JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2024
- Rozsah
- 0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Zita Lukešová (cvičící)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (náhr. zkoušející) - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Úvod do předmětu, opakování
- 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
- 5. Cestování a vyjádření preference
- 6. Vyjádření minulosti
- 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
- 8. Životopis, životní události
- 9. Doprava a rezervace služeb
- 10. Hotelové služby
- 11. Pronájem a ubytování
- 12. Restaurace a stravování
- 13. Opakování
- Literatura
- povinná literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- doporučená literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2023
- Rozsah
- 0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Zita Lukešová (cvičící)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (náhr. zkoušející)
Bc. Lenka Muschová (náhr. zkoušející) - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Úvod do předmětu, opakování
- 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
- 5. Cestování a vyjádření preference
- 6. Vyjádření minulosti
- 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
- 8. Životopis, životní události
- 9. Doprava a rezervace služeb
- 10. Hotelové služby
- 11. Pronájem a ubytování
- 12. Restaurace a stravování
- 13. Opakování
- Literatura
- povinná literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- doporučená literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2022
- Rozsah
- 0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
- Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Úvod do předmětu, opakování
- 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
- 5. Cestování a vyjádření preference
- 6. Vyjádření minulosti
- 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
- 8. Životopis, životní události
- 9. Doprava a rezervace služeb
- 10. Hotelové služby
- 11. Pronájem a ubytování
- 12. Restaurace a stravování
- 13. Opakování
- Literatura
- povinná literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- doporučená literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2021
- Rozsah
- 0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
- Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Úvod do předmětu, opakování
- 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
- 5. Cestování a vyjádření preference
- 6. Vyjádření minulosti
- 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
- 8. Životopis, životní události
- 9. Doprava a rezervace služeb
- 10. Hotelové služby
- 11. Pronájem a ubytování
- 12. Restaurace a stravování
- 13. Opakování
- Literatura
- povinná literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- doporučená literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2020
- Rozsah
- 0/2/0. 2/2/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
- Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Úvod do předmětu, opakování
- 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
- 5. Cestování a vyjádření preference
- 6. Vyjádření minulosti
- 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
- 8. Životopis, životní události
- 9. Doprava a rezervace služeb
- 10. Hotelové služby
- 11. Pronájem a ubytování
- 12. Restaurace a stravování
- 13. Opakování
- Literatura
- povinná literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- doporučená literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2019
- Rozsah
- 0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Představování, kontaktní informace
- 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
- 3. Přijímací pohovor
- 4. Plánování do budoucnosti
- 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 7. Orientace ve městě
- 8. Cestování a vyjádření preference
- 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
- 10. Rezervace ubytování
- 11. Datum a časové výrazy
- 12. Bydlení, popis ubytování
- 13. Pronájem bytu/turistické chaty
- Literatura
- povinná literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- doporučená literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2018
- Rozsah
- 0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Představování, kontaktní informace
- 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
- 3. Přijímací pohovor
- 4. Plánování do budoucnosti
- 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 7. Orientace ve městě
- 8. Cestování a vyjádření preference
- 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
- 10. Rezervace ubytování
- 11. Datum a časové výrazy
- 12. Bydlení, popis ubytování
- 13. Pronájem bytu/turistické chaty
- Literatura
- povinná literatura
- GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE a Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 s. ISBN 978-2-09-038525-0. info
- doporučená literatura
- PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD a Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
- CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR a Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2017
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Představování, kontaktní informace
- 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
- 3. Přijímací pohovor
- 4. Plánování do budoucnosti
- 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 7. Orientace ve městě
- 8. Cestování a vyjádření preference
- 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
- 10. Rezervace ubytování
- 11. Datum a časové výrazy
- 12. Bydlení, popis ubytování
- 13. Pronájem bytu/turistické chaty
- Literatura
- povinná literatura
- GIRARDET, Jacky a Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
- doporučená literatura
- CAPELLE, Guy a Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2016
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí).. - Osnova
- 1. Představování, kontaktní informace
- 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
- 3. Přijímací pohovor
- 4. Plánování do budoucnosti
- 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
- 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
- 7. Orientace ve městě
- 8. Cestování a vyjádření preference
- 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
- 10. Rezervace ubytování
- 11. Datum a časové výrazy
- 12. Bydlení, popis ubytování
- 13. Pronájem bytu/turistické chaty
- Literatura
- povinná literatura
- GIRARDET, Jacky a Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
- doporučená literatura
- CAPELLE, Guy a Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 s. ISBN 978-2-09-038699-8. info
- CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ a Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2015
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2014
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2013
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2012
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2011
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2014
Předmět se v období léto 2014 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2013
Předmět se v období léto 2013 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 7 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
JF030 Francouzský jazyk III.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2012
Předmět se v období léto 2012 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/2. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (přednášející)
- Garance
- PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- JF020
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis. - Osnova
- 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
- 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
- 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
- 4. Základy telefonní komunikace v podniku
- 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
- 6. Škola a vzdělání
- 7. Pracovní trh a nabídky práce
- 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
- 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
- 10. Strukturovaný životopis
- 11. Přijímací pohovor
- 12. Základy úřední korespondence
- 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
- Literatura
- povinná literatura
- PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu. - Metody hodnocení
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78
Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.) - Navazující předměty
- Statistika zápisu (nejnovější)