sociální podniky v České republice (2011)
Virtuální komunikace "ohrožuje" kongresový cestovní ruch (2010)
Nové trendy ve vzdělávání s použitím prostředků virtuální reality (2010)
Ekonomický vliv systému zdravotního pojištění na české lázeňství (2011)
Sociální ekonomika (2010)
Gastronomické služby - kulinářství (2011)
Projekty Evropské unie ve vztahu k posílení turismu dané destinace (2011)
Kombinace wellness produktů s golfovými aktivitami hotelnictví (2011)
Projekt JPD 2 - Chaberský dvůr a turismus dané destinace (2010)
Organizace cestovního ruchu v krajích a v turistických regionech České republiky (2012)
Financování českého lázeňství z prostředků Regionálních operačních programů (2012)
Vybrané studentské práce jako součást katedrálního výzkumu pro podporu hotelnictví a cestovního ruchu (2010)
Projekty EU ve vztahu k turismu dané destinace (2011)
Cenová analýza služeb zaměřených na sportovní vyžití klientů (2011)
Studijní opora EK 013 Makroekonomie (2011)
Využití bezdrátových digitálních LCD obrazovek v cestovním ruchu (2010)
Individualizace poptávky a regionální cestovní ruch (2011)
Recenze publikace KRAFT, J., et al. Hospodářská krize – vybrané makroekonomické a mikroekonomické souvislosti s projekcí na úrovni regionů. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2010. ISBN 978-80-737-2678-2. (2011)
Význam lázeňského cestovního ruchu pro regionální rozvoj (2011)
Odborné praxe - faktor uplatnění absolventů vysokých škol na trhu práce (2011)
Změny v oblasti regulace finančních institucí (Basel III) (2011)
EK014 Mikroekonomie - studijní opora pro kombinovanou formu (2011)
Veřejná diskuze k dokumentu o budoucím směřování systému DPH v EU (2011)
Cenová analýza služeb zaměřených na sportovní vyžití klientů (2011)
Jak lze využít výzkum a inovace v cestovním ruchu – science centra – nový trend v zážitkovém turismu (2011)
Význam cykloturistiky a horolezectví pro rozvoj cestovního ruchu (2011)
Vádemékum ekonomie (2010)
Branding destinace (2010)
Změny ve spotřebním chování obyvatel během krize (2010)
Světová hospodářská krize a rozhodování spotřebitele (2010)
Zkušenosti Londýna s kvantifikací dopadů turismu (LATI model) (2011)
Regionální statistika cestovního ruchu-diskuse (2011)
Správný čas pro tvorbu rozpočtu (2011)
Metodika využití modelu kvantifikace ekonomického efektu z investic do rozvoje ubytovacích a ostatních zařízení cestovního ruchu ve vhodných oblastech. (2010)
Projekt EDEN – udržitelný cestovní ruch v méně navštěvovaných destinacích cestovního ruchu. (2010)
Investiční činnost v cestovním ruchu a její vliv na rozvoj regionu (2010)
Udržitelný rozvoj cestovního ruchu a řešení disparit (2010)
Potenciál cestovního ruchu na Litoměřicku (2011)
Vztah mezi regiony se soustředěnou podporou státu a potenciálem cestovního ruchu v České republice (2010)
Zmírňování regionálních disparit cestovním ruchem v České republice (2010)
Základy turismu - studijní opora pro kombinovanou formu studia (2011)
Možnosti řešení regionálních rozdílů v České republice rozvojem cestovního ruchu (2011)
Možnosti řešení regionálních disparit rozvojem cestovního ruchu (2010)
Dopady hospodářské krize na odvětví cestovního ruchu a hotelnictví ze statistického hlediska (2010)
Trendy cestovního ruchu a možnosti řešení disparit v České republice (2011)
Zmírňování společensko-ekonomických disparit rozvojem cestovního ruchu (2010)
Zmírňování regionálních disparit rozvojem cestovního ruchu v územích se zvýšenou ochranou přírody (2011)
Francouzština v hotelnictví a cestovním ruchu (2011)
Development of Skills and Competencies for Students of the English Language Bachelor’s Program at IHM (2011)
Současné trendy v příjezdovém cestovním ruchu Prahy pro rusky hovořící klientelu (2010)
Inovace produktu příjezdového cestovního ruchu Prahy pro rusky hovořící klientelu (2010)
Zvláštní režim DPH pro cestovní kanceláře (2010)
Státní správa jako faktor ovlivňující provozování průvodcovské činnosti (2011)
Současná situace českého příjezdového cestovního ruchu Prahy pro rusky hovořící klientelu se zohledněním její interkulturální diferenciace (2010)
Expedicija po vremeni imeněm gospod iz Rozy, Měždunarodnyje Mosty (2011)
Udržitelný cestovní ruch na Litoměřicku (2010)
Czech Specials či "Ochutnejte Českou republiku" (2011)
Výchova k informační etice (2011)
Studium publika na základě Lasswellova modelu (2011)
Využití Lasswellova modelu pro tvorbu webových stran (2011)
Trendy využívání mobilních telefonních sítí při výuce (2011)
Komunikace jakou součást systémového managementu (2010)
Organizace cestovního ruchu v krajích a v turistických regionech České republiky (2011)
Hovězí maso v gastronomii (2012)
K některým aspektům platebního styku v hotelových službách (2012)
Využití eLearningu při naplňování aktuálních vzdělávacích potřeb pracovníků hotelů a restaurací (2012)
Počáteční vzdělávání učitelů odborných předmětů středního vzdělávání v oboru (2012)
Friendly web communication application in customer access on universities (2012)
Das Prebischtor, das grosse Buch über das grosse Tor (2010)
Sociální marketing a sociální podnikání (2011)
Is there a social economy in the Czech Republic? (2012)
Challenges for Foreign Philologies. Part 2: Interdisciplinarity and New Teaching Methods. (2011)
Žánr a „já“ / Gatunek i „ja“. Žánrové metamorfózy v středoevropském kontextu. Sv. V. (2011)
Cesty z českých zemí do světa (do počátku novověku). Rituál – účel – funkce (2011)
Sborník z Kolokvia VŠH 2010 (2010)
Modelové systémy destinačního managementu v turistických regionech České republiky (2011)
Flexibilní formy zaměstnávání ve službách (2012)
Potenciální směry výzkumu v hotelnictví (2011)
Esej v současných slovanských literaturách /Esej w współczesnych literaturach słowiańskich. (2011)
K terminologii neologismu, zejména v poetice a stylistice (2011)
Tłumaczenia niektórych niektórych tekstów współczesnej prozy polskiej na język czeski – przyczynek do dialogu kultur (2011)
HODNOCENÍ ZÁVISLOSTI OBSAZENOSTI ČTYŘHVĚZDIČKOVÉHO HOTELU V PRAZE NA VYBRANÝCH NEZÁVISLÝCH FAKTORECH (2012)
K problému informační exploze a alternativ pro 21. století. (2011)
Železniční doprava jako zážitek v cestovním ruchu (2012)
Insolvence se nevyhýbá žádné oblasti podnikání včetně oboru služeb (2012)
Cestovní ruch, marketing a komunikace (2011)
Nekonvenční přístupy v promotion a marketingové komunikaci (2010)
Marketingové řízení (2010)
Aktuální problémy marketingu v cestovním ruchu v České republice – lidé a komunikace (2011)
Zmírňování regionálních disparit prostřednictvím rozvoje cestovního ruchu (2012)
Etické problémy v příjezdovém náboženském cestovním ruchu Prahy s ohledem na kulturní odlišnosti turistů (2011)
Актуальные и этические вопросы въездного туризма из Российской Федерации в Чешскую Республику (2012)
Reprezentace České republiky na mezinárodní konferenci v Moskvě (2012)
recenzovaný posudek: Možnoti rozvoja CR zdravotne poostihnutých osob v turistickom regione (2012)
recenzovaný posudek k čl. Spoločenskí a kultuturne zposobilosti - nevyhnutná súčast profesie (2012)
Aktuální trendy v zážitkovém cestovním ruchu se zohledněním interkulturních odlišností (2011)
Nová tvář hotelu Stein (2012)
2.5.1 Regionální rozvoj a cestovní ruch (2012)
Zmírňování regionálních disparit prostřednictvím rozvoje cestovního ruchu (2012)
Statistiky cestovního ruchu (2012)
Inspirace na červen (2012)
Květen: Chřest a růžová vína (2012)
Recenze knihy. L. Novosad, Tělesné postižení jako fenomén i životní realita (2012)
Metody a nástroje managementu kvality ve službách cestovního ruchu (2011)
Systém řízení cestovního ruchu v České republice v kontextu připravovaného zákona (2012)
Výuka hotelového softwaru Micros Fidelio na VŠH (2011)
Výuka předmětu informatika pro manažery na VŠH (2011)
Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích (2012)
ERASMUS Summer Work Placement (2012)
Systémy řízení kvality v hotelnictví a gastronomii (2012)
Moderní personalistika ve službách (2012)
Překlad geografických názvů jídel z češtiny do angličtiny a ruštiny (2011)
Potenciál ekonomického využití historických krajinných celků v cestovním ruchu (2012)
Nobelova cena za ekonomii 2008: Vliv úspor z rozsahu na mezinárodní obchod a ekonomickou geografii (2012)
Obchod se zaměřuje na udržitelný rozvoj (2011)
Značky na podporu důvěry: Značky, loga a zákazníci. (2011)
Snídaňový sortiment jako příležitost pro pestrost: Nabídněte zákazníkům tip na rodinnou snídani. (2011)
Vysledovatelnost, složení a značení potravin: Budou mít potraviny „rodný list“? (2011)
Výživa pro malé i nejmenší: Na dětské výživě zákazník nešetří. (2011)
Pokladní zóna je stále místo pro impulsní nákup: Rychle odbavit a zanechat dobrý dojem. (2011)
Regulace potravinářských výrobků: Veřejné zdraví jako politické téma. (2011)
Konkurence v tradičním obchodě opět přiostřuje.: Daňové úniky, nebo asijská pracovitost? (2012)
Obchod na prahu dospělosti: Konference v souhrnu (2012)
V souřadnicích eseje, aneb Několik slov na úvod 6. svazku. (2011)
Cesta ke genologii. (2011)
Grafický návrh publikace České Švýcarsko pro rodiny s dětmi (2012)
Grafický návrh publikace Národní park Podyjí, kniha první (2012)
Grafický návrh publikace Národní park Podyjí, kniha druhá (2012)
Komu zůstává Černý Petr?: Web „Potraviny na pranýři“ vyvolává nadšení i nesouhlas. (2012)
Platební metoda pro malé i velké obchodníky: Budoucnost bude mobilní a bez kontaktů. (2012)
I dieta může chutnat: Počet lidí s potravinovými omezeními roste. (2012)
Three-phase high overload DC power supply voltage with mid frequency transformer ripple filter (2012)
Aktuální trendy cestovního ruchu v kontextu řešení regionálních disparit (recenze) (2011)
Vývoj Vysoké školy hotelové v Praze (2011)
Příprava hotelového provozu (2012)
Překlad geografických názvů jídel z češtiny do angličtiny a ruštiny (2011)
Využití personálního informačního systému k řízení vzdělávání v BOZP (2012)
HODNOCENÍ ZÁVISLOSTI OBSAZENOSTI ČTYŘHVĚZDIČKOVÉHO HOTELU V PRAZE NA VYBRANÝCH NEZÁVISLÝCH FAKTORECH (2012)
Problematika DPH ve vztahu k hotelnictví (2012)
Kvalita kongresového turismu z hlediska didaktických prostředků a technického zázemí sálů (2012)
ETIKA INTERKULTURNÍCH VZTAHŮ JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ KVALITU SLUŽEB V PŘÍJEZDOVÉM CESTOVNÍM RUCHU SE ZAMĚŘENÍM NA RUSKÉ TURISTY (2012)
Učebnice využívané pro výuku NJ na VŠH ve vztahu ke SERR. Metodický rozbor Moderní učebnice němčiny autorek V. Höppnerové a L. Jaucové. In Kolokvium Katedry jazyků Vysoké školy hotelové, spol. s r.o., Praha 2010. (2010)
