JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2024
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Zita Lukešová (seminar tutor)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (alternate examiner)
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literature
    required literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    recommended literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Information on the extent and intensity of the course: 2/2/2.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2023
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Zita Lukešová (seminar tutor)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (alternate examiner)
Bc. Lenka Muschová (alternate examiner)
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literature
    required literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    recommended literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Information on the extent and intensity of the course: 2/2/2.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2022
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literature
    required literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    recommended literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Information on the extent and intensity of the course: 2/2/2.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2021
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literature
    required literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    recommended literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Information on the extent and intensity of the course: 2/2/2.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2020
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (seminar tutor)
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do předmětu, opakování
  • 2. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 3. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 4. Plánování a vyjádření budoucnosti budoucnosti
  • 5. Cestování a vyjádření preference
  • 6. Vyjádření minulosti
  • 7. Časové výrazy v minulosti, vyprávění
  • 8. Životopis, životní události
  • 9. Doprava a rezervace služeb
  • 10. Hotelové služby
  • 11. Pronájem a ubytování
  • 12. Restaurace a stravování
  • 13. Opakování
Literature
    required literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
    recommended literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
Information on the extent and intensity of the course: 2/2/2.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2019
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literature
    required literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
    recommended literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2018
Extent and Intensity
0/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literature
    required literature
  • GIRARDET, Jacky, Jacques PÉCHEUR, Colette GIBBE and Marie-Louise PARIZET. Tendances : méthode de français. A1. Paris: CLE international, 2016, 160 pp. ISBN 978-2-09-038525-0. info
    recommended literature
  • PRUVOST, Neige, Frédérique COURTEAUD and Sonia GOMEZ-JORDANA. Entre nous 1 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-918-9. info
  • CHAHI, Fatiha, Catherine HUOR and Céline MALOREY. Entre nous 2 : méthode de français : livre de l'élève + cahier d'activités + CD. Editions Maison des langues, 2015. ISBN 978-84-8443-927-1. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 2; 2|2|2, celkem 6.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2017
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literature
    required literature
  • GIRARDET, Jacky and Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
    recommended literature
  • CAPELLE, Guy and Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2016
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1/A2 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti ubytování, cestovního ruchu a podnikové komunikace.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky a odbornou terminologií pro komunikaci týkající práce, cestování a bydlení/ubytování. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v osobní i podnikové komunikaci.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 bude student schopen vhodným způsobem komunikovat v ústní a písemné formě v následujících situacích: přijímací pohovor a nástup do práce, vyprávění o životních a profesních událostech z minulosti, informace o pracovních činnostech a jejich časovém harmonogramu, organizování cesty (doprava, rezervace jízdenky, popis cesty, rezervace ubytování), informace o bydlení (porozumění inzerátům, popis bytu, vyjádření preferencí)..
Syllabus (in Czech)
  • 1. Představování, kontaktní informace
  • 2. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu, zdvořilostní obraty v pracovní komunikaci
  • 3. Přijímací pohovor
  • 4. Plánování do budoucnosti
  • 5. Pracovní činnosti a časový harmonogram
  • 6. Pracovní vztahy a podniková komunikace
  • 7. Orientace ve městě
  • 8. Cestování a vyjádření preference
  • 9. Organizace cesty, nákup jízdenky
  • 10. Rezervace ubytování
  • 11. Datum a časové výrazy
  • 12. Bydlení, popis ubytování
  • 13. Pronájem bytu/turistické chaty
Literature
    required literature
  • GIRARDET, Jacky and Jacques PÉCHEUR. Echo A1 : Méthode de français. CLE International, 2012. ISBN 978-2-09-038563-2. info
    recommended literature
  • CAPELLE, Guy and Robert MENAND. Le Nouveau Taxi! 1: Méthode de français. Hachette, 2014. ISBN 978-2-01-155548-9. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 1: méthode de français. A1.1. CLE International, 2013, 108 pp. ISBN 978-2-09-038699-8. info
  • CRÉPIEUX, Gaël, Olivier MASSÉ and Jean-Philippe ROUSSE. Interactions 2: méthode de français. A1.2. CLE International, 2013. ISBN 978-2-09-038701-8. info
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2015
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2014
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2013
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2012
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    recommended literature
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie and Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further Comments
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2011
Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    recommended literature
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie and Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
The course is also listed under the following terms winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Summer 2014

The course is not taught in Summer 2014

Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    recommended literature
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie and Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Summer 2013

The course is not taught in Summer 2013

Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 7 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    recommended literature
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie and Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3; 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.

