HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
léto 2025
Rozsah
0/2. KS 3/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Samuel Bartoš (cvičící)
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Předmět HO178 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství seznamuje studenty s aktuálními trendy a dobrými praktikami z odborné praxe v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Dále studentům poskytuje relevatní zdroje a návod pro vyhledávání a kontinuální sledování trendů v jednotlivých oblastech oboru hospitality. Studenti budou seznámeni s ekonomickými trendy a jejich dopadem na oblast hotelnictví, trendy v hotelovém marketingu, prodeji hotelových kapacit, poznávání chování zákazníků a jejich současnou segmentaci. Znalosti: Student získá základní přehled o aktuálních trendech v oboru hotelnictví a jeho jednotlivých oblastech. Schopnosti: Po absolvování budou studenti schopni vyhledávat současné trendy, které ovlivňují trh hotelnictví, budou schopni tyto trendy a inforamce kriticky analyzovat a implementovat do praxe. Dovednosti: Student se po absolvování předmětu dokáže orientovat v nepřeberném množství informací, které mají či nemají přímou souvislost a vliv na studovaný obor, dokáže jednotlivé inforamce analyzovat a využívat v odborné praxi pro zlepšování konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů.
Osnova
  • Systém cestovní ruch, hotelnictví, gastronomie, lázeňství a trendy
  • Odolný, zelený a digitální cestovní ruch
  • Smart destinace, výkony oboru hospitality a dopady onemocnéní COVID-19
  • Co jsou to trendy a jak je vyhledávat?
  • Trendy v oboru hotelnictví
  • Kolaborativní ekonomika
  • Trendy v oboru gastronomie
  • Trendy v oboru lázeňství
Výukové metody
Předmět je vyučován formou seminářů s aktivním zapojením studentů do výuky.
Metody hodnocení
Pro udělení zápočtu je požadována minimálně 75% docházka na seminářích. Aktivní zapojení během seminářů. Vypracování seminární práce a její prezentace. Studenti kombinované formy studia vypracují 5 stránkovou seminární práci se zaměřením na trendy v hotelnictví, gastronomii nebo cestovním ruchu. Celkový rozsah seminární práce je max. 7 stran (titulní strana, obsah, 5 stran práce členěné na úvod, stať a závěr a seznam použité literatury).
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.

  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/leto2025/HO178