Učebnice využívané pro výuku NJ na VŠH ve vztahu ke SERR II Metodický rozbor učebnice Němčina pro začátečníky a samouky autorky Š. Pařízkové (2011)
Research on electronic marketing on Czech universities (2012)
Techniky prodeje a provozu cestovní kanceláře (2011)
Bourdieuan Critique of Bürger’s Theory of the Avant-Garde (2013)
Komparativní analýza výuky jazyků na českých a španělských vysokých školách se zaměřením na hotelnictví a cestovní ruch a porovnání výsledků s jazykovou politikou EU (2010)
Šancí je nová tramvajová linka v Sydney (přehled česko-australského obchodu) (2011)
Průvodce vesmírem (2011)
Role technických výukových prostředků v elektronickém marketingu vysokých škol (2012)
Flexibilní formy zaměstnávání v organizacích CR ante portas (2012)
ENGLISH Kalendář 2012 (2011)
Problémy vytvárania a činnosti slovenských klastrov cestovného ruchu ako manažérskych organizácií (2012)
Výhody a nevýhody členstva v klastroch cestovného ruchu (2012)
Nobelova cena za ekonomii 2008: Vliv úspor z rozsahu na mezinárodní obchod a ekonomickou geografii, Autor Paul Krugman (2012)
České Švýcarsko – krajina inspirace (2012)
Manuál studenta VŠE Praha, aneb jak se úspěšně dostat na 1. fakultu VŠE Praha (2012)
Manuál studenta VŠE Praha, aneb jak se úspěšně dostat na navazující magisterské studium 1. fakultu VŠE Praha (2012)
Trend prepájania subjektov v klastroch cestovného ruchu (2012)
Klaster ako nástroj konkurencieschopnosti cieľového miesta cestovného ruchu (2012)
Potenciál ekonomického využití historických krajinných celků v cestovním ruchu (2012)
Marketingová a mediální komunikace (2011)
Assesing affective reactions in E-coomerce applications and hotel booking systems (2012)
Výsledky průzkumu společnosti Edeka Německo. (2012)
Principy enogastronomie (2012)
Pravděpodobnost a matematická optimalizace v teorii portfolia (2011)
Zahraničně-ekonomická politika ČR v relaci s Indií (2012)
Czech - Malaysian Trade and Economic Relations in the context of EU-ASEAN (2011)
EU - Asia Free Trade Arrangements (2011)
Hotovostní platební styk a platební karty v hotelových službách (2012)
10 kroků k úspěšnému franchisingu, část 4 (2012)
10 kroků k úspěšnému franchisingu, část 6 (2012)
Praktické problémy v oblasti odpisování dlouhodobého majetku v souladu s aktuální právní úpravou k 1. 1. 2010 (2010)
Řízení rizik při podnikání ve finančních službách (2012)
Specifické náklady v hotelnictví jako předmět odborného vzdělávání pracovníků z pohledu daně z příjmů (2013)
Důvody očišťování časových řad od sezónní složky v účetnictví vybraného hotelu v destinaci Praha (2013)
Selected Elements of Information Management and Marketing in Higher Education (2013)
Internet Marketing of Universities: Opportunities and Challenges of Using Soсial Network (2013)
Další bariéra prolomena! Německo slaví velký pokrok v úsilí o bezbariérové cestování. (2013)
Jak se vyvíjí tuzemská enogastronomie (2013)
Aspects of teaching aimed at creation of websites (2013)
Zpracování dat z oblasti cestovního ruchu užitím Giniho koeficientu a analýzy hlavních komponent (2012)
Sonda do systémů hodnocení pracovního výkonu zaměstnanců ubytovacích a stravovacích zařízení v ČR (2012)
Architektura textu. Sborník k 80. narozeninám Františka Všetičky. (2012)
recenzovaný posudek článku TASK WELLNESS AND SPA SERVICES DESTINATIONS OF INBOUND TOURISM UNDERLINING ETHICS INTERCULTURAL DIFFERENCES (2012)
Nenabízejte hovězí vývar s ptačím trusem (2013)
Úvod do studia odborné anglické terminologie hotelnictví-gastronomie, část I (2012)
Význam cizojazyčné kompetence ve službách cestovního ruchu (2010)
La cuestión autobiográfica en el Siglo de Oro (2013)
Daňová politika jako nástroj ke snížení zadluženosti státu (2012)
Analysis of Competitors Focused on Sustainable Tourism Services (2013)
Nové standardy pro modelování specifického rizika (2013)
Research in area of students entrepreneurship at midle and university schools (2013)
Využití modelu KID (koordinace, inovace, diverzifikace) k efektivnímu rozvoji cestovního ruchu v České republice (2012)
Význam odborného vzdělávání pracovníků příjezdového cestovního ruchu v oblasti interkulturních odlišností a etických problémů u segmentu rusky hovořících turistů (2013)
Komunikace v oblasti vyhledávání partnerů pro efektivní spolupráci (2013)
Úspěšné podnikání v cestovním ruchu předpokládá ekonomickou zdatnost pracovníků (2013)
Research on two-way communication possibilities offered by the website of Czech universities (2013)
Legislativní podmínky k využití bytového hotelu na území městské části Praha 1 (2020)
Bezpečnost v hotelu (2010)
Editor-in-chief (2021)
Smart Electronic System for Tracking Apprenticeships (Apprentice Track) (2020)
Cyklistická naučná stezka Okolo Třeboně (2020)
Regionální problémy rozvoje cestovního ruchu – Projekt „Chrám chmele a piva (2010)
Znalostní management a moderní personalistika (2011)
Vzdělávání pracovníků v cestovním ruchu a znalostní management (2013)
Média a vzdělávání 2010 (2010)
Studijní opora pro předmět - Provoz marketingové agentury (2012)
Studijní opora pro předmět - Mediální komunikace v oboru služeb (2012)
Srovnání prodeje potravin v roce 2012 v Česku a na Slovensku. Častější nákupy za méně peněz (2012)
Úspěšné jsou dobře nastavené věrnostní programy. Za věrnost chce být zákazník náležitě odměněn (2012)
Zákazníka čeká „nákupní dobrodružství“ (2012)
Moderní komunikační technologie nabízí médiím multikanálové oslovení cílové skupiny (2012)
Investicemi do moderních technologií se obchod připravuje na návrat k ekonomickému růstu (2013)
Hospitality & Tourism Summit (2013)
Nové technologie v obchodě (2013)
Principy systému řízení vztahů se zákazníky (2013)
Spotřebitel a současný obchod (2013)
ВЛИЯНИЕ ИСТОРИЧЕСКИХ, КУЛЬТУРНЫХ, РЕЛИГИОЗНЫХ И МЕЖКУЛЬТУРНЫХ ОСОБЕННОСТЕЙ РАЗВИТИЯ ВЪЕЗДНОГО ТУРИЗМА В ЧЕШСКОЙ РЕСПУБЛИКЕ С ОРИЕНТАЦИЕЙ НА РУССКИХ ТУРИСТОВ. (2013)
Grand Restaurant Festival a podpora regionálního cestovního ruchu v České republice (2013)
Měření efektů cestovního ruchu v obci Lipno nad Vltavou (2013)
Specifické náklady v hotelnictví z pohledu daně z příjmů (2013)
Snažíme se využívat suroviny a produkty od místních dodavatelů (2013)
Být týmovým hráčem a přitom si jít za svým cílem (2013)
Duch prvorepublikové kavárny žije v Café Savoy (2013)
Srdeční záležitostí Václava Šmída je odborný výcvik v praktickém vyučování (2013)
Jak hodoval Vlasta Burian. Recenze knihy Pavla Holíka Vlasta Burian hodující (2013)
Problematika kvality v prostředí soukromé vysoké školy. Konference Kvalita 2013, Ostrava, DTOCZ, s.r.o./VŠB TU Ostrava (2013)
Dějiny jídelního lístku v německy mluvících zemích (2013)
The Concept of Pedagogical Training during the Prospective Teachers' Preparation (2013)
Czech Republic - Indonesia Trade and Economic Relations - EU and ASEAN Context (2013)
Cesta ke zvýšení obratu vede přes plný regál (2013)
Inovační procesy v řízení destinací cestovního ruchu v kontextu připravovaného zákona o podpoře rozvoje cestovního ruchu v České republice (2013)
DŮVODY OČIŠŤOVÁNÍ ČASOVÝCH ŘAD OD SEZÓNNÍ SLOŽKY (2013)
Stravování v letním období (2013)
Studijní opory předmětu MT 107 APLIKOVANÁ STATISTIKA v kombinovaném studiu Vysoké školy hotelové v Praze, magisterský studijní program všech oborů (2013)
DŮVODY OČIŠŤOVÁNÍ ČASOVÝCH ŘAD OD SEZÓNNÍ SLOŽKY V ÚČETNICTVÍ VYBRANÉHO (2013)
Studijní opora k předmětu HO111 (2011)
Studijní opora k předmětu HO 063 Speciální gastronomie-služby (2012)
Studijní opora pro předmět - Informační a komunikační technologie, Hotelnictví (2012)
Studijní opora pro předmět - Informační a komunikační technologie, Destinace cestovního ruchu (2012)
Studijní opora pro předmět - Informatika pro manažery (Hotelové systémy) (2012)
Nápojová gastronomie - studijní opora (2013)
Účast Iva Pospíšila v projektu Žánrové metamorfózy v středoevropském kontextu (2012)
Studijní opory předmětu MT 105 KVANTITATIVNÍ METODY v kombinovaném studiu Vysoké školy hotelové v Praze, magisterský studijní program všech oborů (2012)
Knihovny, digitalizace a čtenářská gramotnost v současné společnosti (2012)
Gastronomie v toku času : I (2012)
Kulinářská technologie vyučovaná v anglickém jazyce (2012)
Výchozí parametry osob pro stanovení počítačové diety (2013)
Gastronomie v toku času I. (Jídelní lístek jako klíč k úspěchu restaurace: problematika překladů jídelních lístků do cizích jazyků) (2013)
Nástroje platebního styku používané v podnících cestovního ruchu (se zaměřením na platební karty) (2010)
Vybrané studie tvorby indikátorů udržitelného cestovního ruchu v České republice (2013)
Franchising v nákupních centrech (2013)
HORNÍ LUŽICE A JEJÍ REGIONÁLNÍ PRODUKTY (2013)
SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT THROUGH KNOWLEDGE TRANSFER (2012)
Systémový management - studijní opora (2013)
Členka redakční rady Studia Turistika (2012)
Prínosy a riziká členstva v klastroch cestovného ruchu (2013)
Strategický marketing - Strategie a trendy (2013)
Webové stránky hotelů a jejich informační hodnota (2013)
Média a vzdělávání 2013 (2013)
Studijní opora HO024 Management hotelnictví (2013)
Studijní opora HO028 Hotelové služby ubytovací úsek (2013)
Wellness a výzkum s návazností na mezinárodní projekt WelDest (2013)
Principy zdravotní péče v cestovním ruchu (2013)
Wellness jídlo - trend gastronomie (2013)
workshop pro studenty oděské univerzity z oblasti cestovního ruchu v České republice (2013)
Etika jako fenomén interkulturality cestovního ruchu (2013)
- Průvodcovství a animační činnosti (2013)
Efekty cestovního ruchu na lokální úrovni - případová studie Lipno nad Vltavou (2013)
ACQUISITION OF PROFESSIONAL KNOWLEDGE: HOW DO TODAYˇS POSTGRADUATES LEARN (2013)
Cartels and its behaviour on food markets (2013)
Models of Consumer´s Choice (2013)
Recenze knihy. Jan Štemberk a kol., Kapitoly z dějin cestovního ruchu. (2014)
The log files analysis in virtual learning environments as a way of educational data mining (2013)
The log files analysis in remote laboratories (2013)
Assessing affective reactions in hotel booking systems (2013)
Flexibilní formy zaměstnávání a jejich využívání ve službách (2013)
Česko-ruský a rusko-český slovník pro turismus, gastronomii, hotelnictví (2013)
Výuka hotelových systémů na VŠH (2011)
Financování rozvoje turismu v regionech ČR s návazností na strategické dokumenty (2013)
The role of e-laboratories in science education (2013)
