UCP:JS120 Španělský jazyk II. - Informace o předmětu
JS120 Španělský jazyk II.
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.léto 2011
- Rozsah
- 0/2. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Dagmar Lanská (přednášející)
Mgr. Dana Moralesová (přednášející)
Mgr. Jiří Holub, Ph.D. (přednášející) - Garance
- Mgr. Dagmar Lanská
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Předpoklady
- Předmět navazuje na úvodní kurz španělského jazyka zaměřeného na základy profesní komunikace.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Jiné omezení: 4/1 - Mateřské obory/plány
- Management destinace cestovního ruchu (program UCP, MGR) (2)
- Management hotelnictví a lázeňství (program UCP, MGR) (2)
- Marketingové komunikace (program UCP, MGRE) (2)
- Cíle předmětu
- Jeho cílem je prohloubit jazykové dovednosti na úrovni A2-B1 Společného evropského referenčního rámce a dále rozvíjet odbornou komunikaci, především při cestách do zahraničí a v oblasti cestovního ruchu. Seznamuje studenty se základy odborné terminologie v rámci témat cestování, doprava, turistické informace, ubytování a gastronomie, s reáliemi Španělska a zemí Latinské Ameriky a s kulturními odlišnostmi.
- Osnova
- 1. Španělsko- základní turistické informace 2. Latinská Amerika - základní turistické informace 3. Destinace cestovního ruchu a její zeměpisná charakteristika 4. Orientace ve městě, popis místa 5. Doprava - orientace v městské dopravě, metro 6. Doprava letecká, železniční, lodní 7. Prohlídka turistických zajímavostí a památek 8. Organizace a prodej zájezdu, struktura cestovního ruchu 9. Komunikace s klientem 10. Hodnocení poskytovaných služeb, formy reklamace 11. Stravovací zvyklosti v různých zemích, pracovní oběd 12. Komunikace v restauraci (objednání, stížnosti, placení) 13. Informace o gastronomických specialitách a způsobu jejich přípravy Průběžné upevňování gramatických a syntaktických struktur španělského jazyka s důrazem na jazykovou správnost projevu, přesnost vyjadřovaní, užití adekvátních odborných výrazů.
- Literatura
- povinná literatura
- MORENO, C a Martina TUTS. El Espaňol en el Hotel. Madrid,: SGEL-Educación, 2007. ISBN 84-7143-623-X. info
- doporučená literatura
- CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola – intermedio. Madrid: Grupo Didascalia, S.A, 2000. info
- Výukové metody
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací. Rozvíjí se tak jazykové dovednosti i schopnost volit vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci a interkulturální odlišnosti. Znalosti a dovednosti získané v předmětu JS 120 Španělský jazyk jsou dále rozvíjeny v navazujícím předmětu JS 131 Španělský jazyk. Student kombinované formy bude samostatně plnit zadané úkoly (gramatická i komunikativní cvičení, četba textů, vyhledávání informací, příprava ústních prezentací atd.) a zpracuje písemné dokumenty podle zadání (dopis, e-mail, zpráva, program schůzky/jednání), které se vážou na základní okruhy předmětu. Jejich kontrola a doplňující procvičování se uskuteční během konzultací. Kontrola zvládnutí zadaných forem komunikace bude předmětem závěrečného testu, jehož úspěšné absolvování je podmínkou udělení zápočtu.
- Informace učitele
- Znalosti: Student si v předmětu JS 120 Španělský jazyk prohloubí a rozšíří své jazykové znalosti a seznámí se základní odbornou terminologií v oblasti dopravy, služeb cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie. Získá přehled o organizaci cestovního ruchu ve Španělsku a vybraných latinskoamerických zemích, včetně hlavních turistických zajímavostí dané země. Kompetence: Student bude absolvováním předmětu JS 120 schopen vhodným způsobem vyřešit běžné situace při pracovních cestách do zahraničí. Bude také schopen informovat zahraniční návštěvníky o turistických zajímavostech a službách vlastní země a řešit základní profesní situace v oblasti hotelnictví a gastronomie. Dovednosti: Absolvováním předmětu JS 120 bude student umět získávat i poskytovat informace týkající se cestovního ruchu ústní i písemnou formou. Dokáže vhodnou formou komunikovat se zákazníky a pohotově reagovat na jejich přání a stížnosti. Bude schopen se orientovat v turistické dokumentaci a sestavit samostatně jednoduchý text v rámci daného tématu.
- Další komentáře
- Poznámka k ukončení předmětu: písemný zápočtový test
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je vyučován každoročně.
Poznámka k periodicitě výuky: konzultace komb. forma:2; 2-2-2; celkem 6.
Výuka probíhá každý týden.
Poznámka k četnosti výuky: konzultace komb. forma:2; 2-2-2; celkem 6.
povinný předmět.
- Statistika zápisu (léto 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/leto2011/JS120