JF030 French Language III

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Summer 2012

The course is not taught in Summer 2012

Extent and Intensity
0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Romana Kratochvílová, Ph.D.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Prerequisites (in Czech)
JF020
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět JF 030 Francouzský jazyk navazuje na přechozí dva kurzy francouzského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
Jeho cílem je rozvíjet základní jazykové dovednosti na úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce. Studenti si osvojí základní struktury běžné v jednoduché ústní i písemné komunikaci v oblasti gastronomie, podnikové komunikace a trhu práce.
Znalosti: Student si v předmětu JF 030 Francouzský jazyk osvojí základní jazykové prostředky pro komunikaci týkající gastronomie a telefonování v podniku. Seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti trhu práce a problematiky lidských zdrojů. Seznámí se s běžnými zdvořilostními výrazy a obraty užívanými v ústní i písemné podnikové komunikaci a s některými interkulturálními odlišnostmi v oblasti pracovních podmínek a zvyklostí.
Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JF 030 schopen vhodným způsobem řešit běžné situace v restauraci, při telefonní i písemné komunikaci v podniku a při vstupu na pracovní trh.
Dovednosti: Absolvováním předmětu JF 030 student porozumí jídelnímu lístku, krátkým dokumentům týkajícím se lidských zdrojů (inzerát, životopis) a bude se umět orientovat v jednoduché úřední korespondenci. Dokáže vyjádřit své preference v oblasti stravování a objednat si jídlo v restauraci. Bude schopen vhodným způsobem komunikovat po telefonu v rámci podniku. Bude umět jednoduchým způsobem popsat některé profese a pracovní pozice, prezentovat své vzdělání a pracovní zkušenosti a vést přijímací pohovor. Bude umět sestavit strukturovaný životopis a jednoduchý úřední dopis.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Stravování, jídlo, francouzská gastronomie
  • 2. Komunikace v restauraci, jídlení lístek a menu, objednávka jídla
  • 3. Stravovací zvyklosti, vyjádření preference
  • 4. Základy telefonní komunikace v podniku
  • 5. Řešení problémů při telefonní komunikaci
  • 6. Škola a vzdělání
  • 7. Pracovní trh a nabídky práce
  • 8. Popis odborné praxe, vyprávění o dějích minulých
  • 9. Kompetence a zkušenosti, charakteristika některých pracovních pozic
  • 10. Strukturovaný životopis
  • 11. Přijímací pohovor
  • 12. Základy úřední korespondence
  • 13. Odlišné pracovní podmínky v některých evropských zemích
Literature
    required literature
  • PENFORNIS, Jean-Luc. Français.com: Méthode de français professionnel et des affaires. Débutant. 2e Éd. Paris: CLE international, 2011. ISBN 978-2-09-038035-4. info
    recommended literature
  • CORBEAU, Sophie. Hôtellerie-restauration.com. Paris: Clé international, 2006. ISBN 978-2-09-033178-3. info
  • CORBEAU, Sophie and Chantal DUBOIS. Tourisme.com. Paris: CLE international, 2004. ISBN 2-09-033174-7. info
Teaching methods (in Czech)
Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací a imitace jednoduchých struktur. Studenti tak získávají návyk používat vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci.
Student kombinované formy samostatně plní zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracovává písemné dokumenty podle zadání (zpráva, e-mail, vyplnění formuláře), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskutečňuje během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace je předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
Assessment methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Cvičení - 26/6
Samostatná příprava - 52/72
Celkem - 78/78

Požadavky na zakončení: Prezenční studium/Kombinované studium (váha v %)
Písemný test - 100/100
Celkem - 100/100
Zvláštní podmínky a podrobnosti - min.80% účasti na cvičení (prez.)
Language of instruction
Czech
Follow-Up Courses
The course is also listed under the following terms winter 2011, winter 2012, winter 2013, winter 2014, winter 2015, winter 2016, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.
  • Enrolment Statistics (recent)