TEXT MINING IN HOTEL AND SPA INDUSTRY (2013)
THE LOG FILES ANALYSIS IN REMOTE LABORATORIES AS A WAY OF EDUCATIONAL DATA MINING (2013)
Hotelové školy a jejich učitelé, in Sborník z mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2013 (2013)
Studijní opora HO 062 (2013)
Stav systémů hodnocení a rozvoje zaměstnanců v české hospitality (2013)
The role of virtual and remote labs in promoting conceptual understanding of students (2012)
Kapitoly z personálního a interkulturního managementu (2013)
Indikátory sociálního podniku. (2013)
The Importance and Potential for Development of Entrepreneurship Students at Middle and University Schools (2013)
Mohou flexibilní formy zaměstnávání pomoci zaměstnanosti ve službách? (2013)
Oborová rada pro doktorské studium na FHS UK - program Aplikovaná etika (2023)
Sociální a morální téma v českém ekonomickém myšlení počátku 20. století (2013)
Odhad producentů nově zaváděného nízkoalkoholického nápoje na trh v České republice (2013)
Perspektivy českého léčebného lázeňství (2013)
Rozvoj oboru Management destinace cestovního ruchu na VŠH (2013)
Electronic Communication Channels at Czech Universities (2013)
Business Intelligence in the Access of Czech Universities in the Education Market (2014)
Research of Electronic Marketing on Czech Universities (2013)
Přednáška v plénu. Možnosti a limity cestování seniorů (2013)
Současné trendy v rozvoji evropského lázeňství (2013)
Celestina v předivu souvislostí (2013)
Problems and Solutions of Web Communications at Czech Universities (2013)
Elektronické podnikání: informace, komunikace, příležitosti (2014)
Perspektivy českého léčebného lázeňství (2013)
Perspektivy v příjezdovém cestovním ruchu Ćeské republiky se zohledněním interkulturních specifik rusky hovořícíh turistů (2013)
recenze odborného článku FUNKCIONALISTICKÉ ARCHITEKTONICKÉ TRASY MĚSTA BRNA JAKO URBANISTICKÝ PRODUKT CESTOVNÍHO RUCHU (2013)
Akademická čeština pro cizince III (2013)
Kvalita služeb v gastronomii a hotelnictví (2013)
JAK PŘIPRAVIT A NABÍDNOUT REGIONÁLNÍ GASTRONOMII (2013)
Management cestovního ruchu (2013)
Czech Hospitality and Tourism Papers (2013)
Technologická agentura ČR (2013)
Hotelnictví, turismus a vzdělávání - Perspektivy 2020 - člen organizačního výboru (2013)
Uspořádání mezinárodního workshopu řešitelského týmu WelDest, květen 2013, Luhačovice. (2013)
Zahájení mezinárodního projektu WelDest (2012)
THE APPROACHES TO MEASUREMENT OF TOURISM IMPACTS (2013)
Členka Pracovní skupiny k Zákonu o podpoře rozvoje cestovního ruchu (2013)
Marketing v cestovním ruchu. Jak uspět v domácí i světové konkurenci (2012)
Marketing. Distanční studijní opora (2011)
Aktuální problémy marketingu v cestovním ruchu v České republice – lidé a komunikace (2012)
Role etiky v oblasti spolupráce a rozvoji regionů cestovního ruchu v oblasti halal turismu u rusky hovořících turistů (2013)
ВАЖНОСТЬ СПЕЦИАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ РАБОТНИКОВ ГОСТИНИЧНОГО БИЗНЕСА И ТУРИЗМА В ОБЛАСТИ МЕЖКУЛЬТУРНЫХ РАЗЛИЧИЙ (2013)
Připravované změny v regulaci obchodního portfólia finančních institucí (2013)
Regionální geografie (2013)
Místní poplatky za lázeňský nebo rekreační pobyt a z ubytovací kapacity v České republice (2014)
Evropská unie a podpora venkova - fondy, programy, dotace (2014)
Problematika místních poplatků ve vztahu k cestovnímu ruchu (2014)
Členka expertní hodnoticí komise mezinárodní soutěže (2014)
Členka expertní hodnoticí komise soutěže Král vín ČR (2014)
Employees Satisfaction Determines their Performance (2020)
Efektivnost destinace (2020)
člen vědecké rady (2014)
Sborník aplikačních postupů : víno - analýza, technologie výroby, gastronomie (2014)
Using Technology and Customer Behaviour Characteristics to Improve Hotel Sales Performance (2020)
The concept of tourism destination governance and its application : (case study in Kutná Hora, the Czech Republic) (2018)
Synergický efekt společných investic a jeho ekonomický přínos pro rozvoj družstev (2013)
Vliv elektronické a marketingové komunikace vysokých škol na percepci organizačního klimatu fakult připravujících učitele (2014)
ČLENKA REDAKČNÍ RADY časopisu Marketing Inspirations (2013)
Приложения к маркетологическому анализу "Гостиничный сервис в Екатеринбурге: состояние и тенденции развития в 2004 г. (2013)
Snižování regionálních disparit v oblasti nezaměstnanosti rozvojem cestovního ruchu na lokální úrovni (2014)
Vliv zadluženosti domácností na vývoj cestovního ruchu (2014)
Educational data mining in virtual learning environments (2014)
NOVÉ CESTY MARKETINGU V HOTELNICTVÍ A CESTOVNÍM RUCHU (2014)
TEXT MINING ANALYSIS FOR THE IMPROVEMENT OF CUSTOMERS RELATIONSHIP IN HOSPITALITY MANAGEMENT (2014)
HOW TO OBSERVE ONLINE LEARNER? THE NEW WAYS OF EDUCATIONAL DATA MINING (2014)
Vyžádaná přednáška. Srovnání ruské a české deklinace podstatných jmen se zaměřením na výuku češtiny pro cizince. (2013)
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu (2014)
Cestování jinak aneb od rurálního Burgundska po aristokratické Bordeaux se sklenicí v ruce (2020)
Ochutnejte Českou republiku (2014)
The Application of Business Process Management in the Hospitality Industry: A Case Study (2020)
Studijní opora pro předmět JS120 Španělský jazyk v kombinovaném studiu (2014)
Souvislost projektování produktů, elektronického podnikání marketingu (2014)
členka České pedagogické společnosti (2013)
členka České společnosti ekonomické (2014)
členka České společnosti ekonomické (2013)
členka České společnosti pro politické vědy (2014)
členka České společnosti pro politické vědy (2013)
členka České asociace pedagogického výzkumu (2014)
členka Asociace vysokoškolských poradců (2013)
členka presidia Institutu manažerské ekonomie, o.s. (2014)
Strategie a taktika marketingu pro e-business v hotelnictví a dalších oblastech ekonomiky - Strategy and Marketing Tactics in e-Business of Hospitality and Other Spheres (2014)
Strategie a taktika marketingu pro e-business v hotelnictví a dalších oblastech ekonomiky - Strategy and Marketing Tactics in e-Business of Hospitality and Other Spheres (2014)
Vybrané marketingové aspekty e-businessu v hotelnictví (2014)
Uplatnění absolventů Vysoké školy hotelové v Praze na trhu práce (2014)
Statistika pro každého (2014)
Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu (2014)
Marketingová komunikace: čas a změny (2014)
Ekologické prvky ako súčasť sociálnej zodpovednosti hotelov (2014)
Individualization of Demand of Tourism Industry and Activities of Destination Management Organizations (2014)
EMES Research Network, mezinárodní výzkum, projekt “ICSEM: INTERNATIONAL COMPARATIVE SOCIAL ENTERPRISE MODELS” , doba řešení projektu: 2013 - 2017, FHS UK Praha (2017)
Kvalita ve službách cestovního ruchu (2014)
Uplatňování systémů kvality v cestovním ruchu a realizace systému ISO v A.T.I.C. ČR (2014)
Možnosti moderních technologií ve službách na příkladu maloobchodu (2014)
Moderní personalistika ve službách (2014)
Katedra jazyků se představuje (2014)
Aktivizační metody ve výuce angličtiny jako cizího jazyka (2014)
Studijní opora pro KS JA010 Anglický jazyk (2014)
SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES IN PERSON AL SERVICES (2014)
Wellness a gastroturismus vJihomoravském kraji (2014)
Oborová rada pro doktorské studium na FSV UK - program Veřejná a sociální politika (2019)
Marketingová komunikace: čas a změny. (2014)
Spokojenost lázeňského hosta. (2014)
„Česká republika a Praha jako destinace evropského cestovního ruchu“ (2014)
Před 15 lety byl schválen zákon č.159/1999 Sb. (2014)
Jednotná image franchisových řetězců (2014)
Změny v chování spotřebitele / zákazníka (2014)
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze. (2014)
Oponent návrhů projektů Technologické agentury ČR (2014)
Společnost vědeckých expertů cestovního ruchu (2014)
Developing a Health and Well-being Tourism Destination - at the 19th annual ESPA Congress in Vajle, Denmark (2014)
Studijní opora pro KS JA040 Anglický jazyk (2014)
THE ATTITUDES AND PERCEPTION OF HOTEL SCHOOL TEACHERS TOWARDS THEIR FURTHER EDUCATION IN THE HOSPITALITY FIELD (2014)
Je lázeňství oborem, ve kterém najdou uplatnění absolventi vysokých škol? (2014)
Vliv cel a postavení Evropské unie na exportující podniky v České republice (2014)
Výzkum sociálních podniků v ČR - 2013 (2013)
Research of webtools and mobile devices in education (2014)
Úspory z rozsahu a jejich dopad na ekonomickou geografii (2014)
KULTURNÍ TRADICE JAKO PRVEK FORMUJÍCÍ MODERNÍ TRENDY VE WELLNESS (2014)
Vystoupení na konferenci. Sociálně-etická dimenze rozvoje bezbariérového cestovního ruchu ve vztahu k osobám se zdravotním postižením. (2014)
Detecting disengagement of online students through log files analysis (2014)
ADVANTAGES AND LIMITS OF TEXT MINING SOFTWARE FOR ANALYSIS OF CUSTOMERS' REVIEWS ON BOOKING PORTALS (2014)
THE EFFICIENCY OF DIFFERENT TYPES OF E-LABS IN SCIENCE EDUCATION (2014)
Core competencies in science and technologies - the role of remote and virtual laboratories (2014)
Možnosti odborného vzdělávání pracovníků a jeho obraz na webových stránkách: Odborné vzdělávání v oblasti gastronomických služeb (2014)
Analýza dopytu po náboženskom cestovnom ruchu v Starej Boleslavi (2015)
Mezinárodní soutěž vín Meditrina (2015)
Перспективы развития туризма в сфере занятости в странах ЕС в зависимости к межкулътурным различиам (2015)
Czech Hospitality and Tourism Papers (2015)
Poznejte regiony ČR - již po jedenácté! (2015)
The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic (2015)
recenzní posudek odborného článku TOURIST CARD AS A TOOL OF DESTINATION MANAGEMENT (COMPARISON OF SITUATION IN THE CZECH REPUBLIC AND ABROAD) (2015)
Česká republika a cestovní ruch s důrazem na příjezdový cestovní ruch (2015)
Organizace destinačního managementu v ČR (2015)
Výzkum sociálních podniků v ČR - 2014 (2014)
член орг-комитета международной конференции ФГБОУ ВПО « СТАВРОПОЛЬСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АГРАРНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ » (2015)
Research on Tourism and Hospitality Management in the Czech Republic in the Years 1960 - 2014 (2014)
Průvodcovská činnost a její význam na poli cestovního ruchu (2015)
ANALÝZA EKONOMICKÉHO ŘÍZENÍ V POJETÍ OLIVERA E. WILLIAMSONA (2015)
ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK (2015)
Spa Management in Czech Republic (2015)
Trendy hotelového marketingu v letech 2014-2015 (2015)
VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA (2015)
Mezinárodní soutěž Víno & Delikatesy Praha (2015)
Hotelnictví, turismus a vzdělávání (2015)
Aspekty ovlivňující kvalitu vína při podávání - sklenice poslední obal vína (2014)
Trendy v zaměstnanosti v hotelnictví v EU (2014)
Proměny destinačního managementu na Lipensku (2014)
Citlivostní analýza rozhodovacích modelů v podniku (2014)
Problematika překladu jídelních lístků do cizích jazyků (2014)
Gastronomická sekce při konferenci VŠH (2014)
Zásady zpracování závěrečných kvalifikačních prací (2014)
Aktuální trendy v příjezdovém cestovním ruchu (2014)
recenzní posudek článku PŘÍNOS LÁZEŇSKÝCH MÍST CESTOVNÍMU RUCHU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI (2014)
Tvorba jednotného obchodního designu (2014)
Úloha náboženského turismu ve snižování disparit ve středočeském kraji v oblasti cestovního ruchu (2015)
Member of Editorial Board - Universal Journal of Educational Research (2020)
Sociální marketing v hotelnictví (2014)
Audit interních marketingových aktivit firmy: Problematika metodologie (2014)
Developing a Competitive Health and Well-being Destination (2014)
Řízení cestovního ruchu v České republice - minulost, současnost, budoucnost (2014)
Problematika terciárního vzdělávání v oborech hotelnictví a gastronomie (2014)
ANALÝZA ZÁVISLOSTI CENY VYBRANÉ ZNAČKY PIVA NA DOSTUPNOSTI RESTAURACÍ MĚSTSKOU HROMADNOU DOPRAVOU V DESTINACI PRAHA (2014)
Analýza závislosti ceny vybrané značky piva na dostupnosti restaurací městskou hromadnou dopravou v destinaci Praha (2014)
THE IMPACT OF COMPETITION AND SEGMENTATION OF DEMAND ON THE MARKET OF HOTEL SERVICES IN PRAGUE IN 2009-2012 (2014)
Didaktika a konferenční sály (2014)
Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat (2014)
Hospitality Marketing. 5 přednášek. (2014)
Профессиональный или академический язык в вузе: преподавание русского языка для начинающих (2014)
Mezinárodní výstava pro podnikání a franchising, Bratislava (2014)
Подготовка бакалавров в области гостиничного дела на базе зарубежного ВУЗа (2014)
Konferenční sály a jejich vybavení pro didaktické účely (2014)
Komunikace, média, vzdělávání, kultura (2014)
Didaktické zásady a televizní zpravodajství (2014)
Stanovení části obce Velké Karlovice přírodními léčebnými lázněmi využívajícími klimatické podmínky (2019)
Geschichte und Gegenwart der Kurtaxe und Ortstaxe in der Tschechischen Republik (2014)
Podpora domácího cestovního ruchu prostřednictvím pobytů dětí a mládeže (2019)
Analýza vývoje cestovního ruchu v ČR pro zpracování analytické části Koncepce státní politiky cestovního ruchu ČR 2021–2030 (kapitoly 4 a 5.6) (2019)
šéfredaktor - Media4u Magazine (2014)
Člen redakční rady - Journal of Technology and Information Education (2014)
Člen ediční komise VŠH v Praze 8, spol. s r.o. (2014)
Člen akademické rady VŠH v Praze 8, spol. s r.o. (2014)
Projekt WelDest byl prezentován u příležitosti 19. ročníku kongresu ESPA v dánském Vejle (2014)
Aktivizační metody ve výuce angličtiny jako cizího jazyka (2014)
TVORBA CEN NA HOTELOVÉM TRHU V PRAZE V KONTEXTU TVORBY STRATEGIÍ (2014)
Street Food (2013)
The Relationship between Tourism Industry and Local Fees in the Context of Municipal Budget - A Case Study of Lipno nad Vltavou and Loučovice (2014)
Health and Well-being Destination Development - at the Market and Forum for Balneary Tourism in Baile Felix, Romania (2014)
Marketing, média a jejich studium v zrcadle webových stránek (2014)
Jak rozvíjet kvalitní vysokoškolské vzdělávání (2014)
Víno z pohledu gastronomie (2014)
Členka redakční rady časopisu Fórum sociální politiky, vyd. VÚPSV, v.v.i. (2013)
Developing a Health and Well-being Destination at the WelDest End Seminar in Turku, Finland (2014)
Aktuální výzkumné otázky v turismu (2014)
Praha centrem spirituálního cestovního ruchu. Evropské setkání mládeže TAIZÉ - Praha 2014/2015. (2015)
Vzdělávání v oblasti e-businessu – Možnosti integrace systémů ERP ve franchisingu (2014)
Developing a Competitive Health and Well-being Destination (2014)
The Development of a Approaches to Destination Management in Transition from a Centrally Planned Economy to a Market Economy - Case Study of the Czech Republic (2013)
Koncepce mobility města Čelákovice (2020)
Developing a Competitive Health and Well-being Destination (2014)
Social Value in the Czech Social Economy (2015)
Vliv povodní na ubytování v ČR (2014)
Aplikovaná informatika: vybrané znalosti pro hotelnictví (2015)
Cestovní ruch a disparity v destinaci Lipensko-Mühlviertel (2015)
MORÁLNÍ PŘÍSTUP K PRÁCI V ČESKÉM EKONOMICKÉM MYŠLENÍ 30. LET (2015)
Dokončena analýza o přínosech cestovního ruchu v Českém Krumlově (2015)
Czech accounting academia and practice: Historical roots and current issues (2015)
The Current State of Reporting According to IFRS In Transitional Economy of the Czech Republic: Research Survey (2015)
Finanční analýza a hodnocení výkonnosti firem (2015)
IFRS adoption in conditions of Czech SMES – insight into accounting practice (2015)
member of editorial board (2015)
člen redakční rady (2015)
Výběr místních poplatků z ubytovací kapacity a za lázeňský nebo rekreační pobyt v hlavním městě Praze (2015)
Řízení cestovního ruchu v Kutné Hoře (2015)
Řízení cestovního ruchu v Kutné Hoře (2015)
Uplatňování destinačního managementu (2015)
Vnímání TV předpovědí počasí diváky (2015)
Média a vzdělávání 2015 - Media & Education 2015 (2015)
Časopis Krajiny češtiny (2015)
Vývoj vybraných základních ukazatelů cestovního ruchu a hotelnictví v České republice v letech 1980 - 2012 (2015)
Význam místních poplatků ve vybraných lázeňských místech České republiky (2015)
Využití chybové analýzy při tvorbě koncepce výuky akademické češtiny pro cizince. (2014)
Pedagogická komunikace (2015)
Approaches to the Economization of Cultural Heritage in Context of Destination Management in the Czech Republic (2015)
Člen redakční rady - Journal of Technology and Information Education (2015)
Č. projektu SVP 4.2013 HMM Řízení nákladů střediska Food and Beverage Aquapark Čestlice (2014)
Židovské cesty na Vysočině - produkt cestovního ruchu (2015)
Analýza výběru místních poplatků ve vztahu ke kapacitám a výkonnosti ubytovacích a lázeňských zařízení v České republice. Závěrečná zpráva z projektu (CzT-14/o/510/1236). (2014)
STRUKTURA TYPŮ ORGANIZAČNÍ KULTURY VE STRAVOVACÍCH SLUŽBÁCH (2014)
FARMERS' MARKETS – PRINCIPLES AND HISTORICAL CONTEXT WITHIN SELECTED COUNTRIES (2015)
FARMERS' MARKETS – PRINCIPLES AND HISTORICAL CONTEXT WITHIN SELECTED COUNTRIES (2015)
Kompetence v cizích jazycích jako důležitá součást profilu absolventa vysoké školy IV (2014)
Motivation and disengagement of online students in remote laboratories (2015)
editorial board member (2015)
Developing Entrepreneurial Skills Using Project Teaching (2015)
Member of Editorial Board - Journal of Control Science and Engineering (2015)
Translation of Czech Menus into Foreign Languages (2015)
Řízení cestovního ruchu v regionech České republiky (2015)
Medicínský cestovní ruch v České republice (2015)
Osobní služby (2014)
Obchodní jednání a reálie v ruštině (2015)
Delikátní kontrfej pěkné Andalusanky Losány (2015)
VLIV EXTERNALIT NA ROZHODOVÁNÍ V PERSONÁLNÍ OBLASTI (2014)
K otázce kategorie životnosti a neživotnosti (V souvislosti s výukou češtiny pro cizince na základě ruštiny) (2015)
Angličtina pro číšníky a kuchaře (2015)
World conference on instructional and educational studies (2015)
editorial board member (2015)
Digitální technologie ve vzdělávání: současný stav, problémy a trendy (2015)
PROJECT MANAGER AND HIS/HER COMPETENCIES (2015)
GLOKALde editorial board member (2015)
Oblíbenost růžových vín v gastronomii (2015)
Innovation Process for a Specific Provider of Accommodation Services (2015)
EK003 - studijní opora předmětu pro distanční formu studia (2015)
Stará Boleslav - nedoceněná destinace cestovního ruchu (2015)
Inventario de impuestos, tasas y cargos relacionados con el turismo en Sud América y su impacto en el número de llegadas de turistas (2019)
Klamavé praktiky v gastronomii; Etická pravidla při prodeji a nabídce pokrmů a nápojů (2015)
expert (2015)
Porovnání výkonů kongresového cestovního ruchu Prahy s metropolemi sousedních států (2015)
Brzdy výuky zdravé výživy s využíváním ICT (2015)
tajemnice Sdružení průvodců (2015)
Decision - Making in Economic Theory (2015)
COMPANY TRAINING OF MANAGERS AS A PART OF THE HUMAN RESOURCE MANAGEMENT IN THE HOTEL INDUSTRY (2015)
Člen vědecké redakce vydavatelství Computer media s.r.o. (2015)
Formy trhu v segmentu hromadných ubytovacích zařízeních (2015)
Measuring Customer Satistisfaction and Loyalty in Spa Companies. (2015)
Vývoj webových stránek cestovního ruchu vybraných krajů České republiky (2015)
Podnikání na území chráněné oblasti: Případová studie Prášily. (2015)
Strategický marketing. Strategie a trendy (2013)
Environment as a Key Factor of Health and Well-Being Tourism Destinations in Five European Countries (2019)
Daňové otázky z oblasti sektoru služeb (2015)
Modelling the Varying Relationship Between Quality and Price of Wine (2019)
Extended abstract: Attitudes of Hospitality Stakeholders towards Fishing, Fish Farming, and Fish Gastronomy in the Czech Republic (2019)
Previous Sensory Experience and Region of Origin as a Factors Influencing Attitudes Towards Traditional Foods (2019)
NEW CONCEPTUAL FRAMEWORK OF HEALTH AND WELL-BEING TOURISM DESTINATIONS (2015)
Informační a komunikační technologie v hotelnictví (2015)
Podnikat v sektoru služeb vyžaduje znalosti formy podnikání (2016)
Specifika čínské klientely v hotelech a restauracích v České republice (2016)
Svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi (2016)
Konferenční cestovní ruch - kvalita přednáškových sálů (2016)
Vývoj business travel ve světě (2016)
VYUŽITÍ REGIONÁLNÍCH ZDROJŮ V EKONOMICKÉ TEORII ELINOR OSTROMOVÉ (2016)
Institucionální stravování není podmínkou pro rozvoj cestovního ruchu, ale jeho úloha je nezastupitelná (2016)
Maturita z ruského jazyka. Jak na to? (2015)
Jaké složky vína jsou vnímány odlišně při rozdílné servírovací teplotě? (2015)
Člen Akreditační komise pro VŠ (2016)
předseda akreditační komise pro VOŠ (2015)
předseda akreditační komise pro VOŠ (2015)
předseda akreditační komise pro VOŠ (2016)
předseda akreditační komise pro VOŠ (2016)
člen, Oborové rady andragogika (2015)
Člen Komise pro udělování Ceny ministra školství za mimořádné výsledky výzkumu,experimentálního vývoje a inovací (2021)
