JCE42 Czech language IV

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
léto 2016
Rozsah
0/2. 3 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Mgr. Eva Mičková (cvičící)
Garance
Mgr. Eva Mičková
Katedra jazyků – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Předpoklady
To learn the Czech language at level B2 (possibly B2-C1).
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
To develop practical use of the language in its oral and written forms through practical workshops, and discussion and presentations. To further learn formal language of professional communication in hospitality businesses, namely in hotels, restaurants, travel agencies and transportation companies.
Osnova
  • Topics based on the book and other study materials: 1. Fashion design, hotel design. 2. A new job. 3. Essential hospitality services, management. 4. Dative singular, dative of personal pronouns (in more detail). 5. Instrumental singular, instrumental of personal pronouns. 6. Essentials of gastronomy. 7. My own restaurant, its staff and their duties. 8. A hotel - its segments and services. 9. My future career. 10. Summary of studies.
Výukové metody
A seminar, workshop, discussion, presentation based on active student´s participation, practical skills in the use of the Czech language.
Metody hodnocení
Written exam test - 75% as a precondition for the final oral examination based on the topics from the textook and additional study materials.
Informace učitele
Study literature 1. Compulsory - Communicative Czech - elementary, Rešková,I., Pintarová,M., ISBN 80-239-6575-1. Third edition. 2. Suplementary - articles and updated texts concerning study topics.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, léto 2012, zima 2012, léto 2013, léto 2014, léto 2015, léto 2017, léto 2018, léto 2019, léto 2020, léto 2021, léto 2022, léto 2023, léto 2024.