BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK a Jan HÁN. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 156 s. první vydání. ISBN 978-80-7478-498-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Název česky Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Název anglicky Gastronomy Services
Autoři BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí), Blanka ZIMÁKOVÁ (203 Česká republika), Miroslav ČERTÍK (203 Česká republika) a Jan HÁN (203 Česká republika).
Vydání Praha, 156 s. první vydání, 2014.
Nakladatel Wolters Kluwer
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW Odborná publikace s podtitulem Gastronomické služby vychází jako první svazek série věnované problematice hotelnictví a gastronomie. Cílem této série je nejen publikovat moderní teoretické i praktické poznatky z oblasti realizace ubytovacích a gastronomi
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7478-498-9
Klíčová slova česky Catering, gastronomie, nápoje, menu, servis
Klíčová slova anglicky Beverages Catering Gastronomy Menu Services
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 28. 3. 2015 08:54.
Anotace
Kniha zahrnuje vedle popisu historického vývoje gastronomie především kapitoly zaměřené na jednotlivé aspekty podnikání v gastronomii, organizační strukturu, pracovníky, formy prodeje, vytváření nabídky. Autoři se zaměřili na části věnované banketní a cateringové nabídce, nápojové gastronomii, nákupu zboží a výrobě pokrmů. Pozornost je věnována také přípravě provozu, technice obsluhy, nárokům na hygienické standardy a principům řízení kvality služeb. Poslední část textu se zabývá institucionálním stravováním.
Anotace anglicky
Presented text is suitable for everyone who is interested in getting knowledge of providing gastronomic and catering services, those who serve guests, or those who is in direct contact with customer.
VytisknoutZobrazeno: 1. 5. 2024 07:42