BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ a Martin HEŘMÁNEK. VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA. In Ing. Radka Šperková, Ph.D. Mgr. Petra Kůdelová. Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. Brno: Vysokáškola obchodní a hotelová, 2015, s. 9-16, 241 s. ISBN 978-80-87300-61-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA
Název česky VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA
Název anglicky IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE
Autoři BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ a Martin HEŘMÁNEK.
Vydání Brno, Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. od s. 9-16, 241 s. 2015.
Nakladatel Vysokáškola obchodní a hotelová
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW Příspěvek představuje výsledky šetření s cílem verifikovat výzkumnou otázku, zda mohou nádoby určené ke konzumaci vína ovlivnit senzorické vlastnosti vína – vzhled, aroma a chuť, které jsou považovány za atributy určující kvalitu vína. Metodou senzorické
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-87300-61-9
Klíčová slova česky Aroma, design, chuť, vzhled, víno.
Klíčová slova anglicky Appearance, aroma, design, taste, wine.
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Změněno: 12. 4. 2015 09:21.
Anotace anglicky
This paper presents the results of the investigation to verify the research question, if vessels for drinking wine can affect the sensory characteristics of wine - appearance, aroma and taste, which are considered to be attributes determining the quality of wine. With this aim, the method of sensory analysis was used and was tested on 60 respondents to test to what extent the material and shape of the container affects the final quality of the wine when drinking.
VytisknoutZobrazeno: 17. 5. 2024 05:37