HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
summer 2025
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Samuel Bartoš (seminar tutor)
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství seznamuje studenty s aktuálními trendy a dobrými praktikami z odborné praxe v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Dále studentům poskytuje relevatní zdroje a návod pro vyhledávání a kontinuální sledování trendů v jednotlivých oblastech oboru hospitality. Studenti budou seznámeni s ekonomickými trendy a jejich dopadem na oblast hotelnictví, trendy v hotelovém marketingu, prodeji hotelových kapacit, poznávání chování zákazníků a jejich současnou segmentaci. Znalosti: Student získá základní přehled o aktuálních trendech v oboru hotelnictví a jeho jednotlivých oblastech. Schopnosti: Po absolvování budou studenti schopni vyhledávat současné trendy, které ovlivňují trh hotelnictví, budou schopni tyto trendy a inforamce kriticky analyzovat a implementovat do praxe. Dovednosti: Student se po absolvování předmětu dokáže orientovat v nepřeberném množství informací, které mají či nemají přímou souvislost a vliv na studovaný obor, dokáže jednotlivé inforamce analyzovat a využívat v odborné praxi pro zlepšování konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů.
Syllabus (in Czech)
  • Systém cestovní ruch, hotelnictví, gastronomie, lázeňství a trendy
  • Odolný, zelený a digitální cestovní ruch
  • Smart destinace, výkony oboru hospitality a dopady onemocnéní COVID-19
  • Co jsou to trendy a jak je vyhledávat?
  • Trendy v oboru hotelnictví
  • Kolaborativní ekonomika
  • Trendy v oboru gastronomie
  • Trendy v oboru lázeňství
Teaching methods (in Czech)
Předmět je vyučován formou seminářů s aktivním zapojením studentů do výuky.
Assessment methods (in Czech)
Pro udělení zápočtu je požadována minimálně 75% docházka na seminářích. Aktivní zapojení během seminářů. Vypracování seminární práce a její prezentace. Studenti kombinované formy studia vypracují 5 stránkovou seminární práci se zaměřením na trendy v hotelnictví, gastronomii nebo cestovním ruchu. Celkový rozsah seminární práce je max. 7 stran (titulní strana, obsah, 5 stran práce členěné na úvod, stať a závěr a seznam použité literatury).
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2025/HO178