HO113 MICE for hotels

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
winter 2014
Extent and Intensity
2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Stanislava Belešová, PhD. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Stanislava Belešová, PhD.
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives
Cílem předmětu je prohloubit studentům dovednosti a znalosti v oblasti organizace a realizace MICE akcí (konferencí, eventů, veletrhů a incentivních akcí).
Po úspěšném a aktivním absolvováním výuky:
Studenti získají znalosti o základních pojmech, trendech a vývoji kongresového cestovního ruchu. Obeznámí se s nejvýznamnějšími účastníky, organizacemi působícími na trhu v MICE, se strukturou MICE akcí. Seznámí se s technickým zázemím a podpůrnými službami nevyhnutnými k zabezpečení MICE akcí.
Dovednosti: Student po absolvování předmětu bude umět analyzovat, posoudit, vyhodnotit a správně reagovat na běžné situace vzniklé při organizování MICE akcí. Student rozpozná zaměstnance vhodné na práci v MICE odvětví, rozezná trendy v odvětví. Student bude schopen vyhodnocovat efektivnost uskutečněné MICE akce, zpracovat nabídku a vyúčtování akce.
Tato schopnost má přispět k posílení jeho sociálních a odborných kompetencí. Sudent bude kompetentní řídit, spoluvytvářet a organizovat eventy, konference, kongresové a výstavní akce.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Úvod do kongresového cestovního ruchu
  • 2. Kongresové služby a akce kongresového cestovního ruchu
  • 3. Trh MICE a účastníci MICE.
  • 4. Materiálně-technické zabezpečení kongresové akce, uspořádání kongresových prostor
  • 5. Organizování a příprava kongresové akce
  • 6. Realizace kongresová akce
  • 7. Efektivnost a vyúčtování kongresové akce
  • 8. Organizace a příprava výstavních a veletržních akcí
  • 9. Personalistika v MICE
  • 10. Vedoucí organizace v MICE
  • 11. Budoucnost a trendy v MICE
  • 12. Prohlídka kongresového nebo konferenčního zařízení
Literature
    required literature
  • ASTROFF, M and J ABBEY. Convention sales and services. 7 vyd. Las Vegas: Waterbury Press, 2006, 616 pp. ISBN 0-9620710-5-6. info
  • ORIEŠKA, J. Kongresový cestovní ruch. Praha: Idea servis, 2004, 139 pp. info
    recommended literature
  • BELEŠOVÁ, Stanislava. Studijní opora HO 113 MICE v hotelnictví a lázeňství. 1st ed. Praha: VŠH, 2013. info
  • ROGERS, T. Conferences and conventions: a global industry. 2. vyd. London: Butterworth-Heinemann, 2008. ISBN 0-7506-8544-1. info
  • HAVEL, M. and K. JÁNOŠKA. Vademecum pro profesionály ve světě MICE. 1 vyd. Praha: MMR ČR, 2008. info
Teaching methods (in Czech)
Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Přednášky 26/9 Samostatná příprava 52/69 Celkem 78/78
Assessment methods (in Czech)
Písemná zkouška na konci semestru ve zkouškovém období. Požadavky na zakončení: Prezenční studium/kombinované studium (váha v %) Písemný test - 100/70 Seminární práce 0/30 Celkem - 100/100
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3|3|3, celkem 9.
The course is also listed under the following terms winter 2011, Summer 2012, winter 2012, Summer 2013, winter 2013.
  • Enrolment Statistics (winter 2014, recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2014/HO113