Člen komise pro obhajobu doktorských disertačních prací (2016)
Člen komise pro habilitační řízen (2016)
Člen vědecké rady VŠE Praha fakulta Managementu Jindřichův Hradec (2016)
Obchodní a ekonomická spolupráce mezi ČR a Indií (2012)
Zasedání Akreditační komise , pro VŠ. (2016)
Elektronická evidencia tržieb v cestovnom ruchu v Slovenskej republike a v Českej republike (2016)
ERP IN CONDITION OF CZECH SMEs (2016)
Místní poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt jako možný nástroj financování podpory cestovního ruchu v České republice (2016)
Specifika čínské klientely v hotelnictví a cestovním ruchu České republiky (2016)
Enoturismus - významná forma cestovního ruchu (2016)
Faktorův osvobodivě popisný Bildungsroman (2015)
zasedání AK VOV (2016)
Gastronomie - servis, studijní opora pro kombinovanou formu studia (2016)
La Lozana andaluza (2016)
Paradigmatika verbálních jmenných tvarů (s ohledem na výuku češtiny pro cizince) (2016)
Обучение профессиональному общению на русском языке студентов Пражского института отельного бизнеса (2016)
Studijní opora HO026 Základy hotelnictví a gastronomie (2016)
Vzdělávací instituce vybraného oboru na webových stránkách (2016)
Komise pro obhajobu disertací PEF ČZU Praha (2016)
Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“ (2016)
Aktuální trendy online marketingu (2016)
SIGHTS OF CULTURAL HERITAGE IN THE REGION OF KARVINÁ (2016)
Editorství odborné knihy (2016)
Ekonomie a ekonomika (2016)
MANAGERIAL COMPETENCIES IN TOURISM (2016)
Návrh změn režimu místních poplatků v přímé vazbě na cestovní ruch (2016)
Šetření výskytu a příjmů z aktivit stínové ekonomiky (2016)
Jazyková vybavenost webových stránek vysokých škol (2016)
Perspectives of Social and Economic Development of the Sphere of Service in Russia and Abroad (2016)
Podpora vzniku partnerství veřejného a soukromého sektoru při rozvoji cestovního ruchu založením lokální organizace destinačního managementu (2015)
Application of Schumpeter’s Theory of the Innovation to Economic Development (2016)
Akademická čeština pro cizince II. (2015)
Jak se žije v České republice. Průvodce pro cizince (2016)
Franšíz je stále víc - pouštějí se do nich hlavně třicátníci (2015)
Faktory úspěchu franchisového konceptu - proč je franchising efektivnější oproti ostatním formám podnikání (2016)
Produkt turismu (2016)
Dirty money as a part of legal economy (2016)
Aplikace ekologických prvků v hotelech v České republice (2015)
DATA MINING IN HOSPITALITY (2016)
Modelování a simulace podnikových procesů v hotelnictví (2016)
Modernizace vysokoškolské výuky technických předmětů - MVVTP 2016 (2016)
Příjezdový cestovní ruch jako specifická forma prostorové mobility obyvatelstva (2015)
Verbální a neverbální komunikace (2015)
Обучение профессиональному общению на русском языке студентов Пражского института отельного бизнеса (2016)
členka: Programový výbor mezinárodní konference Cizí jazyk v akademickém a profesním vzdělávání, Univerzita obrany, Brno, listopad 2016 (2016)
4. Služby ubytovacích zařízení (2016)
10. Řízení kvality v hotelovém provozu (2016)
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek druhý - Ubytovací služby (2016)
Jazykové vzdělávání seniorů (2015)
Členka poroty "Franchisa roku" (2016)
Marketing firmy MAKRO ČR : strategický finanční audit (2016)
Členka akademické rady VŠH (2016)
Audiovizuální systém (2015)
Regionální a municipální ekonomika - studijní opora pro kombinovanou formu studia (2015)
Selected Factors as Determinants of Educational Systems In the Hotel Industry in Czech Republic (2015)
ECONOMIC AND SOCIAL IMPACTS OF CULTURAL TOURISM (2015)
THE EVALUATION OF THE INFLUENCE OF EUROPEAN STRUCTURAL FUNDS ON THE TOURISM MARKET (2015)
Kulturní cestovní ruch a možnosti jeho měření s využitím satelitních účtů (2015)
The Contribution of the Nisa Euroregion to the Local Development (2016)
Information and Computer Technologies and Social Network Use in Hotel Efficiency (2019)
Člen zkušební komise doktorského studijního oboru (2017)
Specifika inovačních projektů v rozvoji regionů (2017)
City tourism - Kutná Hora pod drobnohledem (2017)
Beer Brewing as a Family Business under the Present Economic Conditions in the Czech Repub (2019)
Interkulturní specifika a cestovní ruch (2017)
Member of the International Committee Board of the 34th IBIMA International Conference, Madrid, Spain (2019)
Modelování a simulace procesů v hotelnictví a gastronomii (2017)
Začlenění migrantů do Evropské unie jako sociální dialog při řízení migrační a azylové politik (2020)
Verbální a neverbální komunikace (2016)
Studijní opora předmětu Hotelové rezervační a restaurační systémy (2017)
Studijní opora předmětu Hotelové informační systémy (2017)
Akademické psaní ve výuce češtiny pro cizince: chybová analýza akademických textů (2016)
A Relationship Between Price and Quality Rating of Wines from the Czech Republic (2017)
Vliv devizových intervencí na výjezdový cestovní ruch (2017)
Zhai Yongming shige zhong shuijing duizhao yanjiu (2016)
Český jazyk pro cizince 1 (2016)
Český jazyk pro cizince 3 (2016)
Prejavy tieňovej ekonomiky v pracovno-právnych vzťahoch v podnikoch ubytovacích a stravovacích služieb (2017)
The Design of the Hotel Simulator from the Process Management Point of View, In: 11th Hospitality, Tourism and Education Conference Proceedings (2019)
Člen vědecké rady ČZU PEF (2017)
Public founding and its impact on tourism development (2016)
Člen Komise pro habilitaci. (2016)
Intention of Czech inhabitants to pay premium prices for green hotels (2016)
Párování steaků z mas exotických druhů kopytníků s víny z odrůd révy vinné pěstovaných v českých a moravských vinařských regionech (2016)
Vliv kuchyňské technologie na senzorické vlastnosti zapečených těstovinových pokrmů (2016)
EMPLOYEES´BENEFITS AND THEIR CONTRIBUTIONS TO BOTH EMPLOYERS AND EMPLOYEI (2016)
Projevy sdílené ekonomiky v ubytovacích službách (2016)
EET - Elektronická evidence tržeb (2016)
Hotelnictví, turismus, vzdělávání (HTV) 2016 (2016)
Vědecká rada FM VŠE Jindřichův Hradec (2016)
Time series Analysys of Price of Bottled Beer at Market of the Czech Republic (2016)
Sharing Practices from Wine & Spirit Competitions – Autobiographical Article (2016)
Shadow economy in hospitality businesses in Prague (2016)
Information System in Czech Hotels, Introductory Study (2016)
The Management Accounting Evolution in the Czech Republic (2016)
ERP Systems in Services: Preliminary Study from the Czech Republic (2016)
Lázeňství v České republice z hlediska tržních struktur (2015)
Analýza vývoje složení zmrzliny za posledních 150 let (2016)
General System Theory and its Possible Application in Hospitality (2016)
Využití Monte Carlo simulace v rozhodovacím procesu podniku a v analýze rizika (2016)
Sdílená ekonomika v sektoru HORECA (2016)
Člen vědecké rady PEF ČZU Praha (2015)
Service blueprint and discrete simulation in hospitality practice (case study) (2016)
člen habilitační komise TUL Liberec (2016)
Gastronomické služby - servis (2016)
Trendy a novinky v odvětví MICE (2016)
Etika jako fenomén interkulturality cestovního ruchu (2016)
VLIV VYSOKOŠKOLSKÉHO VZDĚLÁNÍ NA ČESKÉ HOSPODÁŘSTVÍ (2016)
Systémy řízení kvality v hotelnictví a gastronomii (2014)
Paradigmatika verbálních jmenných tvarů (s ohledem na výuku češtiny pro cizince) (2016)
Senzorické hodnocení pokrmů a nápojů dle zahraničních standardů s využitím metody Body Deviation-from-Match (2017)
CESTOVNÍ RUCH V KRAJI VYSOČINA A MOŽNOSTI ROZVOJE PODNIKÁNÍ V CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ŽĎÁRSKÉ VRCHY NA PŘÍKLADURESTAURAČNÍHO ZAŘÍZENÍ (2017)
Connections between scientific research and education in the field of tourism and leisure in the Czech Republic (2017)
Český jazyk pro cizince 4 (2020)
Autorská prezentace on-line přístupné disertační práce „Srovnání české a ruské deklinace podstatných a přídavných jmen se zaměřením na výuku češtiny pro cizince“ (2019)
Driving Tourism Through Sport Event in the Lipno Region: First Summer Olympic Park in the Czech Republic (2017)
Deviantní chování turistů v podobě vandalismu jako „nedílná“ součást cestovního ruchu z pohledu bezpečnostního managementu (2019)
Párování velikonočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí (2017)
Zaměstnanost vyvolaná cestovním ruchem a hotelnictvím ve městě Český Krumlov (2017)
vyžádaná přednáška - Specifika profesně zaměřených studijních programů, Konference - Hodnocení kvality vysokých škol - Masarykova Univerzita Brno (2017)
Managerial Competencies as an Integral Part of the Corporate Culture of Hotel Management focusing on the Front Office (2017)
GLOBAL VERSUS LOCAL TOURISM VALUES (2017)
Přichází zákaz kouření v restauračních provozovnách (2017)
šéfredaktor vědecké redakční rady Media4u Magazine (2017)
Member of the International Committee Board of the 29th IBIMA International Conference, Austria, Vienna (2017)
Gastronomický cestovní ruch České republiky a jeho aktuální trendy (2017)
Víno jako kulturní artefakt (2017)
EKONOMICKO-STATISTICKÉ HODNOCENÍ VYBRANÝCH KRITÉRIÍ V HOTELNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY (2017)
Czech Radio Broadcasting and his Target Audience Listeners (2017)
Hotelnictví v České republice v roce 2017 (2018)
COMMUNITY APPROACH – A SIGNIFICANT DETERMINANT OF NEW TOURISM DESTINATION (2017)
LUNCHEON VOUCHERS IN THE CZECH REPUBLIC (2019)
Principles of Managerial Work in the Hotel Industry (2017)
GASTRONOMIE A KULINÁŘSKÝ CESTOVNÍ RUCH V NABÍDCE CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ (2017)
Electronic records of sales - bureaucracy or a tool of transparent entreprenaurial environment (2017)
Metody výzkumu v hotelnictví a lázeňství (2017)
Výdaje na cestovní ruch na municipální úrovni (2017)
Sociální ekonomika a sociální podnikání v ČR (2016)
Investigation of the Occurrence of the Shadow Economy and Experience with Electronic Records of Sales (2017)
Stravovací a ubytovací služby pro cyklisty (2017)
Komise pro obhajobu disertací PEF ČZU Praha (2017)
ANALÝZA VÝVOJE PRŮMĚRNÉ SPOŘEBITELSKÉ CENY MÁSLA V ČESKÉ REPUBLICE (2017)
Olympic Park and its Influence on the Tourism and Hospitality Development (2017)
Dopad legislativních opatření (protikuřácký zákon) na provoz restauračních podniků (2017)
The Principal-agent Problem in the Joint Venture (2017)
PRODUCTIVE WORK OF HOTEL ACTIVITIES TO THE PERFORMANCE OF A HOTEL (2019)
