UCP:HO113 MICE for hotels - Course Information
HO113 MICE for hotels
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2014
- Extent and Intensity
- 2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Stanislava Belešová, PhD. (lecturer)
- Guaranteed by
- Ing. Stanislava Belešová, PhD.
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives
- Cílem předmětu je prohloubit studentům dovednosti a znalosti v oblasti organizace a realizace MICE akcí (konferencí, eventů, veletrhů a incentivních akcí).
Po úspěšném a aktivním absolvováním výuky:
Studenti získají znalosti o základních pojmech, trendech a vývoji kongresového cestovního ruchu. Obeznámí se s nejvýznamnějšími účastníky, organizacemi působícími na trhu v MICE, se strukturou MICE akcí. Seznámí se s technickým zázemím a podpůrnými službami nevyhnutnými k zabezpečení MICE akcí.
Dovednosti: Student po absolvování předmětu bude umět analyzovat, posoudit, vyhodnotit a správně reagovat na běžné situace vzniklé při organizování MICE akcí. Student rozpozná zaměstnance vhodné na práci v MICE odvětví, rozezná trendy v odvětví. Student bude schopen vyhodnocovat efektivnost uskutečněné MICE akce, zpracovat nabídku a vyúčtování akce.
Tato schopnost má přispět k posílení jeho sociálních a odborných kompetencí. Sudent bude kompetentní řídit, spoluvytvářet a organizovat eventy, konference, kongresové a výstavní akce. - Syllabus (in Czech)
- 1. Úvod do kongresového cestovního ruchu
- 2. Kongresové služby a akce kongresového cestovního ruchu
- 3. Trh MICE a účastníci MICE.
- 4. Materiálně-technické zabezpečení kongresové akce, uspořádání kongresových prostor
- 5. Organizování a příprava kongresové akce
- 6. Realizace kongresová akce
- 7. Efektivnost a vyúčtování kongresové akce
- 8. Organizace a příprava výstavních a veletržních akcí
- 9. Personalistika v MICE
- 10. Vedoucí organizace v MICE
- 11. Budoucnost a trendy v MICE
- 12. Prohlídka kongresového nebo konferenčního zařízení
- Literature
- required literature
- ASTROFF, M and J ABBEY. Convention sales and services. 7 vyd. Las Vegas: Waterbury Press, 2006, 616 pp. ISBN 0-9620710-5-6. info
- ORIEŠKA, J. Kongresový cestovní ruch. Praha: Idea servis, 2004, 139 pp. info
- recommended literature
- BELEŠOVÁ, Stanislava. Studijní opora HO 113 MICE v hotelnictví a lázeňství. 1st ed. Praha: VŠH, 2013. info
- ROGERS, T. Conferences and conventions: a global industry. 2. vyd. London: Butterworth-Heinemann, 2008. ISBN 0-7506-8544-1. info
- HAVEL, M. and K. JÁNOŠKA. Vademecum pro profesionály ve světě MICE. 1 vyd. Praha: MMR ČR, 2008. info
- Teaching methods (in Czech)
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Přednášky 26/9 Samostatná příprava 52/69 Celkem 78/78 - Assessment methods (in Czech)
- Písemná zkouška na konci semestru ve zkouškovém období. Požadavky na zakončení: Prezenční studium/kombinované studium (váha v %) Písemný test - 100/70 Seminární práce 0/30 Celkem - 100/100
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
Note related to how often the course is taught: KS: 3|3|3, celkem 9.
- Enrolment Statistics (winter 2014, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2014/HO113