SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ and Jan MÁČE. ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK (COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY). 1st ed. Hradec Králové: Gaudeamus, 2015, p. 87-93. ISBN 978-80-7435-548-6.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
Name (in English) COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY
Authors SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ and Jan MÁČE.
Edition 1. vyd. Hradec Králové, p. 87-93, 7 pp. 2015.
Publisher Gaudeamus
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50200 5.2 Economics and Business
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN 978-80-7435-548-6
Keywords (in Czech) náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz
Keywords in English Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: PhDr. Jan Máče, Ph.D., učo 4143. Changed: 11/3/2015 09:15.
Abstract
Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů
Abstract (in English)
On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.
PrintDisplayed: 18/5/2024 17:56