Aktuální potíže se získáváním a motivací zaměstnanců hotelů předmětem diskusí odborné konference VŠH (2017)
Názory studentů na studium středních hotelových škol v Jihomoravském kraji (2017)
Média a vzdělávání 2017 - Media & Education 2017 (2017)
Ferraty a cestovní ruch (2017)
Makroekonomie a ekonomická analýza (2017)
Overview of Bolivia´s Tourism, its Competitiveness and Cooperation Prospects with the Czech Republic (2019)
Selected Determinants of Educational Communication in a Multicultural Society (2017)
Vinařské regiony a sociální konstruovanost kvality vína v dopadech do rozvoje venkovských lokalit (2016)
Socialy responsible activities in the HORECA sector (2017)
Comparison of Competitiveness of Czech and Foreign Wine Regions Considering the Price and Quality of Wine (2018)
Job Fair VŠH (2018)
Interaktivní mapa regionů - Reporting CSR s prvky GIS (2017)
Metodika tvorby CSR reportů firem a organizací (2018)
Indikátory pro měření výkonnosti destinace a DMO pomocí metody 3E (2019)
SOCIALLY RESPONSIBLE ACTIVITIES IN THE HORECA SECTOR (2019)
Degustation as an Example of Participative Students’ Involvement in Beverage Gastronomy Teaching (2018)
Nezbytnost změny místních poplatků v cestovním ruchu v České republice (2018)
Gastronomie na kolech - popularita food trucků roste (2018)
Kvalita vína jako faktor ovlivňující jeho cenu (2019)
Nově vznikající sdružení vinařů – sociální sítě utvářející regionální identitu nebo marketingový nástroj? Příklad „VOC Znojmo“ v České republice (2018)
Člen vědecké redakce vydavatelství Computer media s.r.o. (2018)
Member of Editorial Board - Journal of Control Science and Engineering (2018)
Member of Editorial Board - Universal Journal of Educational Research (2018)
Certifikovaná metodika k novele zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (2018)
Místní poplatky v přímé vazbě na cestovní ruch (2017)
Employment Advantages from the point of view of Employees and Employers (2018)
Political Stability As Important Factor Of Development Of Tourism Destination – A Case study of Lipno nad Vltavou (2018)
Přínosy a rizika kulturních eventů pro městský cestovní ruch. (2017)
Místní poplatky v přímé vazbě na cestovní ruch, hotelnictví a lázeňství (2018)
Verbální komunikace monologická a dialogická (2017)
Management of Innovation in Tourism Oranizations (2018)
Dopad dokončeného vysokoškolského vzdělání žen na hospodářství České republiky (2018)
Rozvoj dovednosti akademického psaní v češtině pro cizince (2018)
Zážitkové památky (2017)
Literatura tu není od toho, abychom ji znali, ale abychom ji četli: rozhovor s Oldřichem Králem / ptal se a redigoval Jiří Holub (2016)
Zámek a hrad ve Frýdlantu v Čechách - architektonický skvost Libereckého kraje (2017)
MANAGERIAL UTILITY FUNCTION AND ITS IMPACT ON DECISION-MAKING IN THE COMPANY (2017)
Člen komise pro udělování cen ministra MŠMT za mimořádné výsledky výzkumu experimentálního vývoje a inovací (2017)
Komparace aplikací pro výživu na webech fastfoodového řetězce (2017)
Degustace italských pokrmů a českých vín ve stylu filmu "Jíst, meditovat, milovat" (2019)
Almanach Vysoká škola hotelová v Praze 2009-2019 (2019)
Social entrepreneurship in HORECA sector (2019)
Can Gastronomy Make Forests and Vineyards Good Friends Forever? A Case of Sustainable Management of Game Species, Environment & Organic Wines (2019)
Hotelnictví, turismus, vzdělávání (HTV) 2018. (2018)
Inovace systémů řízení subjektů cestovního ruchu pomocí nástrojů procesního řízení (2018)
Inovace systémů řízení subjektů cestovního ruchu pomocí nástrojů procesního řízení (2019)
Member, International Committee Board (2019)
Rodiny s dětmi očima hoteliérů (2019)
Člen vědecké redakce vydavatelství Computer media s.r.o. (2019)
Member of Editorial Board - Journal of Control Science and Engineering (2019)
Member of Editorial Board - Universal Journal of Educational Research (2019)
šéfredaktor vědecké redakční rady Media4u Magazine (2019)
A Variety of Topics from Tourism Field as a Text Database to Enrich Teaching Languages for Specific Purposes (v recenzním řízení) (2019)
Marek Nekula, Kateřina Šichová (eds.) (2017): Variety češtiny a čeština jako cizí jazyk. Praha: Akropolis. (2019)
Project-Based Learning as a Tool to Enrich Language Teaching for Specific Purposes (2019)
Education towards Entrepreneurial Careers in a Czech College: An Empirical Study (2020)
Innovative pedagogics and education for sustainable development in knowledge management of public and private educational institutions. (2019)
Application of learning and teaching innovations in education for sustainable development. (2019)
Inovace systémů řízení subjektů cestovního ruchu pomocí nástrojů procesního řízení. (2019)
Smart Electronic System for Tracking Apprenticeships (Apprentice Track) (2018)
Smart Electronic System for Tracking Apprenticeships (Apprentice Track) (2019)
Dokumentace kulinární kultury a budování kulinárního korpusu na VŠH (2018)
PRICE OPTIMIZATION IN THE COMPANY (2018)
Češi a Moravané: jsme kulinářští regionální patrioti? (2018)
SEGMENT 55+ A JEHO POSTOJ K ZÁŽITKOVÉ GASTRONOMII JAKO NÁSTROJI ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU (2018)
Member of the International Committee Board of the 32st IBIMA International Conference, Seville, Spain (2018)
Corporate social responsibility as a new approach to the employees' satisfaction (2018)
VÁNOČNÍ ČAS A AUTENTICITA: HODNOCENÍ VÁNOČNÍHO TRHU VE MĚSTĚ CHEB (2018)
Transmission speed of communication between people - Important factor of apercepce (2018)
Člen komise ministra pro udělování Cen za mimořádné výsledky výzkumu, experimentálního vývoje a inovací (2018)
3D tisk v gastronomii (2018)
VYUŽITÍ DIGITALIZACE DAT PRO ZJIŠŤOVÁNÍ ODHADŮ ZÁKLADNÍCH EKONOMICKÝCH UKAZATELŮ STÁTU NA PŘÍKLADU NEZAMĚSTNANOSTI (2018)
Foreign Languages as the Comparative Advantage: Utilisation of Digital Methods in Today’s Learning Process (2018)
Convention Tourism as communication medium for experts - Development of in the Czech Republic in Years 2010–2017 (2018)
Probability simulation and its use in price optimizing in the company (2018)
DIGITALIZACÍ V HOTELNICTVÍ K PROSPERITĚ (2018)
Economy and Technical Progress (2018)
UMĚLÁ INTELIGENCE A JEJÍ DOPADY NA PERSONALISTIKU V HOTELNICTVÍ (2018)
Beverages & Food Pairing Worskhop for Students of Erasmus Programme (2018)
Fear and Patriotism: Responses to September 11, 2001 media coverage (2018)
Lázeňství jako součást produktové nabídky destinace (2018)
Quo vadis, české odborné školství? (2018)
Corporate social responsibility in hotel industry: Empirical analysis of transitional market (2018)
Digitální svět tématem konference VŠH (2018)
SENIORS AND EXPERIENTIAL GASTRONOMY AS A TOOL TO IMPROVE THE PERFORMANCE OF A TOURIST DESTINATION (2019)
Degustační workshop Rémy Martin Cognac Fine Champagne: párování s podzimními pokrmy (2019)
Legislativní a institucionální podmínky pro činnost sociálních podniků a pro zaměstnávání osob znevýhodněných na trhu práce (2019)
Média a vzdělávání 2018 (2018)
VŠH se zaměří na efektivitu veřejných investic do turismu (2018)
Analýza aktuálních legislativních procesů spojených se vznikem a fungováním destinačních managementů v ČR a identifikace základních problémů (2017)
DISTRIBUTION CHANNELS OF THE HOTEL – CASE STUDY (2018)
Závěrečná práva - zpracování výsledků dotazníkového šetření mezi DMO v rámci projektu zaměřeného na vyhodnocování výkonnosti destinací metodou 3E (2018)
Gastronomy and Food Tourism in the Czech Republic (2019)
Název projektu: Inovace a příprava nového doktorského studijního programu Ekonomika a management na kreditní systém studia (2017)
Název projektu: Využití nástrojů marketingového mixu v podnicích služeb (2019)
Členka akademické rady Vysoké školy hotelové (2018)
Členství v akademické radě Vysoké školy hotelové (2019)
Členství v komisi Franchisa roku (2019)
Postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům: jsou Češi a Moravané kulinářští regionální patrioti? (2019)
Zásady zpracování závěrečných kvalifikačních prací (2019)
Ženy v top managementu, aneb rovnost žen a mužů není jen o ochraně lidských práv (2020)
Changes in the Age Structure of ˇ the Czech Republic Population in years 2000 - 2017 and Their Influence on Major Economic Factors of the State (2019)
Pojištění v cestovním ruchu (2019)
Sociální konflikt ve formě diskriminace na pracovišti ze strany managementu. (2018)
Český jazyk pro cizince I. (2016)
Outsourcing as a form of costs optimization of the hospitality supplementary activities (2018)
Sociokulturní problematika managementu neziskového sektoru v kontextu sociálního marketingu. Fórum sociální politiky (2018)
UMAN RESOURCES MANAGEMENT FOCUSING ON THE USE OF SOCIALLY DISADVANTEGED PERSONS RELEASED FROM PRISON, AS POTENTIAL EMPLOYEES IN THE SERVICE SECTOR IN THE CZECH REPUBLIC. (2019)
Projekt DG18P02OVV067 Kulinární dědictví českých zemí, paměť, prezentace a edukace - realizace výzkumu, rešerše a dokumentace při řešení výše uvedeného projektu (2019)
Gastronomie jako faktor rozvoje regionu (2019)
Franchising 4V (2020)
Možnosti občerstvení na cyklostezce z Prahy-Braníka na Zbraslav (2019)
Sociokulturní problematika managementu neziskového sektoru v kontextu sociálního marketingu. Odborný recenzovaný časopis (2019)
Price elasticity in the market of accommodation services - empirical study in Berlin, Warsaw and Prague (2019)
Pokročilý servis vína a komunikace s hostem (2019)
Business Process Management approach in the hospitality industry (2019)
Price elasticity of demand for accommodation sector (2018)
Extended abstract: Previous Sensory Experience and Region of Origin as a Factors Influencing Attitudes Towards Traditional Foods (2019)
Economic Aspects of Retirement Requirements as a Part of Public Finance (2019)
Managerial Communication in Tourist Industry (2019)
Using Google Analytics for Strategic Decision-Making in Marketing (2019)
Behavioral Segmentation of Hotel Customers: An Empirical Study (2019)
Grafický návrh publikace KOLAŘÍK, Jaroslav. OCEŇOVÁNÍ DŘEVIN ROSTOUCÍCH MIMO LES: včetně výpočtu kompenzačních opatření za kácené nebo poškozené dřeviny. (2017)
Grafický návrh publikace: GÖRNER, Tomáš. Invazní nepůvodní druhy s významným dopadem na Evropskou unii: jejich charakteristiky, výskyt a možnosti regulace (2018)
Šéfredaktor vědecké ediční rady vydavatelství Extrasystem Praha (2020)
Dimensions of Social and Solidarity Economy Sector – Statistics of the Social Economy in the Czech Republic (2019)
