UCP:HO177 Revenue and Yield Management i - Course Information
HO177 Revenue and Yield Management in Hospitality and Gastronomy
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2019
- Extent and Intensity
- 0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- doc. Ing. Jan Hán, Ph.D. (seminar tutor)
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je rozšíření teoretických znalostí problematiky řízení cen a dostupných kapacit v návaznosti na moderní informační a komunikační technologie a jejich využití nejen v hotelovém marketingu, ale v celkovém provozu jak ubytovacích, tak stravovacích zařízení.
- Learning outcomes (in Czech)
- Znalosti: Student získá znalosti o správném stanovení prodejní ceny ubytovacích kapacit, dále pak práce s dostupnou kapacitou a celkovým řízením výnosů ubytovacího a stravovacího zařízení. Schopnosti: Student je schopen nastavit a řídit distribuční a cenovou strategii ubytovacího zařízení. Dále umí pečlivě analyzovat tržní prostředí a jeho vliv na hospodaření ubytovacího a stravovacího zařízení. Dovednosti: Student umí stanovit cenu se zohledněním tržních faktorů. Dále umí nastavit distribuční mix ubytovacího i stravovacího zařízení pro maximalizaci výnosů při zachování maximální úrovně poskytovaných služeb a prodávaných produktů.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Úvod do Revenue managementu. 2. Strategický význam ceny v hotelu. 3. Hodnota produktu, vztah hodnoty, ceny a kvality produktu. 4. Diferencované oceňování. 5. Povinnosti revenue managera v hotelu, etické aspekty revenue managementu. 6. Předpověď poptávky. 7. Výpočet příkladů na předpověď poptávky, předpověď poptávky v hotelu. 8. Management nákladů a ceny v hotelu. 9. Overbooking a překnihování v hotelu. 10. Management distribučních kanálů v hotelu. 11. Vyhodnocení účinnosti revenue managementu v hotelu. 12. Revenue management v pohostinském zařízení. 13. Shrnutí učiva.
- Literature
- required literature
- HAYES, D., MILLER, A. Revenue Management for the Hospitality Industry. 1. vyd. 2010. Hoboken: Wiley. ISBN 0470393084.
- Teaching methods (in Czech)
- přednášky, řešení příkladů, skupinové diskuse, prezentace odborníků z praxe
- Assessment methods (in Czech)
- Studenti absolvují písemný test z teoretických základů revenue managementu. V rámci tohoto testu také budou řešit základní rozhodovací úlohy, a to v návaznosti na provoz ubytovacího a stravovacího zařízení.
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
Information on the extent and intensity of the course: 3-3-3.
- Enrolment Statistics (winter 2019, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2019/HO177