D 2015

ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK

SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE

Základní údaje

Originální název

ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK

Název anglicky

COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY

Autoři

SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ a Jan MÁČE

Vydání

1. vyd. Hradec Králové, od s. 87-93, 7 s. 2015

Nakladatel

Gaudeamus

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50200 5.2 Economics and Business

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-80-7435-548-6

Klíčová slova česky

náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz

Klíčová slova anglicky

Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 11. 3. 2015 09:15, PhDr. Jan Máče, Ph.D.

Anotace

ORIG EN

V originále

Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů

Anglicky

On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.
Zobrazeno: 21. 11. 2024 22:25