Hotel Process Simulator (2019)
Specifics of the Tax System to Support Tourism: Evidence from Argentina and Uruguay (2019)
Local Taxation of Tourism in the Context of the Collaborative Economy – Case Study from the Czech Republic (2021)
Člen komise ministra pro udělování Cen za mimořádné výsledky výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. MŠMT ČR, Praha (2019)
Sustainable Development of Social Enterprises in the Czech Republic (2019)
Maximizing Revenue in the Company Using Price and Its Elasticity – Empirical Application (2019)
Conference presentation: Modelling the Varying Relationship Between Quality and Price of Wine (2019)
Member of the International Program Committee Board of the 35th IBIMA International Conference, Seville, Spain (2020)
Komunikace v managementu hotelnictví (2020)
Member, International Committee Board (2020)
AGE STRUCTURE OF INHABITANTS IN THE CZECH REPUBLIC IN RELATION TO ICT USAGE FOR SEARCHING FOR TRAVEL AND ACCOMMODATION INFORMATION (2020)
Krizové řízení se zaměřením na management bezpečnosti potravin během pandemie COVID-19. (2020)
Impaktovaný článek: Sugar vs. Stevia rebaudiana - Evaluation of Sugar Substitute in Production of Strawberry Ice-Cream Mixture in Terms of Healthy Lifestyle Management. (2020)
The Application of Business Process Management in the Hospitality Industry (2020)
Conference presentation: Qualitative Photo-Based Analysis of Product Innovations in Culinary Tourism: Case of Traditional Food at Czech Culinary Events (2020)
RECENZE:Tourism, Governance and CO2 Emissions in Selected Asia Pacific Countries (2020)
RECENZE: Modelling the Dependence of Structure of Domestic Tourism Demand - Czech Republic (2020)
RECENZE: COMPARISON BETWEEN TOTAL LEAST SQUARES AND ORDINARY LEAST SQUARES METHOD IN THE FIELD OF TOURISM (2017)
RECENZE: Input Factors in Czech Hotels and Restaurants Related to Inbound Tourism Consumption (2020)
RECENZE: INVESTIGATION THE TOURISM RECEIPTS, RENEWABLE ENERGY AND GDP GROWTH IN EUROPE (2016)
RECENZE: Green Development: indicator framework of Regional tourism development in China (2019)
RECENZE: The Impact of the Global Financial Crisis on Visitation to the Monongahela National Forest: An Activity-based Segmentation Approach (2020)
RECENZE: Reframing the Village Fund Program in Revitalizing Tempe Lake as a Tourist Destination in Indonesia (2020)
RECENZE: Tax evasion and tourists' tax morale: The case of Greece (2020)
Business Process Management Approach in the Hospitality Industry (2020)
Příjezdový cestovní ruch v Austrálii se zaměřením na kongresový turismus (2020)
Earth literacy and Deep ecology principles in innovative pedagogy context and attitudes of teachers in the postcommunist country (2020)
Чешская Республика. Путеводитель по национальным традициям и стилю жизни (2020)
Псалтырь на церковнославянском языке, написанная польскими буквами (из собрания рукописей А. С. Норова) (2020)
Koncepce mobility města Čelákovice (2020)
Projektové řízení (2020)
Advent v Královéhradeckém kraji (2020)
BoB as a Bait - Better Adult Training (2020)
Budou nás obsluhovat roboti? (2020)
Křišťálová koule aneb trendy cestovního ruchu pro rok 2021 (2021)
Specifics of the Tax System to Support Tourism before and during the COVID-19 Pandemic: Evidence from South American Countries (2021)
Price Analysis of Selected Food Products in Relation to Development of Retirement Pension Range in the Czech Republic (2020)
Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study (2021)
Člen vědecké redakce vydavatelství Computer media s.r.o. (2021)
Member of Editorial Board - Journal of Control Science and Engineering (2021)
Member of the International Program Committee Board of the 37th IBIMA International Conference, Cordoba, Spain (2021)
Šéfredaktor vědecké ediční rady vydavatelství Extrasystem Praha (2021)
Restart cestovního ruchu v České republice - základní požadavky se zaměřením na cestovní ruch, hotelnictví, gastronomii a lázeňství (2021)
Interdisciplinární přístupy efektivního hospodaření se srážkovou vodou na rozvojových plochách urbanizovaných území v ekonomickém, sociálním a environmentálním kontextu (InterUrbanWater) - město Čelákovice: externí aplikační garant (2021)
The Use of Business Process Management in Hotel Direct Sales Improvement (2021)
člen Společnosti vědeckých expertů cestovního ruchu (2021)
RECENZE: "Exploring Environmental Concerns on Digital Platforms through Big Data: The effect of online consumers’ environmental discourse on online review ratings" (2021)
Nature Ideas Exchange: Education of Sustainable Business Principles Based on Parallels with Forest Ecosystem (2021)
Aplikace nástrojů virtuální reality do tréninku komunikačních dovedností pracovníků hotelů za účelem zmírňování obav a rizik spojených s šířením onemocnění COVID-19" (2022)
Netradiční přírodní zdroje a jejich využití v lázeňství (2021)
Výzvy v odborném vzdělávání se zaměřením na cestovní ruch, hotelnictví a gastronomii (2020)
Mittelalter Logikrätsel Bruder William und die geheime Pforte des Wissens (2021)
Model of Price Optimization as a Part of Hotel Revenue Management - Stochastic Approach (2021)
Mapa kulinární kultury českých zemí (2021)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2022)
Úloha bitters v gastronomii (2022)
Japanese Whisky & American Whiskey Tasting Workshop (2022)
Cesta Skotskem: Whisky Workshop by Michal Marešovský (2022)
Vliv mimořádných událostí na výběr místního poplatku z pobytu v Česku (2022)
Moët & Chandon Tasting Workshop (2022)
Event management - Stakeholders interests (2022)
Digitalization and emerging trends in the Hospitality, Gastronomy and Tourism, Literature review (2022)
Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism (2022)
Rybí kuchyně českých zemí: Kulturně-historické tradice a současné aspekty (2021)
Odborné posouzení „Návrhové a implementační části Koncepce rozvoje cestovního ruchu Plzeňského kraje pro období 2021–2027“ (draft 19. 7. 2021) (2021)
člen České konference rektorů (2020)
NOVÉ TRENDY V CESTOVNÍM RUCHU V SOUVISLOSTI S AKTIVNÍ DOVOLENOU A POBYTEM V PŘÍRODĚ (2021)
Hotelnictví, turismus a vzdělávání (HTV) 2019 (2019)
Reclaiming the City: Moving from Overtourism to Sustainable Tourism in a Post-COVID World (2021)
Impact of National Measures Connected to Covid-19 Pandemic on the Hotel Front-Office Communication Themes (2021)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2021)
Pokusné ověřování alternativní zkoušky profilové části maturitní zkoušky formou komplexní absolventské práce s obhajobou ve středních odborných školách (2021)
Cena ministra zemědělství za vynikající dizertační práci s přínosem pro praxi v oblasti zemědělství, lesnictví, vodního hospodářství a ochrany krajiny a přírodních zdrojů (2021)
Učební text k přípravě na Mistrovskou zkoušku v oboru Číšník (2021)
Tradiční pokrmy v české gastronomii (2021)
Possibilities of Waste Reduction in Gastronomy and Food Industry in the Context of Circular Economy (2021)
Do Hotels Benefit from Hosting IIHF World Championships? Case of Prague and Bratislava Hotel Market (2021)
Člen expertní komise pro hodnocení kuchyňských nožů (2021)
Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím: Role párování vín a pokrmů v české gastronomii (2021)
Editorial Board member (2023)
Párování zahraničních pivních speciálů s pokrmy české kuchyně (2021)
Conference presentation: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists' Tastes in Fish Tourism (2021)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2021)
Conference presentation: Expectations vs. Perceptions: The Role of Consumers' Senses in Composing of USP for PDO Wines (2021)
Gastronomické poklady českých zemí (2021)
Peer Review for Applied Environmental Education and Communication Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2021)
Psychologie řízení a vedení v hotelnictví (2021)
Pro a proti firemních večírků (2021)
Od overturismu k udržitelnému turismu v hlavním městě Praze (2021)
Differences of Opinion among Students of Czech Higher Education Institutions on the Competences of Accountants Required by the Labour Market (2021)
Komunikce v managementu hotelnictví (2021)
Hospitality in the time of Covid - 19 (2021)
The Changes in Client-Employee Communication at Hotel Front Office in Connection to CoVid19 Pandemic (2021)
The Proposal of Virtual Reality Model for Hotel Front Office Employees Training (2021)
Vliv pandemie COVID-19 na vybraná lázeňská místa v České republice (2021)
Peer Review for The 3rd International Conference on Modern Management based on Big Data (does not allow reviews to be publicly displayed) (2022)
Re-solving Extended Expected Marginal Seat Revenue Model Using Stochastic Approach (2022)
Procesní simulátor hotelu (2021)
člen České evaluační společnosti (2022)
Development of market prices in the mediation of the sale of advertising space and time in the years 2006 – 2020 (2020)
Média a vzdělávání - Media & Education 2020 (2020)
Paradigmatika substantiv a adjektiv v nespisovných varietách češtiny z hlediska oboru čeština jako cizí jazyk (2020)
Forest educators as bearers and implementers of deep ecology ideas (2021)
Podněty a připomínky ke Koncepci příjezdového cestovního ruchu hl. m. Prahy (2020)
VOV - ekonomická sekce (2020)
Krátkodobé pronájmy versus ubytovací služby a výběr místního poplatku z pobytu v době pandemie COVID-19 a nouzového stavu na území České republiky (2021)
člen Vědecké rady EF TU v Liberci (2020)
Zásady zpracování závěrečných kvalifikačních prací (2021)
Member, International Committee Board (2020)
Analysis of the Range of Services Avalaible on the Websites of Accommodation Faciliies (2022)
USE OF ALGORITHM IN THE PREDICTION OF QUANTITY DEMANDED IN THE ACCOMMODATION SERVICES (2022)
Specializovaný inventář pro servírování vína (2022)
The Influence of Historical and Institutional Legacies on Present-day Social Enterprises in CEE Countries: Lessons from Poland, Hungary, the Czech Republic and Croatia. (2021)
Microeconomic appraisal of pork market indicators including correlation matrices and developmental trend models in the EU (2022)
Návrh použití vhodných typů sklenic při servisu alkoholických i nealkoholických nápojů (2015)
Conference presentation: Changing Purchase Intentions towards Bread and Pastry Products as an Example of Ephemeral Aroma-Marketing (2022)
Conference Session Chair: ICMarktech'22 – International Conference on Marketing and Technologies, Santiago de Compostela, Spain (2022)
Hodnocení trhu práce v oblasti gastronomie (2022)
Strategie rozvoje cestovního ruchu v oblasti Lipenska (2022)
Conference presentation: Profiling Wine Consumers and Tourists by Cultural Capital and Willingness to Pay: The Case of PDO Wines (2022)
Peer Review for The 4th International Conference on Machine Learning and Intelligent Systems (does not allow reviews to be publicly displayed) (2022)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2022)
The Assessment of Economic Situation influenced by Methods of Asset Reporting. (2020)
Peer Review for The 8th International Conference on Water Resource and Environment (WRE 2022) (does not allow reviews to be publicly displayed) (2022)
Zhodnocení prvního ročníku pokusného ověřování alternativní zkoušky profilové části maturitní zkoušky formou komplexní absolventské práce s obhajobou ve středních odborných školách v roce 2022 z pohledu oponenta prací (2022)
Ukrajinská kuchyně (2022)
2 svety cestovného ruchu (2022)
Zásady zpracování závěrečných kvalifikačních prací (2022)
A Member of the Scientific Committee of the International Food Marketing Research Symposium 2022, Texas, USA (2022)
The importance of authenticity in the participation of „generation Z“ in tourism (2022)
Project application - Instant Tools of Crisis prevention, preparation and management for young adult practitioners in Hospitality and Gastronomy (2022)
Challenges for Measuring the Competitiveness of Tourism Destinations in the post-covid Period. (2022)
Challenges for training and education in tourism and air transport in the period of post-pandemic recovery. (2022)
Strategic Management and Crises Management as the Main Pillars of Recovery in the International Tourism and Civil Aviation Transport. (2022)
Média a mediálna komunikácia (2022)
The Media Content (2022)
Partnerství měst a začlenění západočeského lázeňského trojúhelníku mezi památky UNESCO (2020)
Model řízení výuky kulturologicky orientovaného volitelného předmětu do studijních plánů bakalářských studijních programů (2022)
Mimořádné podmínky online výuky a jejich odraz v nárocích na kompetenční model učitele ekonomických předmětů (2021)
Příležitosti a rizika online výuky v terciárním vzdělávání jako operativních nástrojů organizace výuky za mimořádných situací (2021)
Didaktické aspekty a evaluace výuky ekonomických předmětů v podmínkách pandemie covid - 19 (2021)
Formation of Professional Competences and Soft Skills of Public Administration Employees for Sustainable Professional Development (2021)
Aspects Influencing the Provision of Internships by Czech Firms to Future Economists during Their Studies (2022)
Nové Trendy 2022 - New Trends 2022 (2022)
Inovace didaktických metod a technik ve výuce politologie (2022)
Diseminační seminář výstupů projektu „metodika edukace, prezentace a osvěty k docenění významu památek světového dědictví ve formálním vzdělávání (MK 30665/2022 OPP) (2022)
Metodika edukace, prezentace a osvěty k docenění významu památek světového dědictví ve formálním vzdělávání (2022)
Odborný názor na publikaci Houskeeping – komplexně, chytře a efektivně (2024)
Kulatý stůl odborníků na téma Cestovní ruch a pohraničí (2024)
Gender differences in school achievement and attitudes towards motivation in secondary education (2024)
Latinoameričan vás odmítne po "latinoamericku". Naučte se číst mezi řádky (2022)
Umíme jednat s ukrajinskými partnery? (2022)
Obchodní jednání se zahraniční partnerem v době koronaviru (2022)
Sectoral Profitability during COVID-19 Pandemic: Big Data Portrait of Czech Companies (2022)
Konkurenceschopnost jako nástroj ekonomické diplomacie (2022)
Finové chyby neokecávají, ale napravují - a vše, co řeknete, budou brát vážně (2023)
Peer Review for The ICMTT – International Conference on Management, Tourism and Technologies (does not allow reviews to be publicly displayed) (2023)
Decorating and serving tartlets (2023)
Extended abstract: Profiling Wine Consumers and Tourists by Cultural Capital and Willingness to Pay: The Case of PDO Wines (2022)
Rum & Tequila Tasting Workshop by Jan Martiník (2023)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2023)
Methodology for Measuring the Potential of a Tourism Destination in Relation to Sustainable Local Tourism Product Development (2023)
Vplyv kultúry a kultúrneho dedičstva na konkurencieschopnosť destinácií cestovného ruchu (037UKF-4/2024) (2023)
Changing Purchase Intentions Toward Bread and Pastry Products as an Example of Ephemeral Aroma Marketing (2023)
Extracting Insights From Competitor's Mistakes: A Sentiment Analysis Approach Using Competitive set Online Reviews (2023)
Němčina je výhodou, odbornost a realismus nutností (2023)
Posuzovatel žádosti o dotaci/finanční příspěvek - návrh vědeckého projektu, Komise VEGA (2023)
Sharing Economy in the Accommodation Services – Example of Prague During the Years 2017–2022 (2023)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2023)
Opening Session Chair: ICMarktech'23 – International Conference on Marketing and Technologies, Prague, Czech Republic (2023)
Meet the Editors Session Chair: ICMarktech'23 – International Conference on Marketing and Technologies, Prague, Czech Republic (2023)
Chairman & Local Organizor of the Conference: ICMarktech'23 – International Conference on Marketing and Technologies, Prague, Czech Republic (2023)
Management, Technology and Sport (2023)
CLUB OF ROME: NEW TRENDS AND IDEAS (2023)
Grender Still does Matler inf the Hotel Industry (2023)
Francouzská symbióza temperamentu s racionalitou (2024)
Ekonomická diplomacie v podmínkách nestability světa (2023)
Geopolitická situace na začátku 21. století a dějinný kontext (2023)
Wine Consumers’ Attitudes Toward AI-Generated Images of Wine Regions: Exploring Relationship Between Preferences and Imaginative Conceptions (2024)
A Member of the Scientific Committee of the International Conference on Marketing and Technologies´23, Prague, Czech Republic (2023)
Global Economic Architecture in the 21st century (2022)
Inovativní přednášky pro žáky a vyučující ekonomických předmětů na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu- střední škola s.r.o. (2024)
Pravidla zpracování závěrečných prací (2024)
The Impact of Covid-19 on Marketing Mix and Economics of Airlines (2022)
Turci neobchodují s firmami, ale k konkrétními lidmi. (2022)
Novozélanďané si přejí být Novozélanďany (2022)
Nové trendy v životním stylu seniorů-export seniorů, výměnné pobyty- a problémy komunikace se seniory cizinci. (2022)
Principy pro sociálnější ČESKO do roku 2027 (2022)
Peer Review for The ICMTT – International Conference on Management, Tourism and Technologies (does not allow reviews to be publicly displayed) (2023)
Psychologie trhu a chování spotřebitele (2023)
Párování Rémy Martin Cognac s finger food (2023)
Non-alcoholic cocktails mixing and serving (2023)
Cesta Skotskem Vol. II.: Single Malt Whisky Tasting Workshop by Michal Marešovský (2023)
A Member of the Scientific Committee of the International Conference on Management, Tourism and Technologies´23, Bogotá, Colombia (2023)
Připomínky k návrhu zákona, ze dne … 2024, kterým se mění zákon č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání a o výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (2023)
Dary jako jeden zdroj příjmů nestátních neziskových organizací (2023)
International Comparison of Higher Education Representatives’ and Students’ Attitudes Towards Feedback Learning (2023)
The Nature of Project Management Found in Nature: Comparative Study at High Education Institutions (2023)
The current state of the application of revenue management activities in the SME segment: A case from the Czech Republic. (2023)
Britové jsou skvělí obchodníci (2023)
Irové si zakládají na "irskosti" čím díl od domoviny, tím více (2023)
Keynote speaker: Vnímání autenticity marketingových vizuálních materiálů generovaných AI: příklad gastronomie a vinařských regionů (2023)
Poster: Wine and Beer in Slovakia: Overlapping Marketing with Social and Cultural Aspects (2023)
SUSTAINABILITY AS A NEW NORMAL IN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT (2023)
Mezinárodní strategický marketing (2023)
Conference Session Chair: The 2023 International Conference on Marketing and Technologies (2023)
Conference presentation: Discrepancies between Michelin Guide Awards and Google Restaurant Reviews: A Case Study of the Capital City of Prague (2023)
A Member of the Scientific Committee of the International Conference on Marketing and Technologies´23, Prague, Czech Republic (2023)
Restarting MBA students after Lockdowns Human Resource Management Education Based on Analogies between Wild Animals and Human Teams (2024)
Didactics of Economic Subjects based on parallels with nature - Meta-analysis of pedagogical experiments (2024)
International Society for Engineering Pedagogy (IGIP) (2023)
Czech Cuisine Tasting at ICMarkTech´23 (2023)
Peer Review for The ICMTT24 – International Conference on Management, Tourism and Technologies (does not allow reviews to be publicly displayed) (2024)
Sociální podnikání - výzva pro vzdělávání i pro výzkum (2024)
Sport and Tourism Central European Journal (Scopus) Editorial Board Membership (2024)
Security of the Czech Republic Through the Prism of Election Manifestos and Their Impact on the 2023 Security Strategy of the Czech Republic (2023)
Peer Review for Appetite Journal (does not allow reviews to be publicly displayed) (2024)
Globální pojišťovnictví v době vysoké inflace (2023)
Discrepancies Between Michelin Guide Awards and Google Restaurant Reviews: A Case Study of the Capital City of Prague (2024)
The Effect of UEFA Club Competitions on the Local Hospitality Performance (2024)
Zhodnocení třetího ročníku pokusného ověřování alternativní zkoušky profilové části maturitní zkoušky formou komplexní absolventské práce s obhajobou ve středních odborných školách v roce 2024 z pohledu oponenta prací. (2024)
Inovace oborové soustavy - platforma B společensko-ekonomická: Gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví (2024)
Inovativní přednáška pro žáky na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu-střední škola s.r.o. (2024)
Remove all the items
Operations on the selected outcomes
Export and print
List of selected records
Other applications
Publications
Information System