HO132 Practical Training

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2020
Extent and Intensity
0/0. 4 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Contact Person: Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu HO132 Praxe je osvojení, doplnění, prohloubení a integrace vědomostí a dovedností, které studenti získali v odborných předmětech v rámci studované specializace. Znalosti: Studenti si osvojují znalosti, vědomosti a dovednosti získané studiem odborných předmětů v rámci studovaného oboru. Kompetence: Student by měl být schopen samostatně vykonávat provozní činnosti, měl by zvládnout zajištění provozu po stránce organizačního i personálního zabezpečení a další související práce zaměřené na manažerské činnosti. Dovednosti: Předmět Praxe by měl přispět ke schopnosti studenta orientovat se v činnostech, ke kterým dochází ve firmě, kde praxe probíhá a v podnicích souvisejících se studovaným oborem.
Syllabus (in Czech)
  • Praxe zahrnuje především praktické aplikace vědomostí a dovedností získaných v rámci výuky v zařízeních cestovního ruchu, popř. v zařízeních poskytujících produkty a služby s cestovním ruchem související. Studenti mohou zastávat běžné provozní i manažerské pozice, avšak s ohledem na obsahovou náplň odborné praxe (v rámci povinné odborné praxe musejí být vykonávány činnosti spojené s operativním řízením organizace v rozsahu uznaném garantem předmětu praxe). Studenti si sami zvolí místo a období, ve kterém budou praxi vykonávat, a to podle individuálních podmínek a požadavků. Před započetím odborné praxe je nutné u studentů PS uzavření Smlouvy o zprostředkování odborné praxe, ve které je stanoven cíl a obsahová náplň odborné praxe. Bez tohoto dokumentu nemůže být praxe uznána. Praxe může být vykonávána v průběhu hlavních prázdnin nebo i v průběhu akademického roku. Praxe je zakončena závěrečnou zprávou, kterou studenti odevzdají společně s potvrzením o praxi, které jim vystaví zprostředkovatel odborné praxe (u PS), případně zaměstnavatel (u KS). OSVČ dokládají čestné prohlášení. V případě, že student KS není zaměstnán přímo ve studovaném oboru, je třeba vše řešit přímo s garantem příslušného předmětu praxe.
Literature
    recommended literature
  • Interní materiály firmy - standardy, manuály, ... Odborné časopisy: COT, Beverage&Gastro, Hotel a Restaurant,Gastro Hotel a další
Teaching methods (in Czech)
Rozsah odborné praxe je stanoven nejméně na 6 týdnů. V případně nepravidelného rozložení je vhodné uplatňovat limit minimálně 240 hodin. Preferovány jsou dlouhodobé praxe. Průběh praxe může být náhodně kontrolován na základě ujednání ve Smlouvě o zprostředkování odborné praxe.
Assessment methods (in Czech)
Zápočet je udělen při splnění jak administrativních, tak obsahových podmínek. Tj. předložení podepsané Smlouvy o zprostředkování odborné praxe před nástupem na praxi a Zprávy o průběhu odborné praxe po jejím zakončení. Stejně tak je hodnocena i obsahová náplň těchto dokumentů. V případe porušení tohoto postupu nemůže být zápočet udělen.
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
General note: Zapisuje se pouze v zimním semestru.
Information on the extent and intensity of the course: 6 týdnů - 240 hodin.
The course is also listed under the following terms winter 2019, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.
  • Enrolment Statistics (winter 2020, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